Nejste přihlášen/a.
Co mám dělat,když mi mamka zakazuje přítele?obáváme se,že jedina možnost jak být spolu je,že bych musela přijít do jiného stavu,pak se nechat zpnoletnit a vzít se...jenže nejsem si jistá,jestli bych chtěla dítě jen abych s ním mohla být...
A toho tvého milého bych kopla mezi nohy jestli uvažuje tak jak píšeš!Aby nedej bože ten svůj nástroj použil na to jeho vychodisko!
no chtěla jsem poradit ale vy mi tu šeci pišete prakticky že je to ubožak...ale mylite se..šeci!a moje matka
Dobrá, dobrá. Tak nám ho popiš, ať ho trochu poznáme. Jakou má práci? Měl děti? Jaký je? Jaké má koníčky? Kde jste se poznali?
pracuje podle toho kde ho pošlou,takže takova všeho chut..ne děti ještě neměl..je mily hodny a do ničeho mě nenuti...jeho největší koniček je hudba a proto si přividělava jako dj...no a apoznali jsme se přes net uplně nahodně...a pak už sme se začali schazet až jsme spolu začali chodit a ted už to oba vidime prostě dost važně..chceme spolu byt a ja jsem mu i řekla že budu mit raději doma problemu a budu s nim než byt bez něho a on pořad že nechce abych měla problemy,jenže moc mě miluje a nema na to,aby mě opustil...a to jsem rada protože tak aspon vidim,že mu mužu věřit
Hele a tobě nevadí ta představa, že jako Dj bude jezdit po nocích, bůhví jaké holky se budou točit okolo něj a ty budeš muset doma tvrdnout s miminem?
kdybys věděl jak to chodi na rivce ve f-m tak viš že tam by nymohli až k němu...a navic ja mu věřim...a kdyby bylo ditě tak mi řekl že by s tim skončil...že by přestal hrat ikdyž ho to moooc bavi...
..pracuje tam, kde ho pošlou...
A kdyby ho poslali na 14 dní pryč tak si mylíš, že by jsi se dokázala o dítě sama postarat?
Ty jsi ta nejchytřejší, a všichni, co Ti dobře radí, jsou blbý...je mi Tě, a nejen Tebe líto...
holka zlatá vyprdni se na to jsi sice poblázněná ale chudák děcko vždyt ty jsi ještě sama děcko ...přece nechceš zkazit život je mu i sobě i tomu holomkovi. Vůbec se tvojí mamince nedivím že se o tebe bojí a sundej ty růžový brýle
kdyby mi ho nezakazovala,neuvažovala bych o tom..ja potřebuju pravě najit ještě jinou cestu jak s nim byt bez toho,abych musela mit ditě...jenže obavam se že jina cesta nebude bo ona mi ho prostě nece dovolit
hele a co budeš dělat pokavaď tě nezplnoletní a půjdeš i s děckem do výchovného ústavu?to bys chtěla? a neříkej mi že ti ho mamka jen tak z ničeho nic zakázala ... jak
třeba přišla na to že spolu "chodíte"?podle mě v tom nebude jen jeho věk... každopádně jestli tvoje máma ví žes ním chceš mít dítě tak já na jejím místě bych tě uvěznila doslova to si piš protože bych nechtěla aby si moje dcera kazila život ...
ne to neni že bych chtěla hned ditě..to je jen tak že mamka mi ho prostě zakazala že je to chuj,a ja se s ni hadam že když ho nezna tak at o něm tak nemluvi a psala jsem mu že mi ho mamka zakazala a on hleda vychodisko jak byt spolu...a našel jedině změnu věku,ale tam je pry podminka byt těhotna...
ty jsi truběna viď honem od něj pryč ... přečti si všechno co si o něm tady napsala hluboce se zamysli ...popřípadě si přesedni a začni uvažovat jako 16ti letá slečna!
neber to jako urážku ... ale jako to že ti tady každej radí dobře
co to je chuj?
