Nejste přihlášen/a.
Mně by to divné nepřipadalo. Pokud bych měl pocit, že význam něčeho dobře nechápu, zeptal bych se. Slovenštinu obecně nepovažuji za nesrozumitelnou. Za nepřijatelné (pokud by s tím všichni předem nesouhlasili) bych považoval např. školení v angličtině.
Je mnohem lepší, když školí Slovák, který věci rozumí, než Čech, který toho moc neví.
Túto otázku Ste mali dať tomu, kto vybavoval školenie,
a nie zaťažovať internet.
Ja osobne som absolvoval aj české školenia,
prečítal som množstvo českej odbornej literatúry,
a všetko bolo na osoh, a nie na príťaž, takže nebuďme
príliš citliví...
Není to správné, pokud chce školit v čechách, ať se naučí česky, já bych na to školení nešel, i když slovensky rozumím.
Samozřejmě, já když pojedu do zahraničí, z jakéhokoliv důvodu, tak se tam se mnou taky nebudou bavit česky, musel bych se přizpůsobit jim, totéž vyžaduju od cizinců v čechách.
A ještě k těm slovákům, už za starých časů se na slovensku třeba do kin nepouštěly české filmy nenamluvené do slovenštiny, tak ať se naučí slováci pracující tady česky.
Nejsem hrdina, co si myslím a co říkám, to taky dělám.
Dělám sám na sebe a cizince nepotřebuju, pokud si mě pozve zákazník cizinec a nezajistí si tlumočení, tak se otáčím a jedu pryč, i kdybych tu řeč uměl, jak říkám, jsme v čechách a tady se mluví česky.
Když po mě cizinec něco chce, tak ať se snaží.
A když uvidíš, že někdo na cizinci páchá násilný trestný čín , tak se také otočíš a jdeš pryč?
Pokial nerobite prave obsluhu lisu alebo sofera vysokozdvizneho vozika v sklade, potom sa v kazdej vacsej a medzinarodnej firme pozaduje uz pri nastupe znalost anglictiny. Nik sa s vami babrat nebude, ak budete mat nazory ako "skolenie pekne po cesky". Dojde z materskej firmy z centraly napr Belgican / Ind / Japonec / Nemec ..., skolenie spravi anglicky a ak budete mat problem s chapanim, velmi rychlo skoncite na urade prace, kde bude dost casu doucit sa jazyky.
Slovencina ani cestina nie su ziadne masovo rozsirene svetove jazyky velkeho vyznamu, cize ak sa nedohodneme napriek ich pribuznosti, nasleduje anglictina.
totaku, nevím, jak seš styarej, ale s těma českejma filmama na slovensku to osobně pamatuju a dál to nehodlám řešit, prostě v čechách se s nikým nebudu bavit jinak, než česky.
Je pouze pár slovíček, kterým byste ve slovenštině asi nerozuměla. Má nejmladší vnoučata ( do 10ti let) nemají problém sledovat slovenský film, tak nevidím problém ani u dospěláka.
Vy ako Cesi povedzte, co je lepsie :
Slovak hovoriaci slovensky alebo Slovak, ktory przni vas jazyk stylom Gustava Husaka alebo Andreja Babisa?
Už jsem psal, že Slovák hovořící slovensky, mi nevadí. Sám bych na Slovensku taky mluvil česky. A Slovák, snažící se mluvit tady česky, mi taky nevadí (mám na mysli výhradně záležitost čeština/slovenština).
No, tak já bych s tím taky neměl problém, jsem dítko předrevoluční, v práci máme v jednom provozu téměř výhradně Slováky (ač to na Slovač je 250 km). Problém by nastal v případě, že slovenština by nebyla slovenština. Někteří naši Slováci si stěžují na jiné naše Slováky, že jim není rozumět .
Absolvoval jsem speciální technické školení pro čechy v Německu, německy , s překladatelem znalým oboru a řešili jsme právě neodborné překlady podkladů.
Slovenčina je můj skoro rodný jazyk, navíc v práci jsem se občas potkával jen se slovákama a proto po 3. pivu už automaticky přepínám na slovenčinu
ale, tak pokud bude školitel mluvit slovensky a ne třeba hutoric po vyhodňarsky, tak dobrý moje dítko bylo ještě na základce na nějakém táboře, kde jim vedoucí dělala holčina ze SLovenska. jazyková bariéra mezi nimi nebyla a naopak, dítě se vrátilo tak nadšené, že v dalších letech chtělo jezdit zásadně na turnusy s tou Slovenkou. a to se taky zpočátku napoprvé bálo, jak si budou rozumět, když mu ještě před odjezdem přišla prvotní informace od vedoucích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.