Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prevzeni doporuceneho dopisu druhou osobou

Od: jojojo odpovědí: 3 změna:

Mam na poste dopis ale bohuel mi nevyhovuje jejich oteviraci doba kryje se mi totiz s praci ale mam tam doporuceny dopis ktery je potreba prevzit jde to nejak udelat aby ho mohla prevzit moje matka? Treba napsat nejakou plnou moc nebo neco podobneho...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Můžete si nechat vystavit Průkaz příjemce na matku a mimo zásilek výhradně do vlastních rukou vám může poštu vyzvedávat. Ale jednou to tam musíte jít podepsat oba. Sama to tak mám a funguje to zcela bez problémů. Zde jsou k tomu potřebné informace: *klik*

cpost.cz/...

alf*
hodnocení

0x

ano (jen by mě zajímalo jak se pošta dozví o tom, že kdo průkaz nechal vystavit již zemřel neb

Jeho platnost zaniká:

a) uplynutím doby platnosti,

b) odvoláním zmocnění,

c) přestěhováním, úmrtím nebo zánikem zmocnitele.

cpost.cz/...

cpost.cz/...

Poštovní zásilky a poukázané peněžní částky, jejichž převzetí příjemce stvrzuje a u kterých odesílatel nezvolil doplňkovou službu "Do vlastních rukou výhradně jen adresáta"
Adresátem je fyzická osoba
Poštovní zásilku / poukázanou peněžní částku Česká pošta vydá:

• adresátovi, který předloží Výzvu a prokáže se osobním dokladem, nebo

• adresátovi, který nepředloží Výzvu, ale v předkládaném osobním dokladu je adresa shodná s adresou na zásilce / poukázané peněžní částce, nebo

• fyzické osobě, která předloží / nepředloží Výzvu, prokáže se osobním dokladem a dále prokáže, že je zmocněnec adresáta (držitel průkazu příjemce nebo ověřené plné moci), zákonný zástupce adresáta (mladšího 15 let, příp. zbaveného způsobilosti k právním úkonům) nebo zmocněnec zákonného zástupce adresáta, nebo

• adresátovi, který nepředloží Výzvu, ale předloží společně s osobním dokladem, ve kterém není adresa shodná s adresou na zásilce, též jiný doklad, kterým shodu adresy místa pobytu s adresou uvedenou na zásilce doloží, nebo má k dispozici takové údaje o poštovní zásilce nebo poštovní poukázce, které mohl získat jen od odesílatele (např. jméno / název odesílatele, podací číslo zásilky, informace o zásilce získané z webových stránek České pošty.*

lidus*
hodnocení

0x

Jelikož jsem invalida, sice stále doma ale bohužel nerychle se pohybuji a tak na zvonění reaguji pozdě a tento problém jsem řešila, pomůže vám jedině zaplatit si průkaz příjemce nebo zavolat na poštu a nechat si dopis doručit v dobu kdy vám to vyhovuje-pozor po pracovní době je to draze zpoplatněno.Pošta nevydá ani dobírku a to řeším tak, že objednávám na manžela nebo dceru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]