Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam s použitými a zachovalými hračkami?

Od: simonat* odpovědí: 10 změna:

Mám brášku v předškoním věku. Má hodně hraček a s většinou už si nehraje, tak je mi líto, aby to všechno šlo na skládku, když vím, že někde hračky schází. Moc ráda bych vás požádala jesti nevíte někdo o nějakém zařízení, rodině blízko Šumperka nebo Zábřeha, které by se to hodilo?

V zhledem k tomu, že se blíží Vánoce si myslím, že je to dobrá příležitost udělat dobrý skutek.

Předem moc děkuji za radu (odpověď) :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Simono, určitě bude v Šumperku někde pobočka červeného kříže. Tam tyto věci sbírají a pak dávají přímo rodinám, nebo do dětských domovů.

askmenow*

Jen doplňuji: cervenykriz.eu/... - zkuste si zavolat do nejbližšího a zeptat se, zda by měli zájem a jak by proběhlo předání.

doplněno 05.12.12 13:42:

Jak je dole psáno, některé hračky se dají schovat pro další generace, ale mám k tomu pár poznámek, co jsme v rodině odpozorovali:

- dobře se dají skladovat (a baví i po hodně letech) stavebnice, deskové hry, autíčka, figurky apod.

- špatně se naopak skladují plyšáci a panenky - plyšákům se často, i když jsou vhodně uložení, rozpadne vycpávka a pak ztratí tvar, navíc se z nich ta výpň pak jakoby práší... někteří začnou stářím pelichat... panenkám zase často vypadají všechny vlasy

- problém bývá i s některými věcmi z gumy, ztvrdnou a pak už nejdou znovu používat tak, jak by jít měly

- moc se nevyplácí nechávat hračky napodobující současnou techniku a jiné věci z každodenního života, tohle se hrozně rychle mění a už po pár letech to malým dětem nic neříká (např. hračka ve tvaru mobilu, kterému se vyklápěla krytka přes tlačítka, byl obří, měl mini display a vytahovací anténu - nás malý člen rodiny vůbec nechápe, že má jít o mobil, protože už od dospělých ve svém okolí zná jen veliké placaté dotykáče)

+ samozřejmě pro někoho může být skladování nežádoucí z důvodu velmi mála prostoru

hodnocení

1x

Hračky po vnoučatech jsem dala do mateřské školy. Vzali si je ochotně.

Moje paní zubařka má v čekárně velice hezký koutek pro děti - stolek, židličky, pastelky a papíry, hračky v koši. I tam jsem tašku donesla. Povídala, že je ráda, občas prý se malí pacienti s něčím nemohou rozloučit a tak si to odnesou. Te´d prý díky nám zase bude mít něco do foroty.

Dětský domov - nevím. Dcera byla velice nepříjemně překvapená, když tam nesla po dětech pytel opravdu pěkného a čistého oblečení. Vnoučata mají samé pěkné věci a ze všeho rychle vyrostla. Dcera si myslela, že jim to v DD trochu pomůže a udělá radost. Dost ji překvapilo, když se do ní ředitelka pustila ne právě vybíravě a oznámila jí, že přijímá pouze úplně nové věci, nošené že nechce. Přitom to byly věci jako nové a ta cikáňata, kterých je tam většina by to v pohodě unosila.

Dceři to bylo tak líto, že hned před DD nacpala pytel s oblečením do popelnice a tvrdě se zařekla, že už nikdy...*bzum*

Ale nejsou všude takové ředitelky, je to o lidech a o domluvě. U vás třeba tímto dárkem naopak způsobíte hodně radosti. Jaga.

geryw
hodnocení

0x

My to vždycky věnujeme školce, do který náš malej chodil...

buss
hodnocení

0x

Otázka jaké, jsou i sběratelé hraček, nafotit a inzerovat. Jinak darovat školce, charitě...

ohneta*
hodnocení

0x

Ještě je tahle možnost s Českým rozhlasem

joudic*
hodnocení

0x

a proc by mely hracky byt na 1 pouziti a pak rozdat, ja si hral napr. s anglicakama apod po otci ;) a mam je doted...

hodnocení

0x

My jsme obdarovali dětské oddělení místní nemocnice. Ale berou jen hračky, které je možné dezinfikovat (takže ne třeba plyšáky).

hodnocení

0x

Položit do čekárny sociálního odboru na vašem úřadě a rychle odejít. Vlastně teď je to Úřad práce. Takhle to dělávám s dětským oblečením. :D

syfrig*
hodnocení

0x

Zdravim ma dcera a jeji kamaradky-matky hracky pouzite-ciste-funkci vozi do detskeho domova,tak mi to rikala

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]