Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkové vypořádání

Od: doutnak® odpovědí: 11 změna:
Ahoj.Bideme se rozcházet s přítelkyní...A jelikož vrazila peníze do našeho společného bydlení,ve kterém zůstanu,tak mě zajímá následující.. Koupila lino,televizi,gauč a matraci (poměrně drahou) Chci být spravedlivý a tak se ptám.Kolik z pořizovací částky bych ji měl teoreticky dát,aby to bylo fér? Vyjmenované věci jsme společně užívali 4,5 roku.Předpokládám, že by mi věci zůstaly, protože ona má svůj zařízený byt a tyto věci tam mít nechce a ani je nevyužije..Kolik z pořizovací částky je slušné a reálné jí za tyto věci zaplatit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Cokolvek od 100% hodnoty po dnesnu realnu hodnotu, za aku by to slo predat. Zalezi na vas, aky ste grand a ake mate financne moznosti. Uvazil by som tiez, ona uzivala spolu v vami gauc a telku kupene za jej peniaze, ale sucasne uzivala nejake vase veci. 5 rocna TV velku hodnotu nema, aj ked nova stala povedzme 30 000 CZK ...

hodnocení

0x

Předpokládám že nejste příliš schopni si sednout a rozumně si o tom promluvit.

Vy jste trochu ve výhodě, protože není vaše vina, že si svou půlku věcí nechce vzít. Kdybyste chtěl dělat naschvály, tak jí řeknete, ať si půlku lina strhne, gauč, matrace a Tv se prodá v bazaru a konečná suma se rozdělí.

Dal bych jí lehce vyšší cenu než je současná cena těch věcí v bazaru. Čili pokud stejnou TV seženete v bazaru za 5000, dal bych jí jejich 2500 + třeba 500 atd.

Pořizovací cenu bych vůbec neřešil.

hodnocení

Nejsme schopni se na ničem domluvit..Jak už to tak bývá.Je schopná to vše někam odvézt,jen aby to tu nezůstalo. Když byla malá a otec od nich odešel,tak jí vytrhal i koberec v dětském pokoji.. A ona je po něm.
ksjshsg
Proč dávat něco navíc? Dát půlku toho, za kolik by to prodali a šmitec.

Třeba proto, že kdyby to tak opravdu udělali, on by si to musel v tom bazaru koupit a už je tam riziko, že to bude šmejd. Takhle má věc doma usazenou, odzkoušenou a ví co to umí.

hodnocení

0x

Čtu předchozí odpovědi a napadá mě: Záleží na tom, jak na tom jste finančně vy /ona zjevně dobře/, nebo jaký jste grand. Buď jí dáte kolik ona požaduje, nebo jí zaplaťte kupní ceny všeho. A nebo...ať si všechno, co koupila, odnese domů. No, a uvidíte, co vám v bytě zůstane a co bude pryč. A bude to vyřešené! Přeji vám úspěch a život s úsměvem!

hodnocení

Ona je na tom finančně lépe..proto taky vše pořídila nové.. Prý "bůhví,kdo se na tom gauči a té posteli válel "atd..nebylo potřeba to kupovat nové.Rozměr lina pochopitelně jinde nepoužije,ale protože je majetnická,tak je schopná ho vytrhat a klidně zahodit..jen aby mi nezůstalo atd.. Obrázek si udělejte každý sám.Tím, že gauč kupovala,tak na něj skoro nesmím,abych ho neušpinil atd. Nemám tolik peněz,abych zas vše kupoval znovu.A proto radši zaplatím za tyhle věci, které jsem nekupoval..
minsk

Není majetnická, spíše pomstychtivá.

Zničit Vás, udělat bolest. Zahnat do kouta.

Asi jste ji pořádně nasštval.

Na věcech, které získáte tahanicí a pří, zůstává její negativní karma.

Nabídněte jí, že dáte nějakou adekvátní část, kterou jste schopen splatit, jinak s ní nebojujte, musela by na to vše přistoupit dobrovolně a bez hořkosti. Ať si to odveze a udělá si s tím, co chce. Ono žádnou radost a štěstí ji to nepřinese.

Pořídíte si postupně určitě něco svého, nového, co Vám bude milé, na čem se hezky vyspíte, vše podle nejnutnější potřeby.

id
hodnocení

0x

Když domluva není možná, tak jí vypočítejte třeba 40% z pořízovací ceny vašich věcí, které užívala. Taktéž to udělejte obráceně a rozdíl si vyrovnějte. V reálu to nebude možné, já vím.

Já bych jí ten gauč klidně dala a vám se nic nestane, když budete chvíli bez gauče, za klid to stojí.

Jen pro porovnání - při dědickém řízení věci, které jsou starší 5ti let, mají nulovou hodnotu.

runner*
hodnocení

0x
Lino bych jí určitě uhradil v plné výši. Je to pevná součást tvého bytu, podobně jako kdyby ti přispěla/půjčila na nějakou rekonstrukci.
TV bych jí vrátil a na ostatním se dohodnout. Nevím jak jste to měli finančně, zda ti přispívala na nájem, služby, jídlo..

hodnocení

0x

@doutnak - Předpokládám, že by mi věci zůstaly, protože ona má svůj zařízený byt a tyto věci tam mít nechce a ani je nevyužije.
Předpokládáte špatně, bohužel. Pokud se partnerka nechce dohodnout, má plné právo si všechno odvézt, protože věci jsou v jejím výlučném vlastnictví - sám píšete, že všechno pořídila ona - tedy má právo rozhodnout jak s nimi naloží.

Není tedy podstatné kolik "je slušné a reálné jí za tyto věci zaplatit", ale zda dotyčná je ochotna vaši nabídku vůbec přijmout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]