Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koronarografie - vaše osobní zkušenost

Od: inzinyrka® odpovědí: 13 změna:

Zdravím, v dohledné době mám termín na koronarografii. Viděla jsem instruktážní video, ale zajímaly by mě osobní zkušenosti někoho, kdo na tomto zákroku byl. Samozřejmě z důvodu mého zpanikaření, nesmějte se mi, nemůžu za to. Velmi špatně snáším jehly všeho druhu.

Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

3x

Inženýrko, za sebe mohu říci, že to nic hrozného nebylo. Trvalo to poměrně dlouho, takže mě bolely záda z nehnutého ležení. Jehly, kanyly atd. neuvidíte a prakticky neucítíte. Co je nezbytné je vzít s sebou něco na čtení, žádnou bichli, kvůli ležení na zádech, strávila jsem dost času po výkonu na lehátku, než mě pustili do postele, ležela jsem v nemocnici dva dny. Je dobře se připravit přesně podle pokynů a skutečně není důvod se něčeho obávat. Bude to v pohodě, je to už dávno rutinní vyšetřovací metoda. Zabalte si pyžamo, kartáček a čtečku s nějakým pěkným románem.

hodnocení

Děkuji za uklidňujcí slova. Bylo mi řečeno, že vzhledem k epidemiologické situaci mě pustí domů týž den, nebudu tam tedy přes noc. Ale něco na čtení si vezmu, mám čtečku.

tabletka*

Pokud vás pustí domů týž den, jistě vám dali instrukce, tak jen pro jistotu. Pokud vám nedají sanitku, zařiďte si pohodlný odvoz až domů s doprovodem. Občas to zdravotníky nenapadne, mě poslali po infarktu čtvrtý den domů tramvají (venku 30 stupňů). Doma klid na lůžku, tekutiny a vážně ležet, nevím, zda s někým žijete, pokud ne, tak si zařiďte aspoň kamarádku s instrukcemi, co dělat, kdyby se vám udělalo špatně nebo byste krvácela. Ne že by se to stávalo často, ale znáte ženské - jdou umejt nádobí, sprchovat se, uvařit si kafe. Tak to až druhý den nejdřív. A doufám, že vám vyšetření nic hrozného nenajde.

hodnocení

Děkuji, manžel mě odveze a další den je sobota, takže nebudu opravdu dělat nic.

id
hodnocení

2x

Absolvovala jsem toto vyšetření v říjnu, dělali mi to přes zápěstí. Mělo to výhodu, že můžete po vyšetření ležet jak chcete, na boku, zádech. Odpoledne jsem jela domů. Na zápěstí na několik hodin jsem dostala kompresní náramek. Pak 3 dny nic těžkého nezvedat, neopírat se o ruku, ale byla jsem hned druhý den soběstačná.

Nic nebolí, jen je divnej pocit z koukání na televizi před sebou. Vidíte tam jak vám zavádějí katedr, pohybuje se to po obrazovce k srdíčku jak hadice a na konci je velni pohyblivá žížala. Nejsem fajnovka, ale zavřela jsem oči.

hodnocení

Moc Vám děkuji. I když nechci, vzdouvá se ve mně panika a jsem sama na sebe naštvaná. Hlavně se bojím, co najdou, doteď jsem nic neřešila, jenom jsem se hodně zadýchávala. Teď jsem si přečetla všechno o angině pectoris a vůbec mě to nebavilo.

id

Klídek !. Při tomto vyšetření je fajn, že co je špatně a je v jejich možnostech, tak vás hned poopraví. Je to jak se starým autem, semotamo se musíme nechat opravit, abychom prošli STK, alespoň na dva roky.:)

Já tu mrchu mám taky. A dnes po 1,5 měsíci již zvládnu denně 6 - 8 km s hůlkama bez exta funění. A když mohu rychleji chodit, mohu snad i lyžovat, už se těším.:-D Jen nesnáším mlhu a protivítr.

hodnocení

*palec**srdce**zdravi* díky, je mi zase o trochu líp

Tak se mi zdá, že nám pořád moc nevěříte. Tak já to trochu odlehčím.Když ohodnotíte, že zákrok byl "nepříjemný", pošlu Vám čokoládu. Když Vaše hodnocení bude "nic to nebylo", pošlete čokololádu Vy mě. S klidem můžu rovnou napsat, že mám rád mléčnou s oříškama.:)

hodnocení

:-D tak jo - já taky :-D

filipek
hodnocení

0x

Byl jsem na tomto vyšetření pžes zápěstí a hrůza...

Hned jak se mi dostali rukou k srdci okamžitě silná bolest na hrudi, srdce jako by poskakovalo tlouklo rychle myslel jsem, že už odpadnu. Lékař mi řekl, že jsem moc přecitlivělí když jsem mu hlásil jak je mi zle.

Za mě už nikdy víc na to nejdu to je má zkušenost.

id

Až vás ta mrcha dožene ještě rád nastavíte obě zápěstí. Nebo máte lepší nápad jak ucpané cevy dát opět do provozu? Poraďte lékařům.

hodnocení

Tak jenom pro uzavření tématu - jsem po zákroku. Moc příjemné to nebylo, protože jsem kňoura, když jde o injekce, ale dala jsem to. Bylo to i vizuálně velmi zajímavé. Důležitější pro mě je, že nic fatálního nenašli. Všem zúčastněným děkuji a kolegu @fesoj999 vyzývám, aby mi do soukromé zprávy napsal svoji adresu. Čokoládu si zaslouží už jenom proto, že mě rozesmál a nahodil z paniky zpátky do kolejí.

*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]