Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vydržet to?

Od: vojtaaa odpovědí: 35 změna:
Zdravím, psal jsem sem už par dotazu, ale furt jen o těch odpovědích přemýšlím a fakt nevím. Jak byste řešili situaci, ze mate v pohodě vztah, milujete tu druhou osobu a ona vás. Je tu jedno ALE. Neustale myslíte na její pochmurnou minulost, není to zas tak zle, ale chapem se. O par lžích, které vás fakt bolí. Nad tím vsim furt přemýšlíte a trapite se. Mám období, kdy nad tím neustale přemýšlím a mám chuť se zabit, protože to emočně nedávám. Naopak mám období, kdy jsem docela s tím vsim vyrovnanej a nějak dokážu pozitivně fungovat. Tak 3-4 týdny negativity a depresí a pak třeba týden, max 2, kdy jsem relativně v pohodě a nemyslím na to. Zatím to tak mám nějaké 3-4 měsíce, kdy jsem se dozvěděl ty určité věci, kdy jsem na to musel ještě já sám přijít, protože ona by sama od sebe pravdu neřekla. Jaký je Vás názor na toto? Slibuju, ze je to na podruhé a naposled podobná otázka :) Hezky zbytek dne.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vzhladom na striedanie nalad a samovrazedne uvahy sa vyberte k psychiatrovi.

hodnocení

4x

Zdravím. Říká se, že ten kdo se stále rýpe ve svých křivdách, táhne si je s sebou celý život. Takže buď udělat tlustou čáru a nerýpat se v minulosti, nebo se rozejít a hledat něco jiného a s někým jiným. Trápit se nemá smysl, to ještě nikomu psychicky nepomohlo. Na depresivní stavy je dobré vyhledat odborníka – psychologa. Ztracená důvěra se těžko získává zpět a bez důvěry vztah nebude nikdy dobře fungovat.

doplněno 16.11.21 23:31:

Zkuste si znovu pročíst obě diskuze a rady...Stále píšete to samé a neuděláte vůbec nic. Vy ji prostě chcete, tak jí berte se vším co k ní patří. Zkuste se zklidnit a posunout vztah dál..Pokud to nedokážete, tak se rozejděte. Zbytečně byste trápili jeden druhého. Se svým sebevědomím a psychikou ale určitě něco začněte dělat. Jinak budete mít problémy v každém vztahu..

hodnocení

3x

"...jsem se dozvěděl ty určité věci, kdy jsem na to musel ještě já sám přijít..."

Moje matka mi kdysi říkala, že "kdo se moc ptá, moc se dozví". Proč se rýpete v její minulosti když to navíc podle Vás "není zas tak zle"? To je začátek závažné choroby, zvané žárlivost. Vás by měla zajímat přítomnost, případně Vaše společná budoucnost. Já být na jejím místě, poslal bych Vás bez váhání kamsi. Se žárlivcem se žít nedá.

vojtaaa
hodnocení

Žárlivost je to, když mi lhala o těchto věcech, když jsme se už vidali a nechtěla mi je říct? Neprehanej bože, trochu pochopení..

Ne. Žárlivost je to, že se šťouráte v její minulosti a hledáte cokoliv, co byste mohl použít proti ní.

vojtaaa
hodnocení

Hledám cokoliv? Její minulost mi není sice jedno, ale skousnu to. Ale to, ze mi řekla o tom, ze, co jsme se už vidali a něco budovali, tak vyhulila svyho kamose? Wtf..
tomaso
A ubylo ji snad?
vojtaaa
hodnocení

Prosím o podrobnější vysvetleni..
tomaso
Jestli ji poté co ho vykourila nějak fyzicky ubylo nebo ji něco chybi? Podle mě ne.
vojtaaa
hodnocení

Ne, ona je s tím v pohodě. Protože mi není jedno a miluju ji, tal mě to mrzi a tímto u mě ztratila trochu respektu.

hodnocení

1x

Viděl jsi ten "prohřešek" co popisuješ na vlastní oči, nebo ti to řekl nějaký "kamarád"?

Pokud máš info "z druhé" ruky tak si dej pár facek a přítelkyni se omluv a zapomeň.

Protože jen hodně zamilovaná žena dokáže co tři týdny poslouchat tvoje žalozpěvy, a doufat, že to přestane!

Zkus "žít teď a tady" a ne minulostí. Otevři oči a koukej co se kolem tebe děje. Kdo a jak se k tobě chová, jestli tě chce nebo nechce, nenávidí nebo miluje.

Omlouvám se za trochu vulgarismu: Ty vole probuď se.

vojtaaa
hodnocení

Řekla mi to pak sama a prej ji to mrzi.

Vztah je o důvěře, přiznání, odpuštění, zapomnění, toleranci...asi toho hodně chybí.

Pokud si nedokáže vážit toho že ti to řekla, nedokážeš odpustit a zapomenout je čas abyste se rozešli.

Bude štastná s někým jiným.

vojtaaa
hodnocení

Asi ano, nedokážu lehce s tímhle zit. Proč to udělala vážně nevím a mě to mrzi snad víc jak ji. Prej to byla jen “sranda”. Mám dost..
liska5

Tak bude lehkomyslnější než Ty. A Ty jsi naopak trudnomyslný. To budete mít problémy pořád! A najít světici, taky nebude snadné...

vojtaaa
hodnocení

Všechno co měla predemnou bylo prej bez lásky, jen tak. Tohle třeba nechápu.. Jako chutě jsou chutě, ale sakra... Jsem její první vztah. Proto mám z tohodle všeho obavy, co muže nastat. Mám jednoduše strach z toho, ze mě podvede a bude ji to ale úplně jedno. Nevím no.. zkus se vžít do me situace.
liska5

Takový "životní styl" nedodá klidu, to chápu. A z jaké je rodiny, že si sebe neváží a šla do laciného sexu bez lásky. Většinou si neseme vzorce chování z vlastní rodiny. Jaký ona má vztah s matkou?

vojtaaa
hodnocení

Její rodiče se sice rozvedli, ale její mamka je super ženská. Ony mají dobry vztah spolu.. Jednou jsem ji ve vzteku napsal, ze si neváží sama sebe, když jen tak ze “srandy” vykouri kamarada, a ne jednou! A je jen jeho, predtim to byl par roku zpátky naky jiný zas. Odpověděla mi, ze si sebe váží a jestli se nedělám z ni srandu?! Vlastně mi ani neodpovedela ve svy podstatě. Ona je to super holka, ale já beru sexuální život jako součást lásky, zatímco ona to bere jen jako uspokojení masa. Prej když je do mě zamilovaná, tak se všemi přerušila kontakty a s nikým nic nechce mít. Ale sám bys byl v moji situaci dost opatrný a nevěděl bys, co dělat, co si myslet..
liska5

Kolik vám je? Studujete?

vojtaaa
hodnocení

Mne 21, ji 20.
vojtaaa
hodnocení

Ona teď zacla vysokou a já rok a něco už makam.

hodnocení

0x

Vojto, poradit ti neumím, ale vím, že s tebou nebude vůbec snadný život. Já bych na takové pekelné houpačce nevydržela dlouho, i kdybych tě milovala do hloubi duše. Může se stát, že tě dívka-žena, bude milovat ale nebude tě mít ráda a odejde. A ty se můžeš v klidu a tichu prázdného domova, týrat a užírat sám.

Milovat-srdce.

Mít rád-mozek, rozum

vojtaaa
hodnocení

Kdyby odešla sama, pro mě to bylo sice utrpení, ale věřím, ze by mi to časem pomohlo.

uzt
hodnocení

0x
Kvůli jejím lzim a minulosti si huntujete své zdraví a to až tak, že máte už i deprese a dokonce i myšlenku na smrt. Pro vás bude život lepší bez ní. Proč by jste chtěl kvuli takové umirat, to je přece blbost. Anebo vydržet to, to také není ke spokojenosti. Když s ní zůstanete, budete stále jako na houpacce se zdravim. Když půjdete k psychologovi, tak vás z toho možná dostane, ale přijde od ní něco nového, co vás zase rozhodí a budete zase zpět. Možná ale o rozchodu neuvazujete.

liska5
hodnocení

0x

Nevím, jestli někdy budeš spokojený. Asi bys musel potkat nějakou svatou, protože každá z nás má nějakou svou minulost. A jestli jí budeš předhazovat něco, co bylo a co prostě nelze vymazat, tak ona to nemusí vydržet a práskne dveřmi, i když Tě měla dosud ráda. Lhát musela, protože cítila, že jak se přizná, budeš trpět, bude hádka a vyčítání. A oba tohle nechcete. Každý chce pohodový vztah, i když si něčím prošel, někdy ujel, poučil se.. Ale nemá smysl tu minulost řešit. To bylo! Plno lidí se vdává nebo žení podruhé, myslíš že rozebírají předchozí manželství?!?

vojtaaa
hodnocení

Asi stále všichni nechápete, to plati i pro tebe, ze to co udělala, udělala v dobu, kdy už jsme spolu trávili čas a budovali vztah. To mě na tom mrzi.. toto konkretne jsem se musel dopidit sám. Po teto lži mi ji nejde už věřit.
liska5

Třeba jsi jen Ty měl zato, že budujete vztah, a ona zatím byla teprve na cesté k tomu vztahu. V jiné fázi. Je možné, že cítí, že se k sobě nehodíte, tak s nějakou definitivní jistotou nespěchá.

vojtaaa
hodnocení

Ona do mě je zamilovaná už po první schůzce a neustale mě bombarduje zprávami, jen tak pro ujištění. Hystericky výlevy nedělám, nechávám si to pro sebe, nejsem sobec. Ale nedokážu to v sobě furt takto držet.

max*
hodnocení

0x
No jo, co na to rici..to je zivot.
Nektera slecna blbne jako mlada, nektera ve 30, kdyz uz ma rodinu a deti.
Byt hodny se nakonec casto ukaze jako kontraproduktivni. Jsou takove zeny, ze Te podvedou kazdy mesic, pak jsou jine verne, ale zarlive, co Ti budou tajne prohledavat kapsy, lustrovat mobil a volat Ti do prace kazdou hodinu. A pak si vyber, no.
Treba me prispevky tady na poradne, si jedna slecna preklada do anglictiny, bo cesky neumi, ale sleduje co delam a pisi.
Pritom jeste ani nezije tady a divi se, ze mi takove smirovani z jeji strany neprijde normalni.
Najdi si nejake konicky, ten vztah nejak dopadne nebo nedopadne, jsi jeste mlad.
vojtaaa
hodnocení

To je život! Asi jak říkáš, proste to nějak dopadne. Sice jsem z toho v p*ci, ale snazim se nějak fungovat. Koníček mám cely život jeden a ten samy sport, takže v pohodě.
liska5

Nezní to optimisticky pro takového kluka, ale ty první vztahy jen velmi vzácně končí svatbou. Prostě valná většina lidí si projde několika vztahy, A v těch prvních se především učí znát sám sebe, své hranice, jak je schopen spolupráce, co je ochoten tolerovat, atd...A jestli je Tvým koníčkem sport, tak jsi hodně citlivý na nefér hru. Taky tu holku nechápu. Píšeš, že je správná a super. Pak mi k ní ty praktiky nějak nesedí. Zejména když píšeš, že tak tomu bylo i před několika lety.

vojtaaa
hodnocení

No prave, snazim se ji pochopit.. ona je super ve všem, úplně ve všem, až na tohle. Sice jediná chyba, ale pro mě dost zásadní. Ano, mám rad fér hru. Dělám mma, dřív to byl kickbox, ale pokaždé jsem fér a vyhraje vždy lepší.
vojtaaa
hodnocení

Ona měla problém s nízkým sebevědomím, proto asi brala každého, kdo se ji naskytl, jen ty 3 mi řekla, snad to tak je.. Prej až já jsem ji ho zvedl. Snazim se o to, je to fakt pěkná holka. Ale proste moje sebevědomí a moje vnitřní hodnota mi nedovolí jen tak ze srandy mít sex s kamoskou, jen tak ze srandy se nechat vykourit od neznáme holky někde v klubu. Nerozumím tomu, ale rad bych to pochopil.
liska5

Určitě nenechávej sportu kvůli ní. Měj dál své zájmy, svůj svět, svoje jistoty, ve kterých ona nefiguruje. A s ní už o tom nemluv! Ani nevymýšlej sebevraždy, proboha! To raději napiš sem. Mělo by stačit, když jsi jí jednou a jasně řekl, že Tě maximálně zklamala, k čemu se snížila. A opakování pro Tebe je absolutně nepřípustné. Věř tomu, že jednou se budeš divit, že jsi měl takové problémy. Časem se plno věcí změní. S odstupem tohle budou vzpomínky bez emocí.

vojtaaa
hodnocení

Jasne, svoje záliby dále provozuju, bez ohledu na ni. Jelikož mi ale fskt není fuk a miluju ji, tak se kvůli ni trapim, protože mě to stále dost bolí, co mi řekla a jakým tónem mi to řekla.. Odted ten vztah budu brát sice furt verne, snad i ona, ale nezávazne. Proste si odted nebudu na ni dělat tolik času, nebudu ji skoro nic kupovat, trochu zkrotim emoce, které ji dávám, proste se trochu od ni odsoupnu, aby mi na ni nezalezelo tolik a neměl jsem pak v pici cele dny. Oukej
výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 16. 11. 2021 23:19:37
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick. Prosím mírněte se ve výrazech! Jde to napsat i bez vulgarit!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]