Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyučtování řemeslník

Od: jakobs01 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Pokud vám má provádět práci řemeslník, tak by vám měl předem říct cenu nebo odvést práci a až posléze si říci kolik peněz to bude stát? Vyučtování dostanu až posléze.Zálohy placeny průběžně po částech. Vím za co platím z 80%.

Práce bez papíru.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, musí vypracovat cenovou nabídku a jakékoliv pozdější navýšení ceny, např. za vícepráce, musí být po vzájemné dohodě. Přesněji řečeno, jakékoliv úkony navyšující smluvení cenu, musí být schváleny investorem. Pochopitelně vše na papíru.

jakobs
Poslední úkon proběhl bez oznámení ceny a teď mi cenu neřekne až po revizi. I když jsem ho žádal. Ještě to trvalo 2 měsíce než se sám ozval na dokončení. Jak k tomu přistupovat?
jurajjuraj*

prace bez papiru takze nemusi vubec nic

jakobs
Tak jako já nemusím nic.

kami123
hodnocení

0x

Je to na dohodě.

Obzvláště při osobním jednání a bez papírů. Se všemi důsledky.

Napiš o práci bližší info, ať výstrahy, co tu dostaneš, jsou konkrétnější.

Zase myslím na mimozemštany.

jakobs
Jednalo se o vyfrézování otvorů do sádrokartonu a primontovani světel. Jelikož se na frézování sadrokartonar vysral a přišel o 2 týdny později jako el.
Tak ho poslali někde že si to udělají oni.
Ceník neposlali, a když jsem se ptal vše až pak.
A ani teď to není jiné.
kami123

Je to o důvěře. Já bych klidně takto i postupoval. Je hodně férových lidí...

Jenom se zkus ale zamyslet co bys dělal, pokud by ti na základě dohody řekl řemeslník potom 10000Kč za světlo..

Pokud nemáš odpověď, je to naivní důvěra. (netvrdím tím, že to znamená, že budeš automaticky napálen)

jakobs
Pokud by to řekl předem, tak bych mu tu zakázku ( na světla nedal).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]