Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vychovatelka řve na děti , hysterický pláč

Od: emil29 odpovědí: 43 změna:
Ahoj všem , potřeboval bych poradit , dnes přítelkyně vyzvedla dceru (6 let 1.třída ) ze skoli když přicházela ke škole slyšela obrovský pláč naši dcery , důvod byl že vychovatelka družiny nani křičela dost hlasitě , do družiny nechodíme křičela nani protože potřebovala poradit nevěděla kam má jít jelikož je v nové škole teprv 4 den (z důvodu stěhování ) , když se přítelkyně zeptala vychovatelky proč nani křičela tak dostala vynadáno taky a řekla že malá lže , zjistili jsme že to není první případ kdy takhle rozbrečela dítě , problém je že malá teď dostala panickou hrůzu se do školí vrátit , když je řeč o škole okamžitě začne hystericky brečet že do skoli nejde , takle se nikdy nechová doma na sebe nekřičíme takže na to není zvyklá , školu miluje vždy se do ni těšila i poslední 3 dny . Zítra to jdeme řešit do ředitelny jen mě zajímá jestli vychovatelka porušila nějaký zákon a čeho se vlastně dopustila děkuji za odpověd každá rada pomůže

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

schoho
hodnocení

7x

Zdravím,

zvednutí hlasu není porušení zákona. Vychovatelce vysvětlete, že je dcera ve škole krátce, požádejte tu vychovatelku, ať je trpělivější, kvůli jednomