Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Netušíte, jak by mělo vypadat potvrzení od lékaře, které vyžadují letecké společnosti po těhotných od 28.tt-36.tt, o způsobilosti k létání apod? Partnerky lékař s tím nemá žádné zkušenosti, neví co tam musí být napsáno.. Nerad bych, aby nás odmítli přepravit kvůli takové formalitě..
Předem děkuju za odpovědi
Přeprava těhotných žen
Při dopravě těhotných žen do konce 34. týdne těhotenství, které jsou bez zdravotních komplikací, není vyžadováno potvrzení ošetřujícího lékaře. Pokud má těhotná žena v době do konce 34. týdne těhotenství zdravotní problémy, je nutné předložit na předepsaném formuláři potvrzení ošetřujícího lékaře, že těhotná žena může absolvovat leteckou dopravu. Při dopravě těhotných žen od konce 34. týdne těhotenství je vždy nutné předložit lékařské potvrzení na formuláři, který Vám na vyžádání zašleme. Lékařské potvrzení nesmí být vystaveno dříve než 6 dní před nástupem cesty.
Více informací najdete v přepravních podmínkách jednotlivých dopravců.
Snad vám to pomůže a příjemný let.
doplněno 02.07.10 09:15:Těhotné ženy, pokud nemají žádné zdravotní problémy, mohou bez jakéhokoliv omezení létat do 8. měsíce těhotenství. Od 34. týdne vyžadují České aerolinie (ČSA), ale i většina ostatních leteckých dopravců, potvrzení od lékaře o tom, že těhotná je schopna letu. Jedná se o speciální lékařské potvrzení/formulář MEDIF (Medical Information Form), které nesmí být starší 6 dnů před nástupem cesty. Pokud se žena tímto potvrzením neprokáže, má letecká společnost právo ji z dopravy vyloučit. MEDIF je potvrzení vystavované pro interní potřeby personálu ČSA. Do tohoto formuláře se zaznamenávají specifické zdravotní informace o cestujících, kteří vyžadují zvláštní péči (zejména podávání léků apod.). Tento formulář je k dispozici na všech obchodních místech ČSA.
Tady není jednoznačně správná odpověď nato, zda jako těhotná někam letět nebo ne. Moc o tom rozhoduje země, do které se chystáte.Samotný let žádné větší riiko nepřináší. Ale na těhotnou může negativně působit stress z letu, změna klimatu (velké horko) apod. Z vlastní zkušenosti Vám radim, zjistěte si na jaké úrovni je nemocnice, kam byste byla v případě problémů převezena. On totiž takový samovolný potrat a následná "lékařská péče" bez narkozy dovede vše dost zkomplikovat.
Přeji Vám krásné prožití dovolené bez jakýchkoliv problémů
ano, tenhle článek jsem našel také, ale netýká se naší situace, přesto děkuji za odpověď. Každý dopravce má jiné podmínky, a ten můj vyžaduje to, co jsem již napsal.. Ptám se na to, jestli někdo neví, co má takové potvrzení od lékaře obsahovat..
myslím, že pokud budete mít tento formulář potvrzený lékařem tak nic nepokazíte, jinak vám informace podá přepravce se kterým letíte-co vlastně po vás chce, určitě je lepší se dvakrát zeptat, než se vracet z letiště.
doplněno 02.07.10 09:52:Tak jsem zavolala známému gynekologovi a ten se setkal jen s formulářem od aerolinek a říká, že sám žádná potvrzení nevydává a i když potvrzuje formulář, nechává si od ženy podepsat, že jí seznámil s možnými problémy a že letí na své riziko. Cena za razítko na formuláři je 400kč.
Já cestování těhotných považuji za hazard ale o tom, že by letecký přepravce chtěl potvrzení slyším prvně. V r. 2009 byla sousedova dcera ve 4 měsíci v Egyptě na dovolené a potvrzení rozhodně neměla.
doplněno 02.07.10 08:47:Máte pravdu jakési potvrzení letecká společnost chce a od 34 týdne cestujete na vlastní riziko ( letecké společnosti nedoporučují). Sousedka říká, že na holce nebylo nic vidět a žádným potvrzením se nezabývala.
ano, proto jsem záměrně uvedl týdny těhotenství - do 28.týdne skutečně potvrzení není potřeba..
Jestli je to hazard je na zvážení každého, já osobně to pro těhotnou vnímám naopak pozitivně, pokud samozřejmě těhotenství probíhá bez komplikací a nerozhodnete se trávit dovolenou na "rizikových" místech (jako je třeba Vámi zmíněný Egypt ) a nebojíte se připlatit za komfort a ČISTOTU.. Samotný let pro zdravou těhotnou v druhém trimestru není nebezpečný - z mého pohledu je pro těhotnou větším utrpením a větší zátěží např. delší jízda autem.. No, to je otázkou názoru a Vám Váš názor neupírám. My tam jedeme s naprosto čistým svědomím.
tohle je nějaká kravina Těhotná cestuje jen na vlastní nebezpečí. Ted´ se sestřenice vracela z dovolené letadlem a nikde po ni nic nechtěli. Nedávno tak činila kolegyně a ted´na mě kouká co je to za nesmysl
S mojí ženou jsme taky letěli vždy bez potvrzení. Zas nějaký výmysl nějaké společnosti, ale je to jen šikana, protože společnost nenese za zdravotní stavy cestující, které si přivodili před nástupem do letadla žádnou zodpovědnost.
Ještě by mohli chtít potvrzení od zubní s pacienty s kovovými zuby, od alergologů, atd atd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.