Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej přes inzerci

Od: ushjaja odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, když někomu prodám přes inzerci svou použitou elektrickou koloběžku, a pokud by se stalo, že např. dotyčnému po nějaké době zahoří baterka a způsobí škodu na majetku anebo dojde k mechanické závadě a osoba se zraní. Můžu mít z toho já problém? Když jsem ji prodal, a na původní faktuře a účtence, které jsem dal k tomu, jsou moje údaje?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle mne není elkoloběžka registrované vozidlo, tj nemá značku a neplatí se zákoná pojistka. Tj podle mne tento problém nehrozí. Při prodeji bych asi stáhl kupní/prodejní smlouvu na vozidlo a vyplnil bych prodávající/kupující, značku případné serial číslo / pokud je / , stáří a případně najeté kilometry a stav. A pokud způsobí škodu následující majitel, tak jde řešení této za ním. Včetně případné poruchy. Pouze pokud byste zamlčel, že Vám koloběžka jednou začala hořet a tak jste vypálenou pojistku nahradil hřebíkem a druhý majitel toto dokázal, tak pak by zde byla zamlčená skrytá vada. Ale toto nepředpokládám, že máte na mysli.

bz*
hodnocení

0x

Záleží na těchto faktech:,

1. Došlo již ke změně vlastnictví koloběžky?

2. Jaké je další smluvní ujednání?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]