Zdravim, jak je to v pripade ze jsem ockovany a osoba s kterou dlouhodobe bydlim ma pozitivni domaci antigen test na covid. Mam povinnost se testovat? V pripade ze bych byl pozitivni mam povinnost byt v karantene? V pripade ze by teto osobe vysel pozitivni i oficialne PCR test na covid a bylo by to hlaseno na hygienu dostanu narizene byt v karantene kdyz jsem plne ockovany?
Nedostanete. Je to sice naprostý nesmysl, ale pokud jako očkovaný nemáte příznaky, ani vás nepošlou na test a do karantény taky nemusíte (osobní zkušenost 14 dní zpátky). Jen vám pošlou dotazník.
tomas13
Je to prostě zvrácenost postavit systém na očkování, podle kterého nic nemůžete chytit, přitom je to naopak... Sám jsem očkovaný a naštěstí jsem se nedostal do této situace, ale pro svůj vnitřní klid, bych se snažil jít do oficiální karantény popř. hodit se marod. Ale jak píší níže, tak zas ne za cenu neplaceneho volna... Je to horší respirační nemoc a ne mor...
To je sice blbé, ale lepší než aby pak měl výčitky svědomí, koho všechno nakazil, komu způsobil potíže, koho vyřídil (a tím i jeho okolí)... Když není proočkovanost skoro na 100 %, tak jsou očkovaní nová kategorie hrozby. Když to nevidí ten, kdo dává nařízení, tak by si to měli uvědomit lidi, jinak to půjde stále dokola.
To je sice hezké, ale vysvětluje lidem, aby byli doma dva týdny zadarmo. Nemocenskou vám nikdo nezaplatí, zaměstnavatel vám neplacené volno nedá a jak na to přijde stát? Úkol je jednoduchý, promořit neockovane.
Drtivá většina občanů, spíš všichni zaměstnaní, dva týdny zadarmo zvládnou. Navíc u nemalé části je možný home office. Zaměstnavatel určitě nechce v práci roznašeče - to neplacené volno dá, nebo spíš zaměstnanci chodit zakáže. "Promoření" je teď komplikovanější - je to silnější a více nakažlivější než před rokem + očkovaní jako většinou neviditelní přenašeči. Kdo z naočkovaných ví, že se asi nakazil, tak by se podle toho měl chovat.
Ukažte zaměstnavatele, který vás nechá doma. Zdravotní sestry, učitelky, prodavačky a co ti ostatní, kterým chybí pracovní síly? Navíc většina ten průměrný plat nemá, takže výpadek mzdy je citelný. Vláda to nevyresila za tři roky, teď na to serou, jde jim jen o dělení koryt, nic jiného je nezajímá.
myslím že jste potenciální možný pženašeč, tak karantena..
jenda22
Přesně tento dataz jsem napsal KHS a odpověděli mi až po opakovaném dotazu:
" Informací je dostatek a s omluvou, prosím, KHS opravdu nemá personální a časovou kapacitu provádět rešerši těchto veřejně dostupných informací . Jinak osoby plně očkované a bez zdravotních potíží v karanténě nebývají. "
Rozumím tedy tomu tak, že očkovaný, bez ohledu na možnou nákazu nejde do karantény.
A tento nesmysl jen potvrzuje současný stav nového Zélandu, s 2/3 proočkovaností.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.