Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný spermiogram - co bude dál?

Od: stilus odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

s přítelem se delší dobu snažíme o dítě a nejde nám to. U mě bylo základní gynekologické vyšetření v pořádku, ale přítel měl špatný spermiogram (nízký počet spermií a hlavně velmi špatná pohyblivost - asi pouze 6% pohyblivých spermií).

Zatím jsme ještě nebyli v žádném centru asistované reprodukce, takže nevíme, co nás čeká. Znamená to pro nás automaticky IVF? Nebo se to bude ještě nějakou dobu léčit a kdyby to nevyšlo do x měsíců, tak teprve potom nám nabídnou IVF? Vlastně ani nevím, jak by se to léčilo - nějaké doplňky stravy jsme už brali oba dva a stejně nám to přirozeným způsobem nevyšlo. Nebyla by možná pro nás i nějaká méně invazivní metoda? Do IVF se mi upřímně moc nechce.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Já bych zrovna zavolala do takového centra asist.reprodukce a tam by mi snad řekli, kdy a jak postupovat. Určitě by měl manžel změnit životosprávu. Nekouřit, nepít alkohol, nestresovat se, nevyčerpávat, doléčovat záněty i kvasinkové infekce, nenosit těsné prádlo /slipy, rifle/, nepracovat na notebooku na klíně, spánek, .. i práce s jedy se sem počítá. Neměl dříve kýlu? Hladinu testosteronu mají vyšší sportovci, takže si dát do rozvrhu pohybové aktivity. Sportovat můžete spolu. Prý i sprchováním varlat střídavě teplá - studená. Doporučuje se strava s dostatkem Zn- zinku. Dýň.a slunečnic. semínka, ryby, ořechy, klíčky...Celkově větší množství zeleniny, probiotika, cereálie a méně cukru a průmysl. vyráběných potravin. Oba buďte v pohodě. A oba můžete zkusit bylinné kapky Gynex.

hodnocení

0x

Navštivte centrum asistované reprodukce.Tam se dozvíte víc.Čím dříve tím lépe.

mate59
hodnocení

0x

Kamarádi měli velice podobný případ.Ona ok,on měl jen líné spermie,jinak byli zralé a zdravé.Byli na umělém oplodnění,museli si to platit,ale mají kluky,krásné dvojčata.Navšivte určitě soukromé reprodukční centrum,čím dřív,tím líp.

hodnocení

0x

Určitě běžte do CAR, nicméně ať zkusí brát kotvičník a vrbovku. Popř. koukněte na toto Bylinná kúra pro /.... Mě paní Podhorná taky vždy pomohla.

Ještě mě napadlo, nemusíte hned absolvovat IVF. Ze začátku bych zkusila inseminaci.

hodnocení

0x

Jděte do centra, tam se dozvíte vše potřebné. Existuje více metod, které s lékařem prodiskutujete a najdete řešení vhodné pro váš případ. Při takovém spermiogramu nemá smysl vyčkávat. Zdravým stylem života se sice dá něco zlepšit, ale v tomto případě to asi nebude mít žádný významný efekt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotvičník

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]