Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje placené parkoviště u Lidlu?

Od: lidl odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit. Jak funguje parkování u Lidlu, které zřejmě nemá závoru, ale má tam informativní ceduli, že parkování je 1hod. zdarma a další započatá se platí (myslím 50 nebo 100,- Kč - to nevím). Kde se to pak platí? Jak to funguje, kdo to zjišťuje? Musí tam mít člověk papírové hodiny do auta po příjezdu nastavení času?

Kdyby tam byla závora, tak na lístku předpokládám se čas příjezdu a odjezdu počítá, takže pak v takovém případě parkoviště se závorou si lístek napřed "zaplatit" v nějakém automatu u budovy a pak ho dát k závoře?

Děkuji, nikdy jsem to neřešil, buď jsem to stihl do hodiny nebo to bylo neplacené.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

3x

Musela by tam být dopravní značka IP 13b (parkoviště s parkovacím kotoučem-kotouček ve vozidle) nebo IP13c Parkoviště s parkovacími hodinami-platící automat). Nebo ta závora. Nějaká cedule je bezpředmětná.

kami123
hodnocení

0x

Patrně jde o placebo parkovné.

hodnocení

0x
U nás má lidl závoru vezmeš lístek čas máš hodinu a půl.pokud tam budeš déle zaplatíš v automatu u lidlu je tam někde určitě.
lidl
hodnocení

Když tam závora bude: tak platím v automatu a pak dám ten lístek po zaplacení do závory?

Když tam nebude závora a je tam napsané, že můžu jen hodinu - tak postupovat jak?

Když tam nebude žádná závora,tak nic neřeším,projedu.nic neplatim.ani hodinu, dvě, tři.

hodnocení

0x
Znam 3 Lidly a nikde se neplati
k2

Gratuluji Vam ke znalostem!

24.11.21 21:02
Toliiik? *smich*
kami123

Já už jich navštívil tak čtyřista a závoru má akorát ten, co je nejblíž domova.

@kami123 z toho mi vyplývá, že bydlíte v Uherském Brodu :-D
liska5

To slyším poprvé, že LIDL má placené parkoviště. Taky jich znám víc, a nikde nic.

liska5

Možná tam lidi z okolí parkují trvale a blokují místa těm, co si jedou nakoupit. Tak by pak mohla být první hodina a půl na nákup, a další hodiny už placené.

tomaso
Podle mě minimalne všechny zrekonstruované prodejny mají parkoviste se zavorou. Popř tam kde se blbě parkuje v okolí a bylo by tam jinak plno.

V okolí je 5 prodejen Lidl, 4 z nich mají parkoviště se závorou a automatem.

Znám minimálně dvě prodejny a přivítal bych, kdyby jí měla i naše prdejna.

hodnocení

0x

Tyhle cedule jsou snad u každého lidlu kde nejsou zavory. Je to tam jako odstrašení aby tam lidé nenechávali auta celý den když jsou v práci. To parkovné by vybíral securitak co by rozdával lístečky ale reálně nikde nikdo takhle nevybírá.

srtj
hodnocení

0x

Je to jen výhružka. U nás to máme u hobbymarketu (je tam dokonce i platební automat, ale žádná závora, nikdo nekontroluje). Znám i 2 Lidly, kde to je i se závorou, ta ale není dole vždy. Platí se jen když je dole - vyjede lísteček, když závorou projíždíte. U obou Lidlů jde ale cestou ven závora objet (jednou přes KFC, podruhé přes zákaz vjezdu - kdyby se stalo, že při vjezdu závora není v provozu a když odjíždíte, tak zjistíte, že jste v pasti).

karson
Kdyz jsem vjel do lidlu pres zavoru kde mi to vydalo listek a nasledne jsem nemohl vyjet vecer protoze automat ackoli fungoval, tak neprijimal zadne penize. Tak jsem odjel jinou branou ktera se otevirala ovladanim od majitelu bytů nad lidlem kteri meli parkovani spojene s parkovanim lidlu. Na listku neni ani moje spz a kamery pri vjezdu jsem nenasel. Je to ok nebo to mam nejak resit? Jsem chtel normalne zaplatit ale automat nekooperoval a zadne tel cislo tam take nebylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]