ja ho nedokažu opustit...mamka řika že je chuj atd..jako že nema na to aby si našel normalni ženskou..jenže on na to ma..on si vybiral bud mě nebo ještě jednu...vybral si mě..proč asi?
protože jsi snadná naivní kořist a omlouvám se ale už se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat proadila jsem ti sic to samé co ostaní tak proč asi?že... ale je to jen na tobě ...přeju hodně štestí a rozhodni se správně ... i když v tvým případě tipuju že si nejdřív musíš namlít abys pochopila oč jde ... ale to už bude pozdě ... a doufám že za devět měs. nebude ve zprávách že cizí mladá dívka dala dítě do babyboxu protože jí všichni radily ať si ho nepořizuje tak to just udělala aby ukázala jak moc miluje svého přítele který jí krátce na to opustil... pá
to se nestane..a nejsem naivni kořist..musela jsem o něho taky trochu bojovat...nebylo to zas až tak snadne ho ziskat
:DTo je vcelku jednoduché proč si Tě vybral.První ta ho prokoukla a rychle zdrhla. Zbyla jsi mu jen ty, naivní kačátko.
Tak proč by ti neblbnul hlavu takovýma kravina.
Jářku matka nemá zřejmě rozum, a tvé idiotské přesvědčení, že musíš otěhotnět je jediné správné, zcela jistě už máš za sebou několik vztahů aby jsi mohla zhodnotit svého přítele, že s ním chceš splodit dítě, zcela jistě i když nejsi plnoletá jsi ty i tvůj přítel hmotně zabezpečeni aby jsi nemusela jít potom žebrat k rodičům nebo na sociálku, takže pokud splnuješ všechny tyto předpoklady bude nejlépe když tě oplodní ještě dnes a pak co nejvícekrát aby se to povedlo, pokud ne - tak vpřed do sociálního domu pro matky s dětmi a vem to kolem babyboxu at víš do čeho jdeš...
Ps: plození dětí odkládá většina párů v ČR na věk kolem 30 , jděte do toho at se prúměr sníží a nebojte se a množte se ...a pokud je tvůj přítel stejně stár tak Vám přeji hodně plodících úspěchů...a má stejně vysoké IQ...osobně bych ti asi domluvil a po 14 dnech bys začaka vidět na jedno oko možná...
s pozdravem - milujte se a množte se ať je v budoucnosti na dúchody, budujete silný sociální stát...
doplněno 01.07.10 22:28:ted jsem to prečet - přítel je starší, doufám že už má za sebou manželství aby věděl do čeho jde, je hmotně zabezpečen?nebo platí alimenty?pracuje...?
Rozhodně se vyplatí jít za svou láskou...neváhej a vyraž...
no kdyby bylo na mě tak se k němu už i stěhuju,ale jaksik to nejde ikdyž i on by chtěl...věkem je o 10 let starši než ja...
celkem dost dlouho...ale az ted nejake 2 mesice se stykame hooodne a asik mesic jsme spolu...
jsem zamilovana...a chci byt snim...vy mi to tu rozmlouvate,ale ja chci pomoc abych s nim mohla byt!
Šestadvacetiletý chlap, který chce po dvouměsíční známosti oplodnit svou šestnáctiletou přítelkyni, je MAGOR! Tak tady po nás nechtěj radu, jak být s ním. PRYČ OD NĚJ!
Jak je vidět, tak máš opravdu zavřené oči, a jsi bezmocně zamilovaná.
V 16 by jsi už měla mít rozum a nepřemýšlet o dítěti a o svatbě.
No a tak v čem je vlastně problém když je vše OK? a bydlet s tchýní to je výhra jako v loterii, prchni z domu a jdi si tvrdě za svým, nikoho nežinýruj je to tvůj život. pokud se přitel o vše postará neváhej a skoč...
Jak je vidět, tak Ti nic nebrání...
Nastěhuj se k němu, otěhotni, potom si vzpomeň na nás a pak běž prosit mamku, aby Tě (už teda Vás) vzala zpátky domů.
pravě že brani..matka..kdyby mi nebranila s nim byt,nemusela bych uvažovat o ditěti ani svatbě,protože bych s nim mohla byt..ale tak to prostě asik jinak nejde...
no ono on s ni sice bydli,ale jaksik ona ted ete nebyla doma..byla u znamych a ted je na dovolene,takze to seznameni teprve ceka,ale už ted mi je simpaticka a vim že je fajna podle toho co mi o ni on řikal
No, přečetla jsem to celé a i když se mi zdá zbytečné se pokoušet přimět Tě k rozumu, nedá mi to a zeptám se: proč si myslíš, že Ti mamka zakazuje s tím mužem chodit? Domníváš se, že nemá rozum? Nebo že žárlí? Nebo jaký může mít důvod?
Jsem taky matka, mám dva syny a naštěstí jsem s nimi zatím nemusela nikdy řešit nevhodnou partnerku. Ale dovedu si živě představit tu paniku, které propadla Tvoje maminka, když ses zamilovala do tohohle muže. Je bez sebe hrůzou, že uděláš nějakou pitomost, a snaží se Tě udržet doma, aby Ti v tom zabránila. Chce Tě chránit.
V 16 letech ti připadá všechno, cos napsala, opravdové a skutečné. Věříš tomu tak silně, že žádné rozumné argumenty Tě nepřesvědčí. My všichni tady máme růžové brýle mámení dávno zastrčené v nejhlubším šuplíku a vidíme drsnou realitu. Nemůžeme Ti poradit, jak máš dosáhnout svého, protože je to naprostý nesmysl. Ženeš se do životního průšvihu. Jediné, co ti poradit můžeme, je dokončit si vzdělání (předpokládám, že v 16 letech jsi na učňáku nebo na SŠ) a postavit se na vlastní nohy. Pak se dá začít uvažovat o vážném vztahu. Ale to slyšet nechceš, takže platí to, co napsali už rádcové nade mnou... Každý svého štěstí strůjce. Je mi Tvé maminky líto. Jednou si možná vzpomeneš, jak se úplně cizí lidi snažili Tě přivést k rozumu.
Mamka k tomu zakazování asi nějaký důvod má.
Nech tomu nějaký čas a uvidíš, že na nějakou svatbu zapomeneš, zkrátka a jednoduše to neřeš.
nejde o to že bych svatbu chtěla,jde o to,že chci byt s mym milovanym,jenže je o dost starši...jenže mamka nechape že na věku a na vzhledu nezaleži..a muj mily se obava že jine vychodisko jak těhotestvi,změna věku a nakonec svatba neni...
Jestliže je Ti 16 let a Tvůj starší přítel na Tebe tlačí s těhotenstvím, zplnoletněním a svatbou, nepřipadá mi to v pořádku. To je nápad hodný puberťáků. Maminka asi ví, proč Ti ho "zakazuje", na jejím místě bych z člověka, který takhle uvažuje, taky nebyla nadšená.
Nenech se do ničeho vmanipulovat. Počkejte až Ti bude 18, do té doby může být všechno jinak. Teď zaměř svou pozornost na školu (předpokládám že v 16 letech chodíš na střední nebo do učení). Pokud teď otěhotníš, tak už školu nikdy nedokončíš a skončíš jako socka na pracáku.
A jedna věc na závěr: pokud Tě přítel chce dostat do situace o které píšeš, pak Tě NEMILUJE, protože jinak by mu záleželo na Tvém zdraví (těhotenství v 16 může být hodně rizikové), vzdělání a možnosti společenského uplatnění. Myslím, že je neuvěřitelný sobec!
Dodělej si radši školu, začni chodit do práce, a po delší známosti si teprve pořiď dítě.
