Nejste přihlášen/a.
Dpbrý den, poslal jsem zadost informativni list na duchodove. Je mi 55let, mam odpracovano 29let a chybi mi 7let neevidovanych.Ted uz 5let delam v nemecku kde chci zustat do duchodu pokud budu moc.Je mozne si doplatit 7let abych jednou dostal duchod v cechach?znama jsi vloni doplatila 2 roky a uz ma duchod starobny bere.
to se optejte na sociálce, myslím že jde doplatit tak 5 let, ale nevím to jistě a také se poptejte kolik , páč to může být paleta..
Někde jsem četla že doplatit se dá jen 1 rok ale můžou mýt výjimky. Na stránkách ČSSZ to ale určitě najdete přesně.
Nějak mi nesouhlasí vyše počty. Bez řádného důvodu si 7 let nedoplatíte. Buď děláte v Německu načerno a nebo jste dělal takto u nás. Nezbude vám nic jiného než pracovat na smlouvu a nebo si dobrovolně platit měsíčně pojištění a 2 roky doplatit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.