Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní implantát ano? Vaše názory, díky

Od: ariena® odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, zubař mi nabízí místo vytržené dolní sedmičky implantát zavést.

2 roky se rozhodnutí vyhýbám, nedávno to Dr. opět zmínil. Prý aby měl horní zub protistranu. Ten horní je taky notně pospravovaný. Než se dolní přihojí, abych o horní nepřišla ( si říkám) . *nevi*

Kdyby to bylo někde mezi zuby, nejspíš bych neváhala. Můj věk? 60+

Jakou máte vy zkušenost? Nebo někdo z vašich blízkých, či známých?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

3x

Za mne rozhodně ano. Je důležité, aby zuby měly protistranu a aby neměly zub moc místa se v dásni rozlézat. Sama nějaký mám a jsem nadmíru spokojena.

max*

A jaka byla cena? Kamaradovi ted rikele 30 tisic, s tim ze po Novem roce to bude drazsi.

Pritom je to tycka z titanu a kus hrnku(keramiky).

tabletka*

Platila jsem cca 25 tisíc. Představa, že je to jen tyčka a korunka je poněkud "laická". Kdyby to bylo tak jednoduché, už by si to kutilové šroubovali do dásně doma v garáži.

Koneckonců auto je jen hromada plechů a hadic. Tak že by bylo prodáváno za nákupní cenu materiálu?

max*
Nikde jsem nepsal, ze chci cenu materialu.
Ale kdyz s tim vasim autem jedete do servisu, taky dostanenete rozpis za material a za PRACI. Tak jen tak by me zajimal ten rozpis. Nemusi mit zubar v ucetnictvi stihacnu a vrtulnik, jak meli v Nemecku, ze ne? Taky jim to tam pak dodanili.

asd1
hodnocení

2x

7 na kousání nepotřebuješ, na úsměvu to neni vidět.. Za mne jen prachy pro doktora.

Implantát navíc má svoje rizika 1. tělo ho nemusí přijmout 2. nemusí vydržet furt..

Spíš bych se staral o zbytek aby vydržel co nejdýl (mezizubní prostory atd.)

hodnocení

1x

Jeden implantát mám, je jako vlastní zub. Úplná krása, vůbec o něm nevím, narozdíl od korunek.

Ale zaráží mě, že Vám ho chce zubař dávat po 2 letech. Ten můj do roka po vytržení, jinak se tam ztenčuje kost a už to může být problematické. Ale třeba prostě usoudil, že to tam máte v pohodě.

Já bych to viděla tak, že pokud těch 25-30 tisíc můžete aspoň trochu postrádat, tak do toho jděte. Pokud byste ale kvůli tomu rok jedla chleba se solí, tak ne-e.

hodnocení

Před dvěma roky když mi to nabízel, tak jsem ještě volné peníze neměla. :)

Rozumím. Určitě bych se na to zeptala, zda je to tam v pořádku a zda nehrozí problém s uchycením. Já mám v místě jednoho zubu tak ztenčenou kost/dáseň, že zubař říkal, že to ještě neviděl... (oni určitě často přehání, ale stejně...)

tabletka*

Už dávno existuje možnost kost doplnit, sice to stojí nějakých pár tisíc, ale zákrok má smysl, pokud implantolog doporučí, nevzpírala bych se.

hodnocení

Asi 28 tisíc, na těch 30 tisíc to jistě vyleze. Je to doktor soukromý.

fanynka
hodnocení

0x

Nedoporučuji.Kamarádka věk nad 60 si ho nechala udělat...spoustu peněz,bolest...neuchytil se.Vysekávání zpět z kosti považuje za nejstrašnější bolest v životě,horší než porody,mnohem...Měli tam na zemi kýbl na krev, řvalaa plAKALA I PŘES ANESTETIKA bolestí...A to je odolná žena. Nikdy už prý ne a nedoporučuje.

tabletka*

Kýbl na krev...nebyla spíš na zabijačce? Tyhle urban legends jsou k nezaplacení. Mimochodem, kdyby se jí "neuchytil", tak by ho nemusel nikdo vysekávat, uvolnil by se, to je právě podstata toho "neuchycení".

