Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit neodbytného člověka?

Od: juliana odpovědí: 12 změna:
Zhruba před půl rokem mne kontaktovala jedna žena na doučování její dcery. Jsem studentka. Studuji poslední ročník Bc. na vysoké škole, mám brigádu na kterou pravidelně chodím, ale chtěla jsem ještě nějaké peníze navíc, tak jsem si podala inzerát na doučování. Paní je hodná, vím, že nic nemyslí ve zlém, ale je vlezlá, neodbytná a strašně zmatená. Respektuji každého, ale u ní to už nezvládám. Postupem času se z doucovani stalo dělání úkolu za její dceru do školy, ale takovým způsobem, ze mi zavolá, ze to potřebuje do druhého dne, a já misto toho, abych delala školu svoji, kterou už tak nestíhám, dělám úkoly její dcery. Vím, ze jsem si to žák nastavila sama, tak bych si nemela stěžovat. Občas mi vykládá i jak to u nich doma funguje, přijde mi, že mne absolutně vysává. Asi mesic po tom, co jsem s touhle paní v kontaktu se mi projevily známky úzkosti a deprese. Nikdy jsem to tak neměla. Naposledy asi ve 14 letech, kdy jsem se bavila s holkou, která mne nutila do věci, které jsem nechtěla a byla na mne zlá a přestalo to, jakmile jsem s ní přerušila kontakt. Paní jsem několikrát naznačila, ba i řekla, ze už na ni nemám čas, ale ona je odbytná. Dělá že to neslyší, řekne mi, ze dvě hodinky si určitě najdu. Jenže já se starám taky o domácnost, musím vařit, chodit do práce, občas i odpočívat a hlavně dělat vlastní školu, která je pro mne momentálně nejvíce důležitá, abych udělala statnice. Nevím jak se ji zbavit. Vím, že si mne najde. Pokud změním číslo a e-mail, tak stejně vím, že mne bude opět kontaktovat. Jak se jí prosím zbavit? Jsem z ní opravdu na hlavu, bojim se, abych kvůli ní nemela nějaké psychické problémy.
Děkuju za odpovědi a mějte krásný večer! :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Pravdivě a nekompromisně se jí zbavit. Prostě jí říct, že s doučováním dcery končíte. Žádné vylhávání.

Bude z vás vysávat energii jako upír.

hodnocení

11x

Zdravím. Naučte se říkat - ne! Žádné naznačování a hledání slov, abyste se jí náhodou nedotkla atd..Prostě nemáte čas a ať už s Vámi nadále nepočítá. Pokud Vás bude vyhledávat tak ignorovat, zablokovat. Musíte být rázná, přece se nenecháte využívat, zneužívat, manipulovat sebou!

hodnocení

7x
Až ten energetický upír opět zavolá, řekněte ji razantně a direktivně, že pro její dceru již pracovat nebudete.
A pokud vás bude nadále obtěžovat, že ji nahlásite na policii.
Domluveno, tečka.

rajskyprotlak
hodnocení

3x

Předně si musíte uvědomit, že nejste této paní ničím povinna. Až si toto zpracujete, bude se vám s celou věcí lépe nakládat. Skutečně ji ve svých myšlenkách přesuňte na samý okraj svých známých, mezi někoho, s kým se pozdravíte a tím vaše povinnost k ní končí. Až budete obrněna svým přesvědčením, že ve vztahu k ní nemusíte vůbec nic ( a to nemusíte), oznamte jí, že se vaše momentální situace změnila (nic nevysvětlovat, to nemusíte), že s doučováním končíte k 1.12. Nic víc. Při její snaze v daném hovoru pokračovat opakujte jako zaseknutá gramofonová deska, že se vaše situace změnila a že končíte. Nic víc. Nikam neodbočovat, nereagovat, nic s ní neřešit, na jeji dotazy odpovídat pouze opakováním onoho sdělením. Trapné to musí začít být jí, ne vám, vy se tím zkuste bavit, jak jí to pořád nedochází, a usmívat se nad jejími manévry. Vezměte to jako takovou hru, jak dlouho to vydrží do vás hučet. :) Jakmile vás to bude unavovat, ukončit slovy v tom smyslu, tak to je všechno, co jsem vám chtěla říct, na shledanou. Bude-li vás kontaktovat dál, máte pro ni jedinou větu, nic víc, hlavně se nijak nezaplétat.

