Nejste přihlášen/a.
A co naplánovat nějakou víkendovou akci? Nebo večerní kulturní akci, ze které se nestihnete vrátit a budete muset najmout hotel a přespat tam? Akci na chatě s partou kamarádů? Proboha, není ti čtrnáct! To jim není jasné, že pokud se budete chtít milovat (a to snad ano), uděláte to kdekoli? Alespoň já taková byla. Po vesnické zábavě v přilehlém lesíku (neplánovaně blízko mraveniště ), ve starém opuštěném baráku, v sadu, kam jsme vlezli dírou v plotě, prostě "láska je láska", to si vaši myslí, že spolu v 18ti ještě nic nemáte?
Asi budeš muset být trochu ráznější. S mamkou si sednout a říct jí, že už jsi plnoletá a doted ses snažila, aby s tebou nikdy neměli problémy, že určitě vidí,dle jiných rodin, že to není samozřejmost, a že bys jí chtěla poprosit, aby ti dala víc důvěry, aby ti víc věřila, že si sama uvědomuješ, co se dá a co už je "přes čáru", že chceš, abyste spolu pořád dobře vycházely, ale na to že prostě potřebuješ víc volnosti.
Mám na to jiný názor.Pokud děti chodily na střední i když byla holka plnoletá měla smůlu. My jsme jí živili tak musela dodržovat naše pravidla. Až vystudovala a začala vydělávat měla toto povoleno.Kouknou na film můžete odpol. z flešky. Já živím-má pravidla. Možná tvrdé-ale spát u partnera a ráno do školy-nepřijatelné.Dnes tak děti vychovávajé mé vnuky a tak byla vychovávaná i já.
Názor můžete mít jaký chcete v této situaci máte pouze vyživovací povinnost a žádné práva. Nic víc. Když bude holka do 30 studovat, nenaděláte nic jiného, než že jí budete posílat peníze. Pokud ve 30 se rozhodne dělat medicínu, tak do 36 let se budete starat o její bydlení nebo bude bydlet u vás doma.
Vyživovací povinnost končí okamžikem, kdy je potomek schopen sám se živit - jestli má vystudováno a ve třiceti se rozhodne z plezíru pro další školu, už to věc rodičů fakt není.
Na nic bych se neptal a šel spát k příteli. Pokud mamka bude volat, napiš sms, že od přítele pojedeš rovnou do školy. TEČKA.
Pokud ti řekne, že si to nepřeje, řekni jí že JÍ TAKY NEMLUVÍŠ DO ŽIVOTA.
Pokud by měla nějaké řeči, jako píše martinna. To není její VŮLE, ale její povinnost tě živit, dokud nezačneš vydělávat sama. Si dospělá, nemá právo klást takové podmínky.
V obecné rovině může Mama stanovit pokud nepřijdeš do 23:00 už nechoď, chceme spát. Teda musíš studovat a musí to studium mít smysl a nějaký jiný cíl, než být věčným studentem.
Nevím proč to mamě vadí, toto jsou nejhezčí léta života tak šukejte (milovat až tělo stůně), v důchodu to nedoženete.
Pokud budete řádně studovat nikdo vás jako dospělou nesmí OMEZOVAT.
Nejlepší se na nic neptat a nezavdat příčinu k rozhovoru. Ne Ne Ne. Nemají právo
Píšu to proto, že dnes je naprosto běžné, že děti se soudí se svými rodiči. Maximalizují tím svůj příjem.
-
Omezovat 18 letou holku mi fakt přijde nahlavu.
-
Já jen abyste věděli jaké zákony tu platí. Nějaké bláboly o 26 letech, nebo že už dostudovala.
-
Vážně . Je to tak.
Myslím, že tahle slečna dospělá není. Dětinská otázka a jediná starost... kdy mužu spát s klukem, už měsíc mi je 18. Mně to je k smíchu. A možná si tu někdo dělá srandu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.