Nejste přihlášen/a.
Mam na poste dopis ale bohuel mi nevyhovuje jejich oteviraci doba kryje se mi totiz s praci ale mam tam doporuceny dopis ktery je potreba prevzit jde to nejak udelat aby ho mohla prevzit moje matka? Treba napsat nejakou plnou moc nebo neco podobneho...
0x
ano (jen by mě zajímalo jak se pošta dozví o tom, že kdo průkaz nechal vystavit již zemřel neb
Jeho platnost zaniká:
- a) uplynutím doby platnosti,
- b) odvoláním zmocnění,
- c) přestěhováním, úmrtím nebo zánikem zmocnitele.
Poštovní zásilky a poukázané peněžní částky, jejichž převzetí příjemce stvrzuje a u kterých odesílatel nezvolil doplňkovou službu "Do vlastních rukou výhradně jen adresáta"
Adresátem je fyzická osoba
Poštovní zásilku / poukázanou peněžní částku Česká pošta vydá:
- adresátovi, který předloží Výzvu a prokáže se osobním dokladem, nebo
- adresátovi, který nepředloží Výzvu, ale v předkládaném osobním dokladu je adresa shodná s adresou na zásilce / poukázané peněžní částce, nebo
- fyzické osobě, která předloží / nepředloží Výzvu, prokáže se osobním dokladem a dále prokáže, že je zmocněnec adresáta (držitel průkazu příjemce nebo ověřené plné moci), zákonný zástupce adresáta (mladšího 15 let, příp. zbaveného způsobilosti k právním úkonům) nebo zmocněnec zákonného zástupce adresáta, nebo
- adresátovi, který nepředloží Výzvu, ale předloží společně s osobním dokladem, ve kterém není adresa shodná s adresou na zásilce, též jiný doklad, kterým shodu adresy místa pobytu s adresou uvedenou na zásilce doloží, nebo má k dispozici takové údaje o poštovní zásilce nebo poštovní poukázce, které mohl získat jen od odesílatele (např. jméno / název odesílatele, podací číslo zásilky, informace o zásilce získané z webových stránek České pošty.*
0x
Jelikož jsem invalida, sice stále doma ale bohužel nerychle se pohybuji a tak na zvonění reaguji pozdě a tento problém jsem řešila, pomůže vám jedině zaplatit si průkaz příjemce nebo zavolat na poštu a nechat si dopis doručit v dobu kdy vám to vyhovuje-pozor po pracovní době je to draze zpoplatněno.Pošta nevydá ani dobírku a to řeším tak, že objednávám na manžela nebo dceru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.