Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Jako důchodce jsem pracoval, s příslibem smlouvy, za dohodnutou částku 200Kč/hod. v dubnu dokonce za 250Kč/hod. žádal jsem o nějakou písemnou formu našeho vztahu. Následně prý nebudeme účtovat hodiny, tedy zčal platit 30 tis/za měsíc a vykazovat práci a časy. V září jsem pracoval 190hodin a nedostal jsem žádnou smlouvu. Koncem října jsem o smlouvu kategoricky požádal a to byl konec. dostal jsem hrubě vynadáno a byl jsem vyhozen, s tím že na mě bude požadovat nějaké náhrady údajně že jsem jej poškodil svojí nekvalitní prací. Co mám dělat?
Adolf Štětka tel 608161003
Z práce mám fotodokumentaci , používal jsem dokonce vlastní auto a techniku pro výkon činností které zaměstnavatel požadoval.
Poučení pro příště - nejdřív smlouva pak práce.
Můžeš nadhodit že pokud ti nezaplatí tak se bude řešit práce na černo přes účady, to je dost silný argument. Počítej že za práci na černo dostaneš flastr i ty. Ovšem zaměstnavatel řádově větší a páka na něj to je slušná, obzvlášť když bude vědět že obětuješ menší sankci pro tebe aby on dostal pořádnou pálku..
Pošlete na něj finančák, hygienu, kontrolu z úřadu práce, nevim, je toho určitě ještě víc. Dojděte na ÚP a přesně popište situaci - jestli je to nějaký malý čučkař s málo zaměstnanci, ať popíše, kdo dělal tu konkrétní práci, zakázku, jestli jste pracoval u zákazníků, ať Vám oni dosvědčí, že jste u nich byl. Udělejte mu ve Vašem městě pěknou "reklamu". Nejlepší by bylo samozřejmě vzít právníka, ale to je drahé a nezaručí to úspěch. I když, na ÚP myslím svého právníka mají. Každopádně bych takovému šmejdovi začala dělat takovými drobnými "nevinnými drobnostmi" ze života peklo.
nebo si sežeňte Landu- Žita, ten taky pořád něco udává a řeší. Oni na hygieně a berňáku nemají co dělat, jen řešit osobní problémy osob, co se sami nedokážou ani zaměstnat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.