Nedělej žádné unáhlené rozhodnutí, kterého by jsi mohla v budoucnu litovat.
jenže toto je celkem dost važny vztah..kdyby se o něm mamka nedozvěděla,bylo by pořad všechno ok..ted mě hlida a dokonce za cele prazky mě nepusti ani před barak
protože je o par let starší a to se ji nelibi...a ještě předemnou mu nadává a přitom ho vůbec nezná...
doplněno 01.07.10 22:22:a navic se s ni k vuli němu i hadam,protože ja ho miluju a vím že on mě taky...nikdy jsem si nebyla nikym tak jista jak s nim...
rozhodně bych nevěznila svou dceru..nechala bych ji volnost ale dohodli by se nějake pravidla...
A co když se na tebe vykašle?Kdo bude živit dítě i tebe?Tvoje máma?Nebo jeho?Myslíš že ti bude stačit 1000kč alimenty?Holka,probud se,představuješ si vše jak hurvínek válku.Promin takhle uvažovat v 16ti!V 16ti by měl mít člověk alespon malinko rozum,mluvíš spíš jako kdyby ti bylo 12.Jak víš že by si tě chtěl vůbec vzít?
Já si myslím, že tato diskuze již nemá smysl.
Vše co poradíme je špatně, ona je ta ublížená a nejchytřejší.
Jseš moc naivní, uvažuj.
Říká Ti něco tento "výrok"- ošustit a opustit?
Jestli jo tak věř, že to může být i Tvůj případ.
Knopka má pravdu a navíc Ty ještě o životě nevíš vůbec, ale vůbec nic.
Já mám přítele také o 10 let staršího, chodíme spolu od mých 15, nyní jsme spolu přes 6 let. Ze začátku byli moji rodiče taky nedůvěřiví, vždy, když k nám přijel, tak jsem asi 2 roky vždy musela spát u babičky a on spal u mě v pokoji
Moji rodiče mě taky měli tendenci chránit. Pak ale stačil jeden rozhovor, vyjasnili jsme si na takovém "sezení" (já + přítel + rodiče), že o mě opravdu stojí, má mě rád a nemá v úmyslu mě zbouchnout a opustit Od té doby rodiče povolili a bylo to fajn, i když, ono to vlastně bylo fajn i předtím. Když se na to dívám zpětně, vůbec jim nevyčítám, že mě posílali spát k babičce
Teď bydlím u přítele na druhém konci republiky už skoro třetí rok, nezbouchnul mě a úspěšně studuju VŠ
Milá pisatelko, mám takový pocit, že tvoje máma asi ví, proč je na tebe taková. Ten soudní dozor, jak píšeš, bys neměla pro nic za nic. Copak jsi provedla?
inžinýrka a cocinkamichalka, souhlasím s vámi od prvního do posledního. Naprosto přesně a správně. Pisatelko, co jsi vyvedla, že je mamka tak přísná? A nemohla bys s ní dát řeč o anikoncepci?
Holky. Tady radit, je škoda času . Věnujte své dobře míněné rady na nějakou úrodnější půdu. Tady ta slečna chce slyšet jedno jediné. ANO, POŘIĎ SI MIMINKO.
Tím pádem pominou veškeré problémy a budeš si žít jako v ráji
.
Jistě, může se stát, že si takhle mladou holčinu vyhlídne starší muž a prožijí spolu plnohodnotný vztah. Ale ten chlap MUSÍ být rozumný. Ne jako v tomto případě, kdy on sám v těhotenství partnerky vidí řešení. Bohužel se zde sešli dva nevyzrálí lidé, kteří jednají nezodpovědně. Domnívám se, že společné sezení tazatelky, přítele a maminky by nikam nevedlo. Já jsem velice tolerantní, ale chápu postoj maminky. Vidí to, že ten chlap má opravdu pubertální chování. Jinak se nedá nazvat početí nového života z trucu
Jj sebod, máš pravdu. Až ten vyvolený mužský popojde o dům dál, protože nebudou mít kde bydlet a z tak malého platu ženu a dítě neuživí, tazatelku nechá s miminem napospas světu, bez vzdělání, bez prostředků, budeme tady mít její dotazy, jak uživit dítě a jak najít práci a kdo ji může pomoci. Zapláčeme a řekneme-Patří, patří! A pak, možná, se přišourá k mamince o pomoc.
