Můžu řídit na soukromém pozemku vozidlo nad 3,5 tun i když mám jen SK. B?
Od:tomashyklodpovědí:4změna:
Dobrý den jen mě zajímá když mám řidičák skupiny B . Můžu na soukromé firmě s požehnáním maitele jezdit s naklaďákem? popřípadě jaký je postih při úrazu .díky moc za odpověď.
Záleží to hodně na situaci, ano i ne. Jde o to, že i na soukromý pozemek se za určitých okolností může vztahovat 361/2000 Sb. nebo 56/2001 Sb. Ve zkratce. Pokud se jedná o firmu s vlastními chodníky, silnicemi, dopravními značkami a třeba i semafory, ale jedná se o uzavřený areál, tak ano. Policie vlastně ani nemá možnost zde něco kontrolovat. Soukromé je třeba i parkoviště, typicky Lidl, Kaufland apod. A zde pravidla platí. To jen na rozlišení. Je to jako soukromá dálnice. Taky za branou, vjezd po zaplacení, ale přesto veřejná. To fabrika nebude. Pozor ale na odpovědnost zaměstnavatele. Nevím, jak by to bylo v případě pracovního úrazu. Přeci jen z pohledu zákona nejste proškolen k řízení takovýchto vozidel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.