Nejste přihlášen/a.
Ahoj zajima me kolik clovek musi vazit aby nebyl prace schopny a bral duchod? Nebo co berou tlusti lide podporu? nebo snad nic?
Já bych vám dala podporu. Dlouhý bič a krátký dvorek.
Abdule, já mám pocit že od půl tuny.
A proč ne? Dělala jsem brigádu v pivovaru, kde jsem seděla u pásu. Přede mnou projížděly naplněné lahve s pivem a já koukala jestli v nich není nějaký binčes. Teď, pracuji v kanceláři a brzo z toho asi přiberu, protože sedím a sedím.
Proto jsem si neodpustila jedovatou poznámku. Nezáleží na váze, ale na nemocech, které tu váhu mohou doprovázet.
Mám příbuznou, která má plný invalidní důchod. Váží 135kg. Má astma, něco s játry, se srdcem a já nevím co, ale co jí pamatuju, tak do postele chodí s tácem jídla a kouří jak fabrika. Proto ten výpad.
Tak já neví podle mne být tlustý není nemoc jako taková, nemoc může být za tím - nějaká porucha hormonální rovnováhy, například. Takže taková diagnoza by mohla být základem pro invaldní důchod, snad. Ale to si jen tak myslím.
Zdar - přes žrádlo se do ID nedostaneš - jedině přes nemoci a po roční PN...přezkoumání zdrav. stavu a pak posuzení zda ID ano či ne...a při dnešních poměrech spíše ne - protože s novou vládou už nebude ani starobní, mladší ročníky do mají do smrti a tím se ušetří protože se nebudou muset vyplácet star. důchody a bude víc peněz na státní zakázky z kterých je provize pro vládnoucí strany a provize pro protlačovače - pardon lobisty
Posuzování invalidity se děje podle tabulek, zjednodušeně se dá říci, že nemoci a postižení jsou v tabulkách ohodnoceny počtem bodů. Podle toho, co do podkladů k posouzení uvede ošetřující lékař a jak to posudkář prošetří, se přidělí body a rozhodne se o přiznání důchodu. Kilogramy tělesné váhy v tabulkách nejsou a rozhodně se invalidní důchod podle váhy nedává .
Pro nárok na podporu od ÚP musí být splněny určité podmínky, ale kila to taky nejsou.
Nám tady hlavně není jasné "jádro pudla", mám takový pocit.
Buď se tazatel sám vlastní vinou dostal na svých 180kg a jelikož nedosáhl kýženého ID, tak se ptá, jak moc ještě musí přibrat.
Nebo za svých 180kg tazatel nemůže, má nějakou nemoc a tak se ptá, kdy konečně lékař uzná, že je opravdu nemocný a doporučí jej na ID.
Ani náhodou nemám 180 kg ,ale ptal jsem se teoreticky.A ted jestli můžete poradit chci zhubnout mám 1 - - kg ,a kolik je max kalorii na 1 den? 1500 -2000 kj? takže kolik kalorií má černá houska? jablko? rajče?
Páni podle toho odkazu bych měl mít příjem kj 13246 denně není to moc?
doplněno 02.07.10 12:56:kalorií
Pletete si dvě energetické jednotky, kcal (kilokalorie) a kJ (kilojouly), 1kcal má 4,2 kJ, navíc se zkráceně říká kalorie a jouly (džauly), což plete taky... takže
mrkněte na kalkulačku a pozor, v jakých jednotkách je energie uváděná.
Inzinyrko, moc děkuji za doplnění. Já bych nedokázala už odpovědět, protože tyhle věci jdou úplně mimo mě. Já když chci zhubnout tak zhubnu.
No...šťastlivka... Musím se hlídat. Takže jak mám o cca 2 kila přes mojí váhu, tak si nedám ani zmrzku. Ono to tak horký se mnou není, taky si nemůžu dát každý den sladkost.
A to mě ještě čeká přechod přes čtyřicítku, ten prý je nejhorší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.