Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zrušit účet u Monety bez osobní návštěvy pobočky?

Od: id odpovědí: 11 změna:

Zdravím rádce a prosím o radu - viz předmět otázky. Moneta se slučuje s druhou nebo už třetí bankou a při převodu Kč vždy Moneta zavede nový účet. Já nyní založila účet s 2,5% úročením a chtěla bych ostatní účty zrušit s převodem Kč na nový účet. Nikde jsem to nenašla, údajně to jde i z domova, navíc Moneta v IB vás přepíná na staré i nové stránky a mám v tom guláš. Já sama u Monety účet nemám, neznám jí. Ví někdo jak na to? Děkuji za případnou nápovědu. ID

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cunabe
hodnocení

5x

1. přihlásit se do internetového bankovnictví MONETA

2. zvolit Původní internet banka a potvrdit Přesměrovat

3. zvolit Spoření a vybrat číslo spořicího účtu, který chci zrušit (označit účet modrou tečkou vlevo)

4. zvolit volbu Zrušit (vpravo dole pod účtem)

5. vybrat účet, na který chci převést zůstatek na rušeném účtu

6. zvolit Pokračovat a provést kontrolu zrušení

7. HOTOVO

mate59

Konečně správná odpověď.

id
23.11.21 21:24
hodnocení

@cunabe - *palec2*

hodnocení

4x
Zrušit účet jde v internetovém bankovnictví, v aplikaci ne. Počkal bych na začátek měsíce, přijdou úroky za tento měsíc.
id
hodnocení

Dobrý nápad, děkuji.

tomas13
hodnocení

3x
Lze zrušit v rámci kodexu mobility. Ve své primární bance (dnes to nabízejí téměř všechny) zadáte číslo účtu u Monety a oni konto dají zrušit a případně převedou zůstatek či trvalý příkazy.
id
hodnocení

KOdex mobility mi vůbec nic neříká, děkuji za nápovědu. Prohlížím starou verzi IB i novou a na tato slova jsem nenarazila, nevím kde to hledat, abych se tam dostala. No nic, jdu si dát kafčo, snad probudím mozek a zkusím hledat znovu.

Nevím, zda jsem se vyjádřila dobře. Jde o 4 účty u Monety a chtěla chych je sloučit do jednoho nového s úročením 2,5% který jsem založila nyní.

id
hodnocení

Ach to vyjadřování. Převod peněz na jeden účet není problém, ale nechci aby ty nulové účty tam vůbec figurovaly.

tomas13
Některý banky to mají docela schovaný. Zadat do googlu kodex mobility a jméno banky...uvidíte co najdete

olinl
hodnocení

0x

Přecházel jsem od Monety k jiné bance (Equa, dnes podřazená pod Raifaizen a souhlas s tím, že tím vzniká celkem chaos), v nové bance se o převod financí a papírování postarali sami-tuším do čtrnácti či jednadvaceti dnů vyřízení, teď si přesně nevzpomenu. Musel jsem na pobočku EQUI.

hodnocení

0x
Příští měsíc a po novém roce budete účty zase rušit. ČNB bude zvedat sazby a moneta nedá nikomu úroky zadarmo. Takhle počítá s tím, že mnoho lidí o tom neví a mají úspory na málo urocenem účtu. Až se divím, kam se to Spurný nechal od ppf dotlacit... A nejem od nich. Měl si tu banku nechat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]