Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Crewdragon 3 pestovani optickych vlaken

Od: herd® odpovědí: 7 změna:
V novinach jsem se dočetl že posádka mise crew-3 bude mimojiné pokusí pěstovat optická vlákna. Kde , jakým způsobem, z čeho?
doplněno 22.11.21 11:23: Článek jsem četl v tištěném vydání deníku. Opravdu tam byla formulace pěstování optických vláken. Rovněž tam nebylo zmínka "bez umělých hnojiv.
Tady je odkaz: denik.cz/...
Bohužel, asi je to nějaká praxe, že v tištěné verzi jsou článku "víc stručnější"než na webu. Ale rozumím tomu, nejdřív vznikne článek a na web se nijak zkracovat nemusí, do novin se musí upravit na nějakou limitovanou délku. Taky tam chybí podrobnosti. Už jsem se s tím setkal víckrát že stejně vypadající článek na webu a v tištěném se lišil v hlavním textu (úvod a nadpis zůstává)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

skleněné vlákno optické se táhne z kmenového základu, ale je prevděúpdpbné, že z prostředí bez gravitace může mít i trochu jiné vlastnosti, řekl bych, že bude čistší ...a tím pádem i hladší a ve finále pokud udělají kompletní vlákno například 124/65mikrometrů můýe být i na přechodu hustot vláken dokonalejší zrcadlový efekt a tím pádem i odraz a ve finále menší útlum...

kami123
hodnocení

0x

Leda z vlastní fantazie.

Zkus dát fotku článku.

hodnocení

Tak na webu jsem to našel a doplnil nahoru do textu otázky. I vysvětlením, že hlavní text článku v novinách a ne webu se liší. Takže ta formulace na webu neodpovídá tomu co jsem se ptal přesně.
Ale stejně mě zajímá proč a jakou metodou tam chtějí vyrobit optická vlákna.
kami123

Asi jsi četl článek od někoho jiného, kdo to špatně přeložil a zamíchal dvě věty dohromady.

Pěstovat rostliny bez hnojiva nelze, tedy budou používat vlastní nebo úplně bez a zkoumat hranici použitelnosti.

Semeno naklíčí i jen z vody..

S těmy vlákny jde taky jen o experiment, tedy se jen o něco pokusí, zda je možné..

No a s tím Cruisem to nechápu. Vtip? Celé vtip?

S Cruisem to není vtip. O tom se hovoří již dlouho. Ovšem malinko jim Rusové vypálili rybník.
elonx.cz/...
Tady pár řádků o točení ruského filmu na ISS.
kosmonautix.cz/...

hodnocení

0x
Pěstovat budou rostliny. Bez hnojiv, tedy asi nějaký kosmické bio.
Optický vlákna se nebudou pěstovat. Ty se zkusí vyrobit podobně jako na zemi. Třeba se ve stavu beztíže chová sklo při výrobě malinko jinak nežli na zemi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]