Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s přítelem se delší dobu snažíme o dítě a nejde nám to. U mě bylo základní gynekologické vyšetření v pořádku, ale přítel měl špatný spermiogram (nízký počet spermií a hlavně velmi špatná pohyblivost - asi pouze 6% pohyblivých spermií).
Zatím jsme ještě nebyli v žádném centru asistované reprodukce, takže nevíme, co nás čeká. Znamená to pro nás automaticky IVF? Nebo se to bude ještě nějakou dobu léčit a kdyby to nevyšlo do x měsíců, tak teprve potom nám nabídnou IVF? Vlastně ani nevím, jak by se to léčilo - nějaké doplňky stravy jsme už brali oba dva a stejně nám to přirozeným způsobem nevyšlo. Nebyla by možná pro nás i nějaká méně invazivní metoda? Do IVF se mi upřímně moc nechce.
Já bych zrovna zavolala do takového centra asist.reprodukce a tam by mi snad řekli, kdy a jak postupovat. Určitě by měl manžel změnit životosprávu. Nekouřit, nepít alkohol, nestresovat se, nevyčerpávat, doléčovat záněty i kvasinkové infekce, nenosit těsné prádlo /slipy, rifle/, nepracovat na notebooku na klíně, spánek, .. i práce s jedy se sem počítá. Neměl dříve kýlu? Hladinu testosteronu mají vyšší sportovci, takže si dát do rozvrhu pohybové aktivity. Sportovat můžete spolu. Prý i sprchováním varlat střídavě teplá - studená. Doporučuje se strava s dostatkem Zn- zinku. Dýň.a slunečnic. semínka, ryby, ořechy, klíčky...Celkově větší množství zeleniny, probiotika, cereálie a méně cukru a průmysl. vyráběných potravin. Oba buďte v pohodě. A oba můžete zkusit bylinné kapky Gynex.
Určitě běžte do CAR, nicméně ať zkusí brát kotvičník a vrbovku. Popř. koukněte na toto Bylinná kúra pro /.... Mě paní Podhorná taky vždy pomohla.
Ještě mě napadlo, nemusíte hned absolvovat IVF. Ze začátku bych zkusila inseminaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.