Když jsem vychovávala dvě dcery, od té doby, kdy nabraly rozum, jsem jim tloukla do hlavy, že musí mít vzdělání aby byly nezávislé a pokud možno i byt, aby měly zajištěnou střechu nad hlavou a chleba pro sebe a své děti. A když budou mít toto, nemusí se bát, že děti a ony zůstanou závislé na nějakém surovci, který ze začátku vypadal jako slušný člověk.
ale jak tak vidim tak mi tu asi važně nikdo neporadi co mam dělat abych s nim mohla vklidu byt
jenže ja k němu jit nemužu...kdybych odešla,tak bych byla v pruseru...ale chci byt s nim...stačilo by kdyby mi ho mamka nezakazala a ja s nim ohla chodit...pak bych nemusela řešit žadnou pi*ovinu jako je otěhotnět...
jedna věc kterou asik nikdo z vas nechape je ta,že ho neopustim...dalši věc,že kdyby bylo jine vychodisko o ktere jsem tady žadala,tak bych o ničem jako je ditě neuvažovala...jenže když vy mi neporadite co mam dělat aby mi ho mamka svolila tak asi jina možnost ani neni...
jej tady s vama to asi nema smysl řešit když mi neradite co dělat abych nemusle přijit do jineho stavu,přestože že s nim chci byt,ale matka mi to nedovoli...
Opakuješ se.Zkus to jinde a dej vědět jak ti poradili.Určitě to tady bude někoho zajímat.
A prosím, raději moc neraď jiným.
nikdo te taky neprosil at sem pises a i tak tu pises..ja chtela radu ale seci jste jak moje matka...tak se mějte!
super 24, pro tebe je těhotenství pi*ovina? To máš pěkný názor. To teda tvoje maminka asi udělala velkou pi*ovinu, když otěhotněla s tebou. Doufám, že z toho vyrosteš. PT /stařenka/
PANEBOŽE TY TO VIDÍŠ ...
Prosím Vás všechny, označte to jako zajímavé, aby to všichni viděli...tohle se nenarodilo to se vyskytlo, chudák matka, o otci se nezmińuje...asi nechápe...nebo dobrovolně odešel , geny so sviňa...
doplněno 01.07.10 23:17:to říkal bolek
Jak nekdo vyse radil zacni brat prasky a nastehuj se k nemu..pokud te vemou do pastaku, dobre ti tak, on ti ten pastak mozna da trochu lekci do hlavy...a mozna taky ne no...ale vidim to spise jako pozitivum, a pokud mas soudni dohled, maminka mozna bude nadsena ze se o tebe nemusi starat a ma klid, mozna jen skryva nadseni z toho ze zmiznes zbouchnuta z domu...
Jsi normální? Nezlob se na mě, ale podle dotazu to vypadá, že ti není 16, ale tak 10... Žiješ ve středověku, abys to řešila tím, že se necháš zbouchnout? Fakt bych lidem s podobným uvažováním zakázala se množit... Mít dítě je zodpovědnost a kdo ho nechce, tak by si ho neměl pořizovat, protože pak budeš trpět jak ty, tak dítě... Myslet si, že něco vyřeším tím, že si udělám dítě je fakt utopie. Stejně jako lidi, co "lepí" nefunkční vztahy tím, že si udělají dítě... Prostě nechápu...
