Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Syndrom vyhoření v práci v rodině

Od: mikca odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím o názor, či radu. Mám malou firmu už 11 let, kde pracuji já a moji příbuzní. Mám k této práci ale obrovskou nechuť. Vím že je těžká doba a můžu být ráda za práci, ale mám pocit, že pokud něco nezměním, stane se něco se mnou. Jsem psychicky na dně. Tolik bych chtěla skončit a začít někde jinde. S mojí rodinou jsem od dětství moc dobré vztahy neměla, ale to na nějaké období utichlo a posledních 5 let mne to užírý a vyplývá na povrch. Prosím poraďte, jak restartovat život. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. V první řadě byste měla asi vyhledat odborníka přes psychiku. Za další - změnit svůj dosavadní způsob života. Jiná práce, jiný kolektiv, přátelé atd..Nemá smysl setrvávat u něčeho co Vás ubíjí, dokud se psychicky nesložíte úplně. Vy si potřebujete srovnat své priority. Hledejte způsob jak to změnit, ne důvod proč to nedělat. Řekněte si - dost takhle už tedy ne! A poohlédněte se po něčem co by Vás bavilo a naplňovalo. Pokud na to sama nemáte dost sil, nestyďte se obrátit na toho odborníka - psycholog, případně psychiatr. Relaxujte, odpočívejte, udělejte si čas jen sama na sebe, udělejte si nějakou radost.. To také někdy člověku pomůže.

mikca
hodnocení

Přeji dobrý den, moc děkuji za Vaši odpověď. Momentálně nevím jak se změnou začít, bohužel práce a rodina se mi prolíná...problém bude v tom, že jsem celé roky od cca 20-ti let přehlížela naše rodinné vztahy, které byly špatné, myslela jsem si že dokážu zapomenout, odpustit, ale ono to nejde, naopak zhoršilo se to. Přijde mi, že jsem pro své příbuzné jen článek, který jim zajiťuje živobytí. Pořá po mě něco chtějí, ale naopak jsem se na ně nikdy nemohla spolehnout. Jenže, nevím co bych dělala jiného, jakou jinou práci...nějak se mi ten život zamotal. Přesto Vám moc děkuji za rady, cením si toho :)

liska5
hodnocení

2x

Co nejvíc aktivit mimo práci, abyste aspoň vypínala. A někoho si za sebe vypěstovat, abyste mohla časem zdrhnout jinam..

mikca
hodnocení

Aktivity mimo práci mám už několik let, poslední dobou mě to tolik válcuje, že už ani právě ty aktivity mě nebaví. Je to prekérka. Ráda bych se vschopila a šla dál, začala nekde jinde...ale nějak nevím jak na to :) Jinak děkuji za radu.

kami123
hodnocení

2x

Vem si dovolenou.

hodnocení

2x

Čekací doby na psychologa nebo psychiatra jsou neuvěřitelně dlouhé. Klidně víc jak půl roku.

Možná, že by stálo za úvahu zaměstnání, dokud nenajdete něco jiného, si ponechat, ale soukromí a priority v něm, přerovnat. Nesmíte zapomínat na dostatek odpočinku, zábavy a vlastě všechno, čemu se říká život. Práci, protože je to živobytí, odkroutit a smysl života najít jinde, radostněji.

mikca
hodnocení

Taky jsem nad tím přemýšlela, ale ono je to asi nereálné zrealizovat. Ale budu si muset nějak poradit. Každopádně děkuji :)

minsk
hodnocení

2x

Píšete, že ..Mám,, - tedy je Vaše. Není problém si udělat volno, předat firmu nějakému nástupci, vyberete někoho a jít pracovat někam jinam, anebo si na sebe založit novou firmu, už jenom pro pobavení a relaxaci.

Máte přítele - manžela, děti? Pokud nemáte, není to důvod, proč se necítíte v pohodě?

Nebo jste vyhořelá a článků je o tomto na internetu dost.

mikca
hodnocení

Ano firmu jsem už chtěla přenechat, ale neklaplo to. No a moji příbuzní mají obrovskou radost, že se stále trápim tam kde jsem. Jinak děti mám, dospělou dceru a syna 17 let. Manžela nemám a ani jsem neměla, přítele jsem měla, ale nějak to neklaplo. V tomto ohledu je mi samozřejmě taky ouzko, ikdyž koníčků jsem právě měla až až...abych vyplnila hlavu :) Děkuji za Vaši reakci :)

hodnocení

2x
Soukromý psycholog je bez čekací lhůty, někteří mají plno, ale může se kdykoli uvolnit místo a někteří nemají plný stav, protože lidi mají raději klinického psychologa bezplatně na pojišťovnu - se zadankou od dr., neplatí se nic. Tam jsou čekací lhůty na měsíce až půl roku.
Zdravotní pojišťovny nabízí příspěvky pro terapii u soukromých psychoteraputu. VZP nabízí 5000kc na 10 sezení do konce listopadu a po Novém roce bude mít nové kolo příspěvku. CPZP dává 2500kc na 5x do konce roku. Příspěvek bude také obnoven z důvodu velkého zájmu.
I jinde něco přispívají.
Nemusíte si říkat o doporučení od lékaře. Není potřebné.
CDZ Centrum duševního zdraví nabízí okamžitou konzultaci ambulantního psychologa a psychiatra. CDZ vznikla proto, aby se nemuselo dlouho čekat na pomoc v běžných ordinacích.
mikca
hodnocení

Pěkný den,

děkuji za rady, pokusím se využít. :)

id
hodnocení

2x

Nejhorší je ve firmě mít rodinu. Jak to změnit? Prodejte firmu rodině a máte volné ruce. Vím, je to těžké, roky jste jí budovala a najednou nic. Z prodeje budete mít dostatečnou rezervu na vybudování vlastního života v dostatečné vzdálenosti od rodiny. K rodině pouze na návětěvu.

Pokud rodina nabídku odmítne, prodejte jí cizímu člověku. Vše konečně dělejte jen s ohledem na sebe, ne na jiné. Přeji vám to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]