Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V kolika letech spát u klukem

Od: ahojda odpovědí: 18 změna:
Zdravím, je mi už měsíc 18, mám přítele, jsem s ním víc jak 10 měsíců, je mu taky 18, moji rodiče ho znají víc jak rok a mají rádi. Ovšem.. stále mi nedovolí u něho přespat, a nevím kde je problém. Argumentují *doma máš svoji postel* nejde mi o sex pokud si myslí to vůbec, jen mě mrzí že jsme s přítelem omezený časem protože "za světla" musím být doma, tudíž nestihneme třeba ani kouknout na film, a já chci prostě trávit ten čas spolu, přijdu si pak i divná když v dnešní době támhle spí v 16 spolu. Vůbec nevím co s tím, nevím jak dlouho to bude trvat a jestli mě vůbec někdy pustí. Sice mamka furt říká že "je ti 18 dělej si co chceš, klidně spou jeďte na dovolenou". Ale prostě přespat jednu noc? Ani náhodou.. a zas nechci dělat takový to že se seberu a odejdu k němu přespat.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ellen*
hodnocení

4x

A co naplánovat nějakou víkendovou akci? Nebo večerní kulturní akci, ze které se nestihnete vrátit a budete muset najmout hotel a přespat tam? Akci na chatě s partou kamarádů? Proboha, není ti čtrnáct! To jim není jasné, že pokud se budete chtít milovat (a to snad ano), uděláte to kdekoli? Alespoň já taková byla. Po vesnické zábavě v přilehlém lesíku (neplánovaně blízko mraveniště *smich2*), ve starém opuštěném baráku, v sadu, kam jsme vlezli dírou v plotě, prostě "láska je láska", to si vaši myslí, že spolu v 18ti ještě nic nemáte?

Asi budeš muset být trochu ráznější. S mamkou si sednout a říct jí, že už jsi plnoletá a doted ses snažila, aby s tebou nikdy neměli problémy, že určitě vidí,dle jiných rodin, že to není samozřejmost, a že bys jí chtěla poprosit, aby ti dala víc důvěry, aby ti víc věřila, že si sama uvědomuješ, co se dá a co už je "přes čáru", že chceš, abyste spolu pořád dobře vycházely, ale na to že prostě potřebuješ víc volnosti.

hodnocení

3x

Zdravím. Tak když Vám nedovolí spát u něho, promluvte si s nimi o tom, zda on může občas přespat u Vás..V 18ti letech by rodiče již mohli být tolerantní a vstřícnější. Komunikujte s nimi o tom, už nesjte malá holka..

hodnocení

3x

Mám na to jiný názor.Pokud děti chodily na střední i když byla holka plnoletá měla smůlu. My jsme jí živili tak musela dodržovat naše pravidla. Až vystudovala a začala vydělávat měla toto povoleno.Kouknou na film můžete odpol. z flešky. Já živím-má pravidla. Možná tvrdé-ale spát u partnera a ráno do školy-nepřijatelné.Dnes tak děti vychovávajé mé vnuky a tak byla vychovávaná i já.

bz*

Názor můžete mít jaký chcete v této situaci máte pouze vyživovací povinnost a žádné práva. Nic víc. Když bude holka do 30 studovat, nenaděláte nic jiného, než že jí budete posílat peníze. Pokud ve 30 se rozhodne dělat medicínu, tak do 36 let se budete starat o její bydlení nebo bude bydlet u vás doma.

Vyživovací povinnost končí okamžikem, kdy je potomek schopen sám se živit - jestli má vystudováno a ve třiceti se rozhodne z plezíru pro další školu, už to věc rodičů fakt není.

max*
Do 36 let? A to mate odkud?
Nekonci to nahodou ve 26 letech, kdy uz si musi platit sama zdravotni a socialni, bez ohledu na dalsi studia?
Jinak je hezke byt prisna, dcera kazdy vecer doma. Teda to ani nejezdi na vylety s kamaradkama, nespala nikdy u babicky ani tety?
Pak to dopadne tak, ze chudak holka chodi ven jen vencit ratlika a pritom spi v aute s pritelem pul roku (ktery je ve finale zenaty). Ehm
bz*

máte MYLNÉ INFORMACE.

ahojda
hodnocení

Ano, studuji, jsem přes týden na intru a ano na film se můžeme kouknout odpoledne. Ale jde o to že nás furt tlačí čas, o víkendu se téměř nevídame, a přes týden nestíhám ze školy k němu a zpět na intr. A rozhodně bych si nedovolila u něj spát a druhý den do školy. Zkoušela jsem se ptát pouze na dny kdy druhý den nic není. Např. Nyní, ptala jsem se zda můžu zustat z úterý na středu, jsme domluvení že ve středu u něj budu, ovšem přespat z úterý na středu nesmím a od něj ve středu jedu na intr.

hodnocení

2x

Jsi dospělá tak se tak chovej. Prostě doma žekni, že jdeš k němu přespat a je to. A když budou mít řeči, řekni že už tam zůstaneš, nebo si najdeš podnájem, nebo nikdy neuvidí vnoučata. Ale přitom jim žekni, že je máš ráda a nechceš se rozejít ve zlém. Jen jsi dospělá a budeš si dělat co chceš.

bz*
hodnocení

0x

Na nic bych se neptal a šel spát k příteli. Pokud mamka bude volat, napiš sms, že od přítele pojedeš rovnou do školy. TEČKA.

Pokud ti řekne, že si to nepřeje, řekni jí že JÍ TAKY NEMLUVÍŠ DO ŽIVOTA.

Pokud by měla nějaké řeči, jako píše martinna. To není její VŮLE, ale její povinnost tě živit, dokud nezačneš vydělávat sama. Si dospělá, nemá právo klást takové podmínky.

V obecné rovině může Mama stanovit pokud nepřijdeš do 23:00 už nechoď, chceme spát. Teda musíš studovat a musí to studium mít smysl a nějaký jiný cíl, než být věčným studentem.

Nevím proč to mamě vadí, toto jsou nejhezčí léta života tak šukejte (milovat až tělo stůně), v důchodu to nedoženete.

Pokud budete řádně studovat nikdo vás jako dospělou nesmí OMEZOVAT.

Nejlepší se na nic neptat a nezavdat příčinu k rozhovoru. Ne Ne Ne. Nemají právo

tomaso
Ty asi nemáš děti,co?
bz*

Píšu to proto, že dnes je naprosto běžné, že děti se soudí se svými rodiči. Maximalizují tím svůj příjem.

-

Omezovat 18 letou holku mi fakt přijde nahlavu.

-

Já jen abyste věděli jaké zákony tu platí. Nějaké bláboly o 26 letech, nebo že už dostudovala.

-

Vážně . Je to tak.

max*
Do 26 let to prece bylo.
Kdy a jak se to zmenilo pane?
Pisete do 36 let. Dobre, bude studovat do 36 let, pak 35 let pracovat a narok na duchod v 71, vazne? Bez nemoci a vyloucenych dob jeste..no potes.

kami123
hodnocení

0x

jp
hodnocení

0x

Myslím, že tahle slečna dospělá není. Dětinská otázka a jediná starost... kdy mužu spát s klukem, už měsíc mi je 18. Mně to je k smíchu. A možná si tu někdo dělá srandu.

ahojda
hodnocení

Vzhledem k svému věku se chovám zodpovědněji snad než bych měla. Ale jde o to, že prostě mi to rodiče nedovolí. A říkám nechci dělat to že prostě odejdu a jen povím že tam budu
tomaso
Tak buď dospělá a respektuj přání rodičů. Oni ti zaridili život jaky mas, možnosti jaké máš (studovat, bydlet), tak by bylo slušné jejich podmínky respektovat. Předpokládám že nevydelavas, takže ti všechno platí.
Jednou až budeš mít vlastní děti budeš od nich očekávat to samé.
Samozřejmě máš možnost se od rodičů odstěhovat a žít si život po svém,ale to asi nechceš.
Tím ale neříkám,že souhlasím s tím do dělají. Ale taky nesouhlasím s plno rozhodnutí svého zaměstnavatele a mám možnost dát výpověď a odejít.

joudic*
hodnocení

0x
jsem benevolentni, vtipny a moderni a klidne bych si s vama dal i brko na zahrade, ale s timto bych mel taky problem, ve 20ti uz vyrazne mene

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]