Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď po rodičovské dovolené

Od: klara* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, po návratu z neschopenky mě bylo oznámeno, že mám výpověď. Tak nějak v afektu jsem odmítla výpovědní lhůtu. l, za takové chování se tam již nechci vrátit. Momentálně čerpám rodičovskou dovolenou a měla bych potom jít podepsat výpověď nejspíše tedy dohodou.
Můj dotaz zní... mám nárok na odstupné když jsem odmítla výpovědní lhůtu?
Pokud znovu nastoupim na PN, tak mi výpověď dát nesmí, nebo se mýlím?
Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To není nic o hrdosti ale o zákonu. Zákoník práce najdete na google. Výpověˇmusíte dostat písemě a ne slovní. A v době PN výpověď dostat nemůžete. Tak se hlavně nevztekejte, neurážejte, ale braňte se. Přistoupíte-li na dohodu, připravíte se o všechno. Jsou to vaše peníze, ale taky jde o zápočet na důchod a další. A nic neuvážeě nepodepisujte, jakýkoliv návrh, třeba i a dohodu, si vezměte domů a pečlivě prostudujte a rozvažte. NIC nemusíte podepisovat okamžitě. A pochybuji, že by zaměstnavatel nabídl dohodu plus odstupné.

klara*
hodnocení

Dobrý den,
no bylo mi řečeno že až vyberu ŘD, tak to mám přijít podepsat a nic víc.

hodnocení

0x

známeno to bylo jak?

Jedině písemně. Když se dohodnete, odstupné nedostanete.

Od

Milane, pokud bude tazatelka trvat na uvedení důvodu ukončení PP v dohodě a ten důvod bude jeden z těch, při nichž náleží odstupné, budou jí odstupné muset vyplatit. Nezáleží na způsobu ukončení PP - výpovědí nebo dohodou, podstatný je důvod - nadbytečnost apod., blíže v § 67 zákoníku práce.

egewr
hodnocení

0x

Jestli sepíšete dohodu, že končíte k datu XY, tak žádné peníze ani odstupné neuvidíte. Moc nechápu, co se vám na tom zdá tak super. Proč si nenecháte dát výpověď s odstupným (pokud tedy máte odpracováno dost na to, abyste na odstupné měla nárok).

klara*
hodnocení

Dobrý den, nepíšu nic o tom že by to bylo super. pracovala jsem tam několik let a nechápu co se stalo do teď. Spíě nevím jak to dál řešit. Jak říkám po vybrání dovolené mám přijít podepsat výpověď. Proto mi taky přijde asi jako nejlepší jít po dovolené na PN.

jenda22

Nejdříve si ujasněte o co jde a pak jednejte. Výpověď pro nadbytečnost jste písemně asi ještě nedostala, co jste u stolku s kávou odmítla nebo ne není vůbec důležité. Hlavně nechoďte podepisovat nějakou výpověď, protože nemusíte najít hned vhodnou práci a na pracovním úřadě dostanete ty nejmenší procenta z podpory právě z třeba důvodu podepsání dohody. Pokud vás chtějí propustit, tak s odstupným.

Nárok na odstupné/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]