Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacená mzda bez pracovní smlouvy

Od: ada* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den

Jako důchodce jsem pracoval, s příslibem smlouvy, za dohodnutou částku 200Kč/hod. v dubnu dokonce za 250Kč/hod. žádal jsem o nějakou písemnou formu našeho vztahu. Následně prý nebudeme účtovat hodiny, tedy zčal platit 30 tis/za měsíc a vykazovat práci a časy. V září jsem pracoval 190hodin a nedostal jsem žádnou smlouvu. Koncem října jsem o smlouvu kategoricky požádal a to byl konec. dostal jsem hrubě vynadáno a byl jsem vyhozen, s tím že na mě bude požadovat nějaké náhrady údajně že jsem jej poškodil svojí nekvalitní prací. Co mám dělat?

Adolf Štětka tel 608161003

Z práce mám fotodokumentaci , používal jsem dokonce vlastní auto a techniku pro výkon činností které zaměstnavatel požadoval.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

7x

co teď dělat?...už nic...akorát si poznadávat jak je člověk hloupej

hodnocení

1x

Tak zaměstnavatele se bát nemusíte. Ten nechce přiznat, že jste u něj pracoval na černo, takže nic nepodnikne. Vy máte jedinou možnost ho udat na pracovním úřadě, ale je to na nic.

asd1
hodnocení

1x

Poučení pro příště - nejdřív smlouva pak práce.

Můžeš nadhodit že pokud ti nezaplatí tak se bude řešit práce na černo přes účady, to je dost silný argument. Počítej že za práci na černo dostaneš flastr i ty. Ovšem zaměstnavatel řádově větší a páka na něj to je slušná, obzvlášť když bude vědět že obětuješ menší sankci pro tebe aby on dostal pořádnou pálku..

jenda22
Vy jste smlouvu pozadoval, nedostanete zadny flastr. To jeden jen tak blaboli. Nedostanete nic. Tak ci onak. Urad vam nepomuze a od nikoho penize take ne. To je pouceni, ze v den nastupu smlouvu nebo nazdar. Nic jineho.

hodnocení

1x

Aka mzda? Ked nie je zmluva, nemozno hovorit o mzde ..

tabletka*
hodnocení

0x

Tu anketu nechápu

ellen*
hodnocení

0x

Pošlete na něj finančák, hygienu, kontrolu z úřadu práce, nevim, je toho určitě ještě víc. Dojděte na ÚP a přesně popište situaci - jestli je to nějaký malý čučkař s málo zaměstnanci, ať popíše, kdo dělal tu konkrétní práci, zakázku, jestli jste pracoval u zákazníků, ať Vám oni dosvědčí, že jste u nich byl. Udělejte mu ve Vašem městě pěknou "reklamu". Nejlepší by bylo samozřejmě vzít právníka, ale to je drahé a nezaručí to úspěch. I když, na ÚP myslím svého právníka mají. Každopádně bych takovému šmejdovi začala dělat takovými drobnými "nevinnými drobnostmi" ze života peklo.

tabletka*

nebo si sežeňte Landu- Žita, ten taky pořád něco udává a řeší. Oni na hygieně a berňáku nemají co dělat, jen řešit osobní problémy osob, co se sami nedokážou ani zaměstnat.

jenda22
Dost hloupy prispevek. Otirate se o Landu, ktery nikomu nelze, na rozdil od vas. Zase je zde totalita jednoho nazoru a jinym vezeni? To uz stacilo.
tabletka*

Komupak lžu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]