Nejste přihlášen/a.
Já nejsem odborník, ale ty si fakt myslíš, že chytneš jeden virus a když ti odeberou vzorek z nosohltanu, tak ten jeden virus cos měl na sliznici je teď na odběrové tyčince a ty už nejsi nakažen?
Ten virus , který ty nějak chytneš se na tvé sliznici začne okamžitě množit. On ten virus taky není blbé a ví, že imunitní systém se ho pokusí zlikvidovat. Proto se virus množí.
A to že je na odebraném vzorku "jeden virus" znamená, že je PCR test oprávněně pozitivní.
Tak já si budu hrát taky na odborníka, protože jsem viděl včera v televizi diskusi s lékařem a s virologem.
Při testech PCR se ve stroji prováději tepelné cykly a podle počtu tepelných cyklů a množství zjištěného viru se dá usuzovat, jaké množství viru je u osoby, která ke vzorku patří.
Takže když na počátku bude jeden virus, tak při množení virů bude výsledný počet virů v desítkách. Oproti tomu ten kdo na záčátku bude mít v prvním vzorku 100virů, tak po namnožení jich tam budou desetitisíce.
Ale pořád platí, že vzorek i s jedním virem musí být pozitivní.
Pouze pokud tam virus není, tak se nemá co množit a pak je výsledek testu negativní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.