Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaplatit zboží z eshopu v SRN?

Od: patronka* odpovědí: 6 změna:

Našla jsem tu podobný dotaz, ale bohužel jsem odpovědi nemohla/nedokázala použít. Původně jsem chtěla platit kartou, jenže se po mně chce potvrdit PIN a ten nevím kam napsat. Snad jsem ho našla správně v internetovém bankovnictví, k mému překvapení je to stejný PIN, který zadávám při platbě kartou nad 500.-. K tomu tedy dotaz : je to správný PIN a kam ho napsat? Jako další možnost jsem vyzkoušela převod z účtu, ale tam mi nejde vložit bankovní spojení : Naše bankovní spojení: IBAN: LT68 3250 0790 8529 3303 BIC: REVOLT21 Variabilní symbol: 1111383 Zvolený způsob záslání: běžná zásilka. IBAN už tuším co je, ale BIC jsem nikde jinde nenašla. Děkuji moc za radu a pomoc. Patronka :)

doplněno 14.11.21 21:05:

Znovu jsem se podívala, tak nechce to PIN, ale ePIN a ten nevím jak najít. Podařilo se mi dokonce najít zobrazení karty z obou stran, to se mi líbí, ale je mi to k ničemu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

PIN? To snad ne. Chce to 3 místné číslo, které máte z druhé strany platební karty u podpisu. To klidně vložte. ;)

kami123
hodnocení

4x

Pokud to nevyžaduje, tak BIC není třeba , je zakódovaný v tom IBANU.

Také to zadej jako SEPA platbu.

Variabilní symbol většinou nejde. Dát to tedy do zprávy pro příjemce.

.

Chce to po tobě asi CVV/CVC - poslední trojčíslí na zadní straně.

Pin nikde nedávej, jen na terminálech.

.

ibancalculator.com/...

patronka*
hodnocení

Ověřila jsem a je to správně, jenže stejně nevím, jak to použít Ověření IBAN (iba/... Aha, ono se to nezobrazilo, ale jo, bylo to tam.

Třímístné číslo z karty vypisuji, ale to jim nestačí. Nemám chytrý telefon.

kami123

To je jen zajímavá pomůcka, která ti podle IBANu může říct nějaké užitečné věci které jsou někdy třeba.

(BIC, název a adresa banky..)

.

Pokud nemáš telefon s appkkou tak to holt musíš poslat ve svým bankovnictví jako tu SEPA.

.

Pokud máš příbuzného, kterému věříš, tak ti muže platby autorizovat na svém telefonu on, když mu vždy zavoláš.

kami123
hodnocení

0x

Co se ePINu týče, tak zkus napsat, co máš za banku, třeba někdo poradí ze zkušenosti.

Já jej nemám.

Zkus jej dohledat v informacích o kartě ve svém bankovnictví.

patronka*
hodnocení

Přesně tohle jsem právě udělala, proklikala jsem se až k místu, kam se dal ePIN vložit, pak to chtělo potvrdit novým klíčem a už je to. Já holt potřebuji trochu postrčit a pak si většinou poradím. Díky za trpělivost ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]