Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Pokud vím, tak je prodávají v Makru.
Nebo se mrkněte na FB, je tam tzv. oddělení Marketplace ( nákup, prodej, čehokoliv ).
Já bych koupila žampiony. Taky jsou zdravé a mají svoji vůni. A je u nich jistota, že nebudou obsahovat jedy ze znečištěného prostředí. Hlívu ale ne, nemá chuť. Hodí se ale na dršťkovku.
Tak to teda s tou hlívou není pravda. Minulý týden mi přivezla jedna zdejší rádkyně bedýnku hlívy, kterou nechal jeden pán naočkovat na pařezy poblíž, kde ona bydlí a bylo jí hodně a byla úžasná. Nikdy jsem takovou hlívu teda neviděla. A protože jí bylo asi 5 kilo, tak jsem si ji nasušila. A jelikož vím, že se hlíva ústřičná prodává i jako "všelék" a prodávají ji v prášku v tobolkách, a není to zrovna levná záležitost, tak jsem měla v plánu, že když jí mám tolik, tak že si ji také rozdrtím na prášk a budu ji užívat. Ale předtím mne napadlo tu sušenou hlívu ochutnat, abych věděla jak to chutná. A byla jsem naprosto v šoku, protože ta sušená hlíva je velmi aromatická a má takovou zvláštní nasládlou chuť ! Nikdy předtím mne ani ve snu nenapadlo strčit si do pusy sušené houby, vždycky jsem je předem namáčela a používala je tak, jak se sušené houby používají do jídel. A jelikož mám doma i jiné lesní sušené houby, tak jsem šla ihned udělat zkoušku a také jsem je snědla jen tak, jako tu hlívu a rozdíl je opravdu velmi rozeznatelný. Ta sušená hlíva má prostě zvláštní, nasládlou a delikátní chuť a já se rozhodla, že ji nebudu mlít na prášek a každý den si ze sklenice vezmu takovou malou hrstičku a tu schroustám. Ale nevím, jestli bude zrovna tak chutnat hlíva, která se prodává v supermarketu. Tu zřejmě pěstují úplně jinak, ale já to rozhodně vyzkouším, protože jsem na výsledek sama strašně zvědavá.
Takže hlíva ústřičná chuť má a ta je výborná! Posílám foto sklenice, s hlívou. Je to jenom ta hlíva ústřičná.
To máte pravdu, ale lišky jsou dneska vzácností. Jako malá jsem v našem lese nacházela jenom lišky, a ani už jsme je nechtěli, protože do smaženice se moc nehodily, jsou silně aromatické, tak jsme ani nesbírali. Ach jo, to byly časy a kdyby člověk tenkrát věděl, jakou vzácností pohrdal.
A doplním internetový prodej, ať máte přehled o cenách... 30g... více druhů.... 500g...dubáky 100g... směs 1kg... hřib smrkový, různá balení od 100g...do bramboračky
Sušené houby seženete úplně všude, ovšem ta cena je velmi vysoká a asi Vás na tu bramboračku chuť přejde. Ale je to samozřejmě na Vás. Možná, že trochu levněji najdete na e-shopech, ale zase tam zaplatíte poštovné, takže si moc nepolepšíte. A jestli máte po ruce obchod "Makro", tak tam můžete koupit sušené houby také amají docela výběr. Ale cena není nízká ani u nich.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.