hodnocení

2x
Pokud by nebyla schopna pochopit že na to čas nemáte, tak bych ten úkol udělal totálně blbě, protože jsem na to neměl čas, peníze si za to nevzal a čau. Ale jinak vám rozumím bojují s tím samým, mám v okolí jako jediný menší kombajn na obili a najednou člověk zjistí kolik má v uvozovkách kamarádů...ne nejdřív svoje pak vaše. Ale opravdu jsou lidi občas na pěst. Vždyť to máš na půl hodiny...mám, ale než to všechno připravím tak je to třeba na půl dne a mám svoji práce dost a rodinu o čas okrádat nebudu.

hodnocení

1x
Je ze začátku těžké říci NE,znám to sám velmi dobře. A myslím, že většina lidí to tak nějak podvědomě má v sobě, že by neměli odmítnout. Ale čistě racionálně je to samozřejmě naprostá ptákovovina, nikdo si nemůže na Tebe dělat nějaké nepřiměřené nároky. Do života se NE stane doslova nutnost, protože vždy bude někdo, koho budeš muset odmítnout. Jinak okolí Tvou nejistotu vycítí a bude Tě zneužívat. A je jedno, jestli to bude kámoška, někdo z rodiny, nebo neadekvátní požadavek od šéfa. Jinak mail i telefon umí kontakty některých méně chápavých rovnou blokovat. Zvednout bez obav telefon a odpálkovat dotěru je ovšem mnohem elegantnější řešení, které se dá také naučit.
joudic*
ne je nekdy slusne tezke, ale toto mi prijde uplne banalni pripad ke vsemu na druhem konci telefonu

minsk
hodnocení

1x

V e-mailu stávajícím i tel. čísle ji přece můžete zablokovat.

Pokud neví, kde bydlíte a změníte si e-mail a telefonní číslo, tak Vás také nemůže přece najít.

Naznačování nepomáhá, musíte asertivně a důrazněji.

Pokud Vás kontaktuje dejme tomu ve škole, na brigádě /nevím, co jste jí už prozradila/, tak když nejde po dobrém, tak ji nevyslechnout, přerušit hned v začátku a okamžitě říci, ať už neobtěžuje.

Jednou, dvakrát jste jí ustoupila a ona si myslí, že pokaždé přemluví.

tomaso
hodnocení

0x
Když ti zavola, tak prostě dělej,že v tom telefonu nejsi/vypni si mikrofon. Když zavolaz znova,tak to nezvedej. Víc čísel si kvůli tobě asi pořizovat nebude...

hodnocení

0x

Pokud nepomáhají výmluvy na málo času. Zkuste peníze. Řekněte, že jste si musela najít lepší brigádu za mnohem víc peněz. A rovnou se jí třeba zeptejte, jestli ona je schopná vám tolik zaplatit.

Pak by taky pomohlo, kdyby chvilku s vámi chodil někdo blízký /partner, bratr, kamarád/, který by jí dokázal umravnit. A čílo v mobilu si můžete zablokovat. Stejně jako email. Dejte jí do spamu.

hodnocení

0x

Vzpoměnte si na tu úlevu co jste už jednou zažila: odkaz

Určitě Vám pomůže použít některou z rad které jsou již napsány.

Klid ... nadechnout se ... a poslat paní do pr... do pryč :)

hodnocení

0x
Není to tak složité,prostě ukončete spolupráci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]