Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na shledanou X dobrý den

Od: ondra® odpovědí: 10 změna:

Vážení rádci, v práci mě už všichni znají, s většinou kolegů si tykáme, ale ne se všemi. Všichni už asi vědí, že když do práce přicházím nebo z ní odcházím, mám prostě na sobě mimo jiné batůžek, mám v tom písemnosti, svačinu... Jinak chodím bez něj samozřejmě, pokud jen na chvilku odjíždím a zase se vrátím.

Tykání neřeším, tam je to v podstatě jedno, ale spíš vykání.

Stalo se mi několikrát, že ačkoliv jsme se ten den vůbec nepotkali ani neviděli, ona osoba (evidentně poznala, že už odcházím, i čas tomu odpovídal) mi řekla "Na shledanou".

Je to správně?

Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Podle mne je to správně a v pořádku.

kami123
hodnocení

3x

Ze všech alternativ, co mne napadají, je toto nejpřirozenější nejjednodušší.

hodnocení

3x
Pokud vy odcházíme z kanceláře, z místnosti nebo z budovy, tak byste měl pozdravit jako první.
Čili "Nashledanou."
Doufám, že jsem dotaz pochopila správně.
hodnocení

No jistě, pozdravil jsem ji první (jako muž), pozdravil jsem ji "Dobrý den" na chodbě (paní kolegyně zrovna vycházela z hajzlu a já jsem šel okolo k východu - neviděl jsem ji ten den vůbec, až tady), ona mi odvětila "Na shledanou". Fajn, no. Je to taková situace, kterou jsem zatím nikde nenašel, jak v tomto případě postupovat, samozřejmě ty dámy či pány nechci urazit, připadá mi to jako taková prekérka zkrátka.

A když mi kolega volá desetkrát za den, to se musíme zdravit pokaždé? To už je pleonasmus, nebo ne? Nestačí to při prvním hovoru? Nebo ještě když už jsme se předtím osobně setkali.

hodnocení

2x

Četl jsem to několikrát a pořád jsem nepřišel v čem je zádrhel... Mám pocit, že se zřejmě moc pozorujete... Takové situace většina zažívá i několikrát denně a nic na tom neřeší...

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Vzhledem k tomu, že se sám nad tím pozastavujete, cítíte asi, že to k pozastavení se je. Tedy pokud si s touto osobou vykáte a řekl jste jí "Dobrý den", zřejmě to vzala od vás jako kamufláž odchodu a snaha navodit situaci, že ještě pracujete. Tedy odpověděla a zároveň si rýpla, kdy tím "Na shledanou" vám dala najevo, že ví, že odcházíte. Pokud jste regulérně odcházel, měl jste říct "Na shledanou", nebo s trochou vtipu a úsměvem "Dobrý den a na shledanou". Ida

hodnocení

0x

Kolektiv má přehled, takže ví kdo přišel nebo odešel a ihned to roznese dál.

jm
hodnocení

0x
Příjemná firma plná příjemných lidí. To já slyším od mladších kolegů: zdar, čuz, už jako jdeš? ... Prostě nevychovaní fracci

hodnocení

0x

Řešíte úplný blbosti. Já jsem kolikrát v čekárně, která je u dvou zubařek a když jde jedna domů, tak si říkáme dobrý den a nashledanou a zasmějeme se tomu, ale nikdy by mě to nenapadlo to řešit na netu. Dělejte to stejně a budete mít klid.

hodnocení

0x
Nechci být drzý,ale buďte rád, že vás lidi zdraví.Není nic horšího, než někam přijít a slušně zřetelně pozdravit a odpovědi se nedočkáte..obvykle v obchodě nebo úřadě.. restauraci..Při míjení se s osobou, byť cizí ale v situaci,kdy je slušné pozdravit..a nedočkáte se ani hlásky..To ve mě vaří krev a mám sto chutí říci obligátní větu "i kráva zabučí"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]