fanynka

možná mi to vysvětlila laicky,možná jsem já použila nesprávné slovo neuchytil se-ale viděla jsem ji po zákroku, příhoda je stoprocentně skutečná a kýbl na krev tam zcela jistě byl.tazatelka se ptala na zkušenost-tu jsem od SPOLEHLIVÉ kamarádky popsala.Zkrátka zkušenost velmi negativní. Tím neříkám, že někomu to nevyhovuje.

zaseja

Měl jsem zákazníka, starý dědek, zubní technik, dělal korunky a protézy a i ty implantáty a ten povídá :

já vám to klidně udělám, ale je to drahý jako kráva a nemusí to dobře dopadnout, zubaři na tom dost vydělávají, nechají si to zaplatit a je jim jedno, že to nejde udělat každému, různý choroby to komplikují, paradontoza zalezlá až do kosti, kost křehká nebo slabá, vy diabetik, nemusí se to chytit, dostane se zánět do kosti a pak jsou velký problémy

tak jsem ho poslech a nešel do toho, to je moje zkušenost a ne z doslechu, prostě to nejde udělat každému, jak slibují zubaři za prachy.

tomasb
hodnocení

0x
Me pred 10 lety vytrhly 2 zuby a doporučili implantáty nebo můstky, odmitl jsem(bylo mi 22-mladistva nerozvaznost),
Ted bych je chtel,ale nejde to,kost se úplně stencila a neudržela by to,tak to vypada ze pudou můstky,
Ale v 60 letech bych to uz asi neřešil, rikaly mi ze okolni zuby se mi pohnou,nebo vypadnou a po 10 letech se nic neděje,

hodnocení

0x
Já jeden už dlouho mám místo 2ky, znovu implantát si nenechám dát, zlaté časy kdy po původním zubu se dáseň zahojila a nic nebolelo a neozívalo.

hodnocení

Mívám často zánět dásně, vpravo nebo vlevo, nevím čím si to přivodím. *nevi*

To by asi taky nebylo dobré při implantátu...

Bez urážky, špatnou technikou čištění. Vím o čem mluvím. Mám dolní zuby komplet umělý, z toho na každé straně vzadu po dvou implantátech. Pokud čištění flákám, čas od času se mi taky zánět udělá. Vždy to přes velkou bolest a krev rozčistím a na noc si dávám tento zázračný gel, pomohl zahojit vždy:

nazuby.cz/...

24.11.21 19:33
synerb
No je to na každém. V šedesáti bych sedmičku zub implantátem určitě neřešil. A to nejde vůbec o peníze. Ale jak je psáno výše... sedmičku nepotřebujete ani na kousání ani na úsměv. Být to přední zuby, řekl bych ať do toho jdete, ale takto ne. Nechával jsem si dělat implantáty na celé horní patro. Sedmičku už nikdo vůbec neřeší, dělá se to od šestky po šestku. Navíc...nezadařilo se, problémy s uchycením jednoho implantátu v kosti, kvůli tomu obrovské zdržení celé práce atd. Každý pacient je jiný, jasné, ale popravdě...zajeďte si za ty peníze na krásnou dovolenou, bude to lepší investice.
synerb
Odpověď patří k původní otázce, sorry.

hodnocení

Boba, vůbec se nezlobím, když píšete že záněty v ústech vznikají špatnou hygienou. Vím to. Skoro 20 let chodím do ústavu klinické a experimentální stomatologie VFN na paradontologii. Pár záchovných zákroků už mi tam udělali.
Na dent. hygienu každých půl roku. Mám el. zubní kartáček, večer používám mezizubní kartáčky a občas jednosvazkový. Už i ústní sprchu využívám.

Přesto se dásně zanítí čas od času.

A jednou týdně ošetřuju Elmex gelem.

Enzymel Intensive gel neznám, díky za informaci. ;)

ariena

tak to jsem moc ráda:)

liska5
hodnocení

0x

Na zánět dásní je hlavně zinek. Ideálně ve stravě. Celkově zdravou vyváženou stravu. Přeci jen imunita sídlí ve střevech a záněty kdekoliv v těle s tím souvisí. Zuby a potažmo přilehlé dásně jsou odrazem vnitřních orgánů. Najděte si souvislosti, který zub to je, a kterému orgánu odpovídá.

hodnocení

Tak jsem pročetla nemoci tělesných orgánů a bolesti zubů.

Ajajaj. Však se říká že všechno souvisí se vším...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]