Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplaceni socialniho pojisteni

Od: vaclav55 odpovědí: 10 změna:

Dpbrý den, poslal jsem zadost informativni list na duchodove. Je mi 55let, mam odpracovano 29let a chybi mi 7let neevidovanych.Ted uz 5let delam v nemecku kde chci zustat do duchodu pokud budu moc.Je mozne si doplatit 7let abych jednou dostal duchod v cechach?znama jsi vloni doplatila 2 roky a uz ma duchod starobny bere.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

to se optejte na sociálce, myslím že jde doplatit tak 5 let, ale nevím to jistě a také se poptejte kolik , páč to může být paleta..

hodnocení

0x

Proč Vám chybí 7 let neevidovaných? Nedá se to dohledat, doplnit? Jestli pracujete v Německu oficiálně, tak doba se Vám do důchobu bude počítat.

vaclav55
hodnocení

V nemecku delam normalne na smlouvu ofiko. Kdysi sem podnikal a pak ruzny brigady na cerno tak proto mladej a blbej.

hodnocení

0x

Někde jsem četla že doplatit se dá jen 1 rok ale můžou mýt výjimky. Na stránkách ČSSZ to ale určitě najdete přesně.

hodnocení

0x

Bez duvodu lze jen rok zpetne. Vydelecna cinnost v cizine 2roky zpetne. ceskeduchody.cz/...

id
hodnocení

0x

Nějak mi nesouhlasí vyše počty. Bez řádného důvodu si 7 let nedoplatíte. Buď děláte v Německu načerno a nebo jste dělal takto u nás. Nezbude vám nic jiného než pracovat na smlouvu a nebo si dobrovolně platit měsíčně pojištění a 2 roky doplatit.

vaclav555
hodnocení

V Nemecku delam na smlouvu 5let. Ale v cechach mam 7let neevidovanych skrz brigady atd.A do cech uz delat nechci. Tak jsem myslel ze bych to doplatil ty roky.

hodnocení

0x

Já byla kvůli tomutéž na sociálce před cca 3 měsící. Paní mi řekla, že si mohu doplatit 2 roky. Cca 60 tisíc korun.

vaclav555
hodnocení

Ja myslel ze jde vic let doplatit.

Možná je to o dané situaci dotyčnýho. Mě chybí mnohem víc, ale doplatit mohu jen 2 roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]