Nejste přihlášen/a.
Pracovníci kontroly na letištích jsou školení, aby rozpoznali cestující, kteří jsou nervózní nebo se chovají podezřele.
Dále mají k dispozici rentgeny, kterými prosvítí celé zavazadlo a tím zhruba zkontrolují, jestli tam není něco podezřelého.
V případě, že ti při kontrole zavazadla najdou sošku, která na rentgenu bude vypadat obvykle, pak nemají důvor do sošky vrtat díry nebo ji rozbíjet.
A v případě že soška na rentgenu bude něčím naplněná, tak je jejich povinnost překontrolovat, jestli to nejsou drogy. Jak to překontrolují záleží pouze na nich.
Takže ty se vždycky chovej tak, abys nebyla podezřelá a při balení zavazadla si zkontroluj co do zavazadla dáváš. Protože výmluv už tam slyšeli tolik, že je všechny znají. Pokud jsi obyčejná cestující, pak plánované přípoje v pohodě stihneš. A pokud chceš převážet něco zakázaného, pak to že nestihneš navazující let může být tvůj nejmenší problém.
Drahá paní. Já jsem viděl přistání na Měsíci. Fakt vážně. A ještě to bylo natočeno kamerou, s kterou točili filmy tak v roce 1900. Přitom od 1967 (1961-1979 ((až 2000)) se používal v USA SECAM 3B, takže by to mělo vypadat jako Cirkus Humberto. ARABELA či DOKTOR Z VEJMÍNKU. Nesmíte všemu věřit.
Na celnici mají rentgen, ten to prověří ...
-
Vysvětlení: v jednom dílu DOKTORa Z VEJMÍNKU je vidět scéna, kde hraničí a už bychuje SECAM, ale to je pořád úplné nic proti té černobílé mystifikaci z USA.
Autorka si trosku protireci. Pisete ze Vam jde o kontrolu po priletu a zaroven, ze nestihnete dalsi letadlo.
Pokud preletavate, je vzdy lepsi nechat zavazadlo poslat na posledni letiste. Co se stane behem vasich prestupu,
Vam pak bude jedno, akorat by se pak musela reklamovat skoda po pristani.
Pokud mate zavazadlo u sebe, je tam vcelku dost casu na kontrolu, rentgen to prosviti tak, ze neni potreba sosku rozbijet.
Asi budou v tunelu na pasu pro zavazadla i nejaka cidla na pripadnou signalizaci drog nebo vybusnin, to nikdy nebude vedet ani vam to nikdo nerekne.
Osobne jsem mel jednou v zavazadle klubko nabijecek k mobilu a tabletu, asi to vypadalo dost podezrele,
zkoumali to na monitoru asi 2 minuty, ale nebylo potreba zavazadlo otevirat.
Kdyz jsem si vezl z Asie flasku alkoholu s hadem, uz na me celnik s usmevem cekal a moc dobre vedel, ze tam neco je. Toz asi tak.
Jinak mi prijde legracni, ze jsem vzdy vice podezrely pri kontrolach v Evrope, nez mimo ni.
Koukni v noci na pořad Strážci hranic austrálie na Nova Action nebo si ho pusť novaplus.nova.cz/... a pak pochopíš, jak ty sošky prohlížejí a jak najdou důvod jí provrtat. Na tom rentgenu to opravdu vidět je.
Tak já asi stejný pořad sleduju na německé Pro7Max. Že to běží i tady u nás - to jsem netušil. Díky za informaci.
Strážci hranic: Austrálie VII (9)
16. listopad00:45› 01:15
Pašeráci drog, ilegální imigranti, potenciální teroristé, ale také potraviny, které hrozí zavlečením různých patogenů nebo výrobky ohrožených druhů živočichů a rostlin - tohle všechno musejí hlídat celníci na australských letištích. A při kontrolách není nouze o kuriózní situace Číst méně
Austr., 2012
Kdy bude další díl nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.