Zdravím, vyšel mi pozitivní antigen, cekam teď na výsledek PCR. Včera jsem měla horečky a mám kasel, dneska je to o dost lepší (jsem ale ockovana, tak možná mám mírnější průběh). Porad ale doufam, ze je ten antigen falešné pozitivní. Mohou být případy, kdy antigen vyjde falešné pozitivní? Nebo je to spis nepravděpodobné? Vím, ze většinou je to naopak, ze vyjde falešné negativní antigen.
Je to velice pravděpodobné u náhodného člověka I kdyby spolehlivost negativního výsledku byla přes 90%. Protože výskyt této chřipku v populaci je nízký, napž 5%. Tak I kdyby spolehlivost testů byla 90% pro zdravé i 90 pro nemocné, tak přesnost vyjde u pozitivního 66% a u negativního (dle očekávání skoro 100% kdzž skoro všichni jsou zdraví) 99,5% přibližně Takže pokud jsi zdravý, máš šanci že test v 33% chybu: důležité je pokud. -reálná čísla neznám Poznámka: spolehlivost a přesnost jsou jiné veličiny. Spolehlivost zkoumá výsledek testu ze skupiny nemocnéných(zdravích) a přesnost počet zdravých z e skupiny negativních (a nem. z pozitivnich) ----- Ale něco jiného je pravděpodobnost u člověka který koronavirus skutečně má. Tam právě hraje roli už jen samotná spolehlivost spolehlivost testu neboť už jsme si staristický soubor vyfiltrovali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.