Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
u doktora jsem nebyl snad již 10 let a nyní mě zkolila chřipka (kašel, rýma, teplota). Žádné problémy s čichem atp.. Pravděpodobně jsem si to zpsůobil tím, že mě v pátek nenapadlo nic jiného než mít okna.
Chtěl bych se zeptat. Kvůli této Covidové době jak to nyní funguje? Hádám, že s chřípkou (podobné příznaky jako Covid) jen tak nemohu jít nyní ke svému obvodnímu lékaři.
Mám mu tedy nějdříve zavolat a poradit se s ním? A kdybych tam přímo nešel, tak jak by to bylo s neschopenkou? Kdo by mi jí pro zaměstnavatele vystavil, když bych se kvůli Covidové době nemohl dostavit k obvodnímu lékaři?
Možná to jsou blbé otázky, ale předem děkuji za odpovědi.
Dobrý den.
Určitě to nejsou blbé otázky. Zítra ráno zavolejte obvoďákovi, ten Vás vyzpovídá po telefonu a asi odešle na test. Budete mít jistotu, zda je to nachlazení nebo něco jiného. Neschopenku vydá lékař elektronicky a ČSSZ jí zašle zaměstnavateli.
Přeji brzké uzdravení.
to je uplne SCIFI zavolata lekari,neboli sestre . Ja to prozatim nepotreboval,ale zena pro potvrzeni zamestnavateli.Tyden to zkousel v ruznych casech ,nakonec se tam vydala osobne i kdyz vedela ze to je cesta navic.Takove potvrzeni nedostane na pockani bez objednavky. A ta PICA sestra ji rekne proc si nezavolate a na stole ji neustale zvoni telefony ktere ignoruje nebo nestiha.A pak od kud se bere v lidech agrese.Jeste ze zena je klidas.
Dalsi pripad mamka potrebovala leka od urologa .Staci zavolat posle e-recept .Neni sance po 14 dnech se tam otec vydal o berlich sam .A ta PICA mu rekne proc si nezavolate .To mela smulu otec uz klidas ani flegmatik neni .
Tak takhle asi vypada nase zdravotnictvi .Za komancu nebyli tak kvalitni leky ,ale bylo peknym zvykem ze nemocny clovek sel k lekari ,treba si vysedel frontu ale vedel ze jednou se docka.A hlavne nikdo ho nevyhodi z duvodu ze nemocny clovek si dovolil zajit do ordinace.
zavolejte svému praktickému lekáří a nechte se poslat na test o to zadá do aplikace infekční nemocí vy si najdete nejbloší testovací místo a zajdete na test stačí občanka a karta zdravotní pojištovny pokud bude pozitivní kontaktuje vás hygena
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.