Zdravím, chystáme se do Budapešti na adventni víkend. Chtěl bych při té příležitosti manželku vytáhnout i do lázní prohřát kosti v léčivé vodě a saunách. Máte někdo zkušenosti jak to tam chodí? Jestli se člověk domluví aspoň anglicky případně lámanou němčinou a jestli mají Maďaři vůbec snahu komunikovat. A co mě v recenzích udivilo - prý se všude vyžadují gumové plešky = koupací čepice. Já myslel že to už je roky mrtvá záležitost ale recenze byly poměrně čerstvé.
Taky koukám na situaci a doufám že se neuzavřou hranice. V Maďarsku zatim nemají ani povinné roušky v krámech takže to může jít ráz na ráz. Otázku očkování máme vyřešenou.
dva roky jsem nebyl v Maďarsku, takže jen staré info. Jelikož neumím cizí jazyk, vždy jsem se domluvil česky, rukami nohami, plácáním ruských, slovenských, německých, anglických slov. Ale vždy jsem to nějak zvládl. . S koupací čepicí jen do některých bazénů. Přesněji, v Budapešti jen do studeného plaveckého bazénu. Do termálních bazénu jsem nikdy a nikde neměl čepici.
Já právě před pár lety v maďarském Komárně tvrdě narazil na neochotu komunikovat jinak než Maďarsky. Asi nás měli za Slováky a chtěli nás v tom vydusit. Dík za to info o čepicích. Už pomalu 20 let jsem se nesetkal s tím že by to někde vyžadovali ale recenze asi ze třech budapešťských bazénů co jsem našel uváděly že čepice jsou striktně vyžadovány všude krom sauny.
Projel jsem mnoho termálů v HU, (nikoliv všechny) a čepici chtěli jen po manželce v Budapešti, ve studeném bazénu. V Rakousku na recepci seděla i češka, takže i tam jsem se domluvil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.