Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje 16 letá přítelkyně chce dítě

Od: pavel004 odpovědí: 22 změna:
Zdravím, je nám oboum 16 a nedávno mi oznámila že by se mnou už chtěla dítě.. Nedávno ji vyhodili ze střední školy a říká že když si uděláme dítě tak půjde na mateřskou a bude mít klid. Já mám v plánu si SŠ dodělat a pak bych chtěl jít do práce. Myslíte že bych uživil "rodinu"? Pořád mě přemlouvá ale já mám trochu strach.. Jako na jednu stranu kdybychom méli dítě už teď tak pak budeme mít volnost ve středním věku. Co myslíte? Máme si udělat dítě?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

Nejste normální ani jeden. Kdysi se říkalo, že kluci by se měli ženit až po vojně. Dneska už se na vojnu nechodí, ale uvědom si, že jste oba poloviční děti. A Tvoje slečna je líná a vykoukaná. Ze školy ji vyhodili, už to samo o sobě něco vypovídá. Školu nehodlá dodělat, raději se v 16 chce nechat zbouchnout. A co potom? Její vrstevníci budou chodit tancovat, do kina...a ona bude prát plíny a drncat kočárem. Navíc, když nikde nedělala, tak ten příspěvek nebude nic moc. Budete třít bídu s nouzí. A Ty než budeš vydělávat, počítám, že budeš studovat ještě tak 3 roky. Kdo vás bude po tuto dobu živit? Budete se pást? Nebo se přisajete na rodiče?

A že budete mít volnost ve středním věku? Počítej se mnou. Dítě v 16, ve 36 mu bude 20 let a klidně už v tomto mladém věku můžete mít vnoučata. Takže žádná volnost se konat nebude.

Pokud děvče školu nedodělá, bude celý život brána jen se základním vzděláním. Což je velice málo. Žádnou pěknou práci nesežene, peníze taky nic moc. Někde uklízet, vybalovat zboží, mýt nádobí, nebo dělat hajzlbabičku. Bez vzdělání nemá na dobrou práci šanci.

Pokud bude paličatá, lehko Tě ošidí. Přestane se chránit, Tobě to nepřizná a otěhotní, aniž bys to chtěl.

Zní to možná tvrdě, ale za mě by byl daleko lepší rozchod s takovouto naivní nanynkou, než aby Tě uvrtala do toho, co nechceš. Na starosti máš času dost, je Ti 16, nejlepší mládí, tak si ho nepokaz! Holek jsou mraky, určitě rozumnější, než tento Tvůj "objev." *bzum*Jaga.

jaj*
Ale hajzlbabička je pěkný povolání, vybírat vstupný a jednou za čas umýt ten hnus. Když jsem je párkrát viděla tak se moc nenadřou. A někdo to dělat musí.

hodnocení

5x

Myslím , že na dítě máte oba dva dost času . Co se týče školy , není úplně nejlepší řešení , nedodělat ji . Bude mít v budoucnu velké starosti s hledáním práce . Ale pokud chce , nechť je jí v životě přáno . Omlouvám se , ale myslím , že Vaše přítelkyně je opravdu líná a proto vidí dítě jako perfektní možnost , nikam nechodit a nic nedělat .

hodnocení

5x

Já bych jí udělal /na tvojem místě / dvojčata. Potom musíte na sociálku a prosit a prosit... Život je fajn!

ltz
hodnocení

4x
V 16 dítě, kde budete bydlet, co budete jist. Rodiče přece nemate od toho, aby jste jste na ně lepili vaše starosti. Jinak, zkus více premyslet o té své dívce. Nedovol ji, aby ti vymyvala mozek.
Vyhodili ji ze školy, zodpovědná teďy moc nebude, ani svým myšlením.
Nenech se od ní strhnout do propasti.

hodnocení

4x

@pavel004 - Co myslíte? Máme si udělat dítě?

Ptáte se špatně - dotaz měl znít "Máme udělat dítě svým rodičům, kteří se těšili, že budou mít volnost ve středním věku?" *smich*

16.11.21 19:44

*palec**smich*

hodnocení

3x

Zeptej se přítelkyně, co bude dělat potom, až bude dítě (děti) odrostlé. Válet se a tloustnout?

hodnocení

3x

...a bude mít klid.. no jo vlastně, nebude muset chodit do školy, to je ale bezva nápad*palec* a s nástupem do práce to bude další dítě? a pak další? a vy si najdete práci, a budete se vracet do usměvavé, spokojené a klidné rodiny? No proč ne *smich*

A taky ta představa, jak si budete užívat ve "středním " věku ...jojo *haha* to chceš *smich*

hodnocení

2x

Zdravím. Ještě nejste schopni se postarat ani sami o sebe. S dítětem tedy nepospíchejte a buďte zodpovědní!

doplněno 16.11.21 23:40:

A pokud Vám nedělá problém ptát se na názor cizích lidí, proč se nezeptáte také všech rodičů co na vaše uvažování říkají oni? Taková diskuze s nimi vám bude určitě prospěšnější a možná i hodně poučná.

hodnocení

2x

Pokud netrolíte a myslíte to vážně, tak to zkuste brát z jiné strany-teď je Vám oběma 16,živí vás rodiče jak "přítelkyniny tak i Vaši -tímto krokem byste tu Vaši starost přenesli na vaše rodiče , protože zatím, s rpominutím jste nuly co neumí nic a měli byste se připravovat na budoucnost-místo kloudného učení -Vy) se budete starat se o dítě a to nejen do Vašeho ukončení vzdělání a přépravy na profesi,ale až do dospělosti Vašeho dítěte tj do jeho +- 18= cca do Vašich 34 let věku, to pokud bude po mámě. Pokud dítě bude chytřejší, pak studium +min4 roky ne-li více (tj do Vašich 38 let ) jej budete muset živit.doporučuji Vám hoooodně přemýšlet a raději si na přirození udělejte uzel, aby Vám " neujeli nohy"!

Najděte si jinou kamarádku, která toto nebude chtít a stouto to ukončete!

pb®
hodnocení

2x
Pokud je slečna jisté etnikum, je to naprosto normální způsob obživy a už rok zbytečně ztratila, mohla rodit v 15.

hodnocení

1x

Troling?

Teraz byvate u rodicov a oni vsetko platia? Tak sa opytajte, kolko su mesacne vydavky a pridajte si k tomu samostatne byvanie. Na vasu otazku daju najlepsiu odpoved v miestnej osade, tam sa vyznaju.

vernon
hodnocení

1x
Jste oba na dítě příliš hloupí...

hodnocení

1x

teď v nějaké detektivce byla situace, kdy žena chtěla připoutat muže tím, že s ním bude mít dítě. Hrdě mu oznámila, že je těhotná. On se smutně usmál a řekl: "To máš blbé." A odešel. *alene* Uvědomuje si slečna, že se to může stát jí. Zůstane s děckem bez vzdělání, bez příjmu. Je na to hloupá dost.

pericko
hodnocení

1x
Nemyslím si, že mít plánovaně dítě v 16 letech je dobrý nápad (a podle mě si z nás autor příspěvku dělá jen legraci), ovšem ohledně toho vzdělání:
Ono ani s vysokou školou človek nemá automaticky zajištěnou pěknou práci za dobré peníze
Já bych třeba kolikrát raději chodila někam do firmy v teplácích uklízet (což třeba u nás ve firmě obnáší pouze vysát, utřít prázdné stoly a vynést koš - úplná pohoda) než někde s VŠ pozicí jednat s lidmi, nést zodpovědnost, řešit konflikty a mučit se celý den v elegantním kostýmku a podpatcích. To má člověk pak po pár letech akorát náběh na nějaké deprese.
Jinak třeba na prodavačku do Lidlu (nebo do jiného supermarketu) může holka jít i se základním vzděláním, bude tak mít práci pravděpodobně i v místě bydliště a plat vyšší než kdejaká vysokoškolačka.
Fakt nechápu, jak si někdo v dnešní době může myslet, že vzdělání člověku zaručuje pohodlný život a slušný příjem. Mám že základky několik spolužáků-průserářů bez vzdělání, co snad každý rok skládali reparát, a dnes vydělávají víc než já s VŠ (konkrétne jeden z nich mnohonásobně víc).

hodnocení

0x
Jenom pro případ, že nejsi troll, protože se mi nechce věřit vašim myšlenkovým pochodům: školy si musíte oba dodělat. Bez školy můžete nastoupit možná tak k popelářům za mrzký plat. A pro všechny případy si dávej velký pozor, ať si holčina nenechá se smyšlenou antikoncepcí schválně naštěkat do boudy. To máš na dvacet let "vyděláno". Vztah se nejspíš do roku rozpadne a z tebe bude jen kasička pro línou Mařku a děcko, které ani nemusíš vídat...

Beze školy k popelářům za mrzký plat? to jako kde? Popeláří mají docela vysoké platy !Rodzhodně vyšší než v některých oborech kvalifikovaní pracovníci (vyučení + případně i s maturitou!)

Tak tedy super tip pro toho borca :)

nffu
hodnocení

0x
Slečna na žádnou mateřskou nemá nárok, ta se musí odpracovat.

Bude pobírat rovnou rodičovský příspěvek bez mateřské. Na ten je nárok vždy.

jenda22

Celá sídliště tmavočechů takto žijí a dítě mají i mnohem dříve.

Bohužel vaše přítelkyně je jiného etnika, nebo má v hlavě kaši.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]