Nejste přihlášen/a.
Je jen málo lidí, které nemají vůbec nikoho. Patříte mezi ně? Není žádný syn, zeť, synovec, švagr apod.? Pokud nějací příbuzní jsou, jistě rádi pomohou.
Jinak - jezdí "hodinový manžel." Bývá to takový Ferda Mravenec - práce všeho druhu. Dokáže pomoci v mnoha případech. 2 skříně by jistě hravě přestěhoval, mohl by s sebou vzít kamaráda. U nás jednou pracoval a moc jsme se nasmáli, když nám vyprávěl, jak si to "hodinový manžel", prý ženy už 2 x spletly s tím, že nabízí sex. A oslovily ho za tím účelem.
Ještě mě napadlo - ve Vašem domě žijí skoro samé staré důchodkyně. Jistě s některými z nich kamarádíte. Co se jich zeptat, pokud vážně nemáte nikoho, zda ony nemají šikovného syna, zetě nebo vnuka? Určitě byste se domluvila, nějaký bakšiš přidala a bylo by přestěhováno. Jaga.
Nežijete na samotě, ale v Praze v bytě a kolem Vás jsou samí důchodci. To by v tom byl abyste na něco nepřišla. Většina důchodců někoho má, kdo by mohl pomoci. Jen se domluvit. U Vašich kamarádek - sousedek jistě pochodíte.- Jaga.
Platit předem, pak a teprve kontakt na vybraného souseda, co když si vyberu špatně, to se mi teda nelíbí,není nad osobní dohodu.
I důchodci, pokud neochrnuli, dovedou spoustu věcí. Sežeňte dva válce / válečky, ty se podloži pod skříně a po půl metru se šoupe skříň a válečky se podkládají pod posunutou skříň. Když nemáte válečky, udělejte větší kuličky z hadrů, tak jak byste motala ponožky, ale několikrát větší. Vypomůže i komercová předložka. Odstraňte koberce, nechte klouzavou podlahu a dva důchdci / důchodkyně bez problému skříně přesunou.
Vy něco dobrého uvařte, upečte a něco na zapití také neškodí. Předpokládám, že mát mezi sebou dobré sousedské vztahy.
To je dobrá rada, ale jenom pro toho, kdo tohle dělal celý život. Jestli je paní méně pohyblivá a nikdy to nedělala, tak si neporadí, neví, že se skříňky naklání na roh, a pokud jsou velké skříně vyšší, než paní, tak bych byla opatrná.
Mě je 65 let a stěhování je můj koníček a s velkou šatní sříní bych si jistá nebyla.
Mám na stěhování lišty /i na pračku, dají se koupit.
Paní může zkusit hodinového manžela.
Třeba by našla doma i kapající kohoutek, přidělat poličku a mohla by to spojit.
Píši, že paní Aja může zatím chystat občerstven a ne stěhovat. A nevěřím, že v celé bytovce nebo paneláku jsou neschopní chlapy s postavou 150 cm i když v důchodu.
Věřte mi, že celý život nestěhuji nábytek, mám více roků jak vy a při stěhování skříně mi válečky podkládala 5ti letá vnučka a šlo to. Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Já většinou na podobný práce hledám přes inzerát. Napíšu, že potřebuji to a to a jsem ochotná za to dát tolik a tolik a vždy se nekdo najde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.