Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uhrada testů PCR

Od: zmeneros odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím o vysvětlení úhrady PCR povinných testů ve firmách, dle současného nařízení, které má platit od 29. 11. 2021

Antigenní testy budou platit 7 dní a hradí je zaměstnavatel, to je jasné. Náš majitel ovšem chce testování pomocí PCR testů neočkovaných osob, který stojí 800 Kč. Jak to prosím tedy je? Zaměstnavatel je povinen i v tomto případě hradit PCR test? Pokud ne, jaké mám prosím možnosti. Jsem samozřejmě ochoten antigenní test podstupovat, ale platit za PCR test nehodlám. Děkuji Jan Maňák

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

0x

Pokud je zaměstnavatel chce, musí je uhradit, je to jeho náklad.

zmeneros
hodnocení

Moc děkuji za odpověď. Je na to nějaký paragraf nebo něco takového, abych mu to mohl předložit? Nikde to nemůžu najít a z ministerstva mi zatím neodepsali.

tabletka*

Jaký paragraf? Není to nařízeno odpovědnou institucí, což je potvrzeno tím, že zdravotní pojišťovna je povinna částečně hradit ve výši 60 Kč, tedy, logicky, hradí je zaměstnavateli, ne zaměstnanci. Takže není možné nutit zaměstnance, aby si sami hradily tyto testy sami.

zmeneros
hodnocení

Rozumím, moc děkuji za odpověď, doufám, že to panu majiteli bude stačit. Hezký den :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]