Myslím, že nejjednodušší bude se s mámou domluvit, aby přítele prostě nějak vzala na vědomí. Když to nezvládneš sama, zkus to přes psycholožku. Moje kamarádka měla taky problém komunikovat s rodiči, a to měla dle mě skromné požadavky oproti těm, co na ni kladli rodiče - a právě psycholožka ji naučila, jak s nimi jednat, aby je dostala tam, kam chce - za všeobecné spokojenosti.
dívenko, to nemáš jiné starosti? Udělat řádně školu, věnovat se zájmům, najít si zajímavé zaměstnání..., s těmito starostmi dopadneš špatně a pak si to budeš vyčítat. Jak to prožíváš dětství? A uvažovala jsi, proč starší chlap, proč se nevěnuješ vrstevníkům? Když to myslíš vážně tak co mu neřekneš, až po škole, až se o sebe postaráš. Vyprdne se pak na tebe a co budeš dělat, zase bečet?
tak to je největší kravina poprvé sem otěhotněla v 16 ale ve 3 měsíci sem potratila.v osumnácti sem otěhotněla podruhý s tím samým klukem dnes mam sice krásného syna ale horšího tátu sem mu vybrat nemohla nikdy nevíš co se s chlapa vyklube po pár letech byl tak úžasnej a nakonec mě i škrtil a fackoval.a rodiče mi ho nezakázali a kdyby to udělali mohla sem být štastná.lituju toho že mam s ním dítě.kéž bych ho měla s někym jinym.hlavně si ho neber to je taky hloupost nevim sice kolik ti je ale manželství z na truc rodičum ti nevyjde a v mladém věku je to příliš velký závazek a věř že až potkáš někoho dalšího budeš se chtít rozvést.
Děvče moje nešťastné... Věřím Ti, že Tě přítel miluje. Velice. Miluje Tě dokonce tak moc, že na Tebe chce položit největší zodpovědnost v životě ženy - mít dítě. Psala jsi, že Tvému příteli je 26 let. Myslíš, že by zralý a dospělý člověk mohl vůbec navrhnout nedospělé dívce otěhotnění, aby mohli být spolu? Ty to ale bereš jako důkaz jeho lásky a obětavosti, tak dobře.
Z mého pohledu je v tomto příliš velká dávka sobectví - víš, kolik toho bude muset zakusit během těhotenství? Uvědomuješ si, že samotný průběh těhotenství není procházka růžovým sadem a to i pokud probíhá vše, jak má. A i kdyby jsi měla v plánu nabýt plnoletosti soudní cestou během prvních tří měsíců, pokud by to bylo možné stihnout, a potom jít na potrat - víš, co by jsi riskovala? Hlavně to, že by jsi už nemohla další děti. Navíc tohle roziko by bylo pro Tebe kvůli Tvému mládí mnohem větší...
Chtěla by jsi riskovat to, pro co žena žije? Pro to, co ji naplňuje a dodává životní sílu? Pro to, kvůli čemu se dokáže vzdát všeho? Chtěla by jsi riskovat nemít děti?
A pokud by sis dítě ponechala... Jako nevystudovaná, nesamostatná žena by jsi měla minimální zabezpečení pro případ, že by Tě přítel opustil... Jsi přesvědčena, že Tě miluje a že se to nestane. Dobře. Uvažovala jsi ale nad ekonomickým hlediskem Vašeho vztahu? Bude Tě schopen zabezpečit i s dítětem? Pojem "plánované těhotenství" jsi už určitě slyšela... I mohem lépe zabezpečené páry si moc dobře rozmýšlí děti, než do toho skočí. Dítě je především zodpovědnost - a Ty by jsi ho chtěla takto využít... Promiň mi to, ale jsem přesvědčen, že dítě má právo na to nejlepší - a dokážeš si realisticky přectavit prostředí, kam se narodí?
Další důležitá věc. Psala jsi že jsi pod soudním dohledem a další průser Tě pošle do ústavu. Otěhotnění by nebyl průser? Jako matku by Tě toto už nejspíš nečekalo - ale opravdu si s přítelem myslíte, že Tě soud udělá plnoletou, za těchto okolností?
- Za prvé, pochybuji, že by to soud udělal bez souhlasu Tvé matky, která za Tebe zodpovídá, dokud nejsi plnoletá.
- Za druhé, soud by Tě velmi pravděpodobně neučinil plnoletou z důvodu hrozícího nápravného zařízení... Musela by jsi na potrat, případně by Ti dítě bylo odebráno po donošení.
Mohu se mýlit, nemám se zplnoletňováním zkušenosti. Kdyby ale měl soud prostě jen vyplnil pár údajů o Tvém věku, mohli by to už spíš dělat na nějakém úřadě...
Dál jsi psala, že Tvá maminka říkala, že on není schopný najít si normální ženskou (rozuměno ve svém věku). Sociolog by Ti řekl, že Tvůj přítel je duševně nevyspělý a na přibližné úrovni 16 - 18 let. Nebral bych to v úvahu, hlavně proto, že je mu přece 16, že... Zamysli se ale prosím nad Vaším vztahem, a zkus si najít to, čím mu imponuješ. Tedy hlavně kolem komunikace. Nemyslím fyzicky. O čem se bavíte, jak se o Tvé koníčky zajímá, atd... Pořád jej zajímají jako na začátku vztahu, nebo teď už jen hlavně poslouchá a ty mluvíš? Projdi si to prosím. Jak si rozumíte v pohledu na život, společnost, náboženství? Společné zájmy? Je jich víc? Nebo jen hudba? Neděláš se před ním starší, neděláš, že Tě zajímají věci, o které ve skutečnosti nemáš zájem? Neodmítni to hned prosím a zamysli se nad tím. Prosím.
Ještě k tomu těhotenství, Ty to také považuješ za jedinou cestu ke společnému soužití? Nenapadlo třeba přítele, aby přišel za Tebou domů s kyticí, představil se Tvé mamince a povykládali si?
Diskuse nad tímto příspěvkem je opravdu dech-beroucí... Naším hlavním problémem je náš věk. Kdyby nám, poradcům, bylo jen o pár let víc než Tobě, vypadali rady jinak a třeba by jsi z nich měla i radost.
Život nám už ale pár věcí ukázal... Bohužel pro nás. Neber to jako povyšování, že víme víc než Ty. S věkem nám jsme nabrali "jakés-takés" zkušenosti. Taky chodíš po poradte. cz, takže jsi už snad něco poznala z trápení lidského...
Tak rád bych Ti pomohl a správně poradil. Bohužel, slíbit Ti můžu jen jedno. Když půjdeš za tímto přítelem a otěhotníš, život Tě semele. Není to výhružka a ani to nemusíš brát jako varování... Je to jen prosté konstatovaní od obyčejného člověka.
Odpusť mi můj cynismus. Hodně štěstí.
doplněno 21.07.10 21:46:EDIT: Chybka - Překlep, příteli není 16 ale 26, vím.
Mě teda napadá jediné řešení - řekni mámě, jaký (pitomý) plán s otěhotněním si vymyslela. Pak tě buď rovnou zabije, nebo s tebou i sebe, protože vychovala naprostou idotku, nebo se dohodnete na nějakém kompromisu.
Ale pokud on vymyslel plán, že otěhotnět v 16 je super nápad, tak pryč od něj, takovýhle člověk se o tebe nepostará, protože NEUMÍ MYSLET DO BUDOUCNOSTI. Myslí jen tak týden dopředu. Po narození dítěte by nejspíš začal pomaličku couvat, když by zjistil, kolik to dá práce, až bys na dítě zůstala sama.
Ehm. Koukám, že je to 4,5 roku stará otázka. Zajímalo by mě, jak to teda dopadlo.
nevím proč tu řešit tak staré věci ... jistě může se i někdo ocitnout v podobné situaci,ale já bych staré otázky nevytahovala... ale to je jen můj názor
To bych určitě nedělala nechat se dát do jiného stavu zkus si o tom s mamkou promluvit, ja když jsem byla mladší tak mi taky mamka nechtěla dovolat aby k nám kdysi moje první laska chodila, ale ted vím, že to myslela kvuli mě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.