Dobrý den,nechci dělat reklamu, ale mám spořící účet u Monety, úrok spadnul na 0.25%, teď vidím reklamu kde mají úrok 1.5%. Jak poznám jestli mi úrok také zvýšili nebo je pořád tak malý? Děkuju
V IB si založte nový účet typu Spoření nebo Spoříto,vy máte určite starší typ účtu.Ten starý si v IB pak zrušíte a budete mít 1,5% bez podmínek, které byli donedávna/platby a příjem na BÚ/.
Jednoduše v aplikaci nabídka produktů, tam najdete nový spořící účet a vytvoříte si ho. Pak si dáte detail účtu a tam uvidíte úročení v aktuální výši. Nevím proč to moneta dělá tak složitě, stačilo jednoduše zvýšit sazbu na stávajícím účtu.
hm*
Ony to tak (nové účty, ne změna starých) dělají asi všechny banky (přinejmenším ČSOB - PS). Podle mě proto, že původní klienti obvykle banku nesledují, účet si neaktualizují a banka tak může využívat jejich peníze při zanedbatelných nákladech. Lepší podmínky jsou tedy namířeny na potenciální nové klienty, aby je nalákali, svěřili bance své peníze, ona jim za odměnu časem ten úrok sníží a zavede nové účty.
Tak to jsou docela běžné praktiky, ale divím se, že zrovna moneta to má zapotřebí. Spíš bych to čekal u Air (PPF) ale u nich kupodivu mění sazby na spořícím účtu automaticky dlouhá léta a i teď mi psali, že budou zvyšovat sazby na 1,5% Člověk už má vytvořené různé šablony na převody peněz a vše musí dělat znovu. Mně osobně o ty jejich směšné úroky nejde, ale takto se prezentovat není dobré ani pro stávajíci či nové zákazníky a může se stát, že nějaký odliv můžou čekat.
Nevím jak jinde, měl jsem spořícé účet u ING a teď mám Creditas. S úroky se hýbalo běžně, ať už nahoru nebo častěji dolů a nikdy jsem kvůli tomu nemusel dělat nic. Žádné rušení a zakládání nového účtu apod.
Dobrý den, ta Moneta tam má několik podmínek a ty já nesplním. Chci se poradit co si myslíte o bance trinitybank která nabízí na spořicím účtě zhodnocení 2.08% do 1 mil bez podmínek? Jsou tyto peníze pojištěný státem kdyby se něco stalo? Děkuji
Ano, do ekvivalentu 100000eur,cca 2,5 mio korun.Banka nemá aplikaci,jen IB.
silimak
Teď se dívám na to spoření u Monety a opravdu je to spoření už bez podmínek, ale před pár dny tam opravdu byly. Prosím kde v ele.bankovnictví u té Monety najdu, jaký tam mám opravdu úrok? Děkuji
U Monety je ten úrok 1,5% do mil. korun,nad mio. je 0,5%.
silimak
Děkuji už to vidím, mám tam opravdu jen 0.25% Je asi nutné, založit si nový spořicí účet? Jak to kdyžtak udělat po přihlášení do starého spořícího účtu? A to Trinitybank nabízí dokonce 2.08% nemáte je někdo?
Tohle všechno je naprostý nesmysl. Jestli je úrok 0.01 nebo 1.01 je úplně stejné, inflace je vyšší. Poptejte se svého finančního poradce jak zhodnotit peníze s vyšším úrokem a přitom bezpečně a a by byly dosžitelné.
tomaso
Takže pokud si budete moci vybrat, jestli chcete do zadku okurku nebo kaktus, bude vám to jedno? Oboje není nic moc,ale jedno je přece jenom lepší...
silimak
@arne1 Ono není jedno jestli dostanu 0.25% nebo 1.5% za rok. Třeba z částky 100 000Kč je to možná o 1000Kč více a to je pro mě dost.
Pokud investicím nerozumíte,nenechte se na ně navést.Inflaci si zmírníte lepším úročením spořícího účtu.Ten nový účet vám udělají i na pobočce,starý zruší,když to nezvládnete v IB.
Od soboty Moneta zvyšuje úrok na tom spořícím účtu na 2,5%.
id
@mates59 - na starém účtu nedostanete úrok 2,5 %. Takto budou úročeny nové spořící účty nebo ty, které byly založeny až od poloviny září tohoto roku.
asa
id. - Zvýšená úroková sazba však neplatí pro stávající spořicí účty, musíte si založit nový, a to až od soboty 20. 11. 2021. Měšci to potvrdil Jan Cihlář s PR agentury Beaufor, která banku zastupuje: Pokud chce úrokovou sazbu 2,50 % získat klient s nějakým starším spořicím účtem, je třeba, aby si po uvedeném datu spořicí účet nový a peníze si na něj převedl.
U účtů založených po 16.9.2021 se zvýší sazba od soboty automaticky.
tomas13
To jsou zas rady... Vyjádření Monety: "Dobrý den. Tento nový spořicí účet si budete moci založit od soboty 20.11.2021 v Internet Bance či Smart Bance, sekce „Spoření“. Noví klienti si budou moci účet založit online přes naše stránky www.moneta.cz. Pro získání této zvýhodněné úrokové sazby bude zapotřebí založit si tento účet jako nový, tedy u stávajících spořicích účtů nebudeme úrokovou sazbu navyšovat automaticky. Ten stávající si samozřejmě můžete ponechat dle potřeby. Od každého typu spořicího účtu můžete mít vždy jeden a mohou být vedeny souběžně. Děkujeme za pochopení a spolupráci". Takže zas znovu založit po 20.11.
Jednoduše si v sobotu zobrazíte informace o účtu a tam uvidíte i úrokovou sazbu. U monety jsou tukani, už jsem jim to psal. Nejvíc mě dojali, když mi poslali kartu eur i usd, každou zvlášť. Ještě jsem jim psal, že equa má na vše jednu kartu multimenovou. No ale co, směnárna se hodí.
Dobrý den, to je opravdu potřeba všechno tak moc sledovat? Po sobotě si spořicí účet založím teda znova, zkusím to online po přihlášení. Snad nebudu muset nikam posílat naskenovaný doklad totožnosti, to já nerad. Je tento účet pojištěný? Kdyby náhodou banka zkrachovala, kolik % dostanu? Děkuji
Jste klient Monety,už nic nemusíte kopírovat, zkuste ho založit už zitra a peníze ze starého hned přesunout na nový.Je pojištěný do výšky cca 2,5 milionu korun i když ten úrok je jen do 1 milionu.
Moneta si vážně ze svých klientů dělá srandu! Kdo chce 2,5% opět musí udělat nový účet. Je to sice na několik kliknutí, měnit šablony znovu a znovu každý měsíc se mi opravu nechce. Adios, peníze jdou do air. Jen doufám, že si služby airbanka po spojení s monetou zachová.
tomas13
A vám se líbí, když banka si mění jen tak obchodní podmínky? Spořicí účet A má prostě garantovaný úrok 1,5%, tak prostě nemůžou měnit úrok jak nahoru tak dolů. Proto to musí být nový produkt.
tomaso
Nesmysl. Buď jsou v monete opravdu takoví myslitele,že tohle vymysleli(plno lidi se to nedovi,tak usetrime). Nebo mají tak naprd systémy,že to nedokážou změnit automaticky. Opravdu nechápu smysl mít víc spořící účtu,kdy používám jen jeden..
V jiných bankách to jde automaticky a tady ne? Připomíná mi to praktiky bohemia energy... zajímavé, že když mění úroky směrem dolů, žádný nový účet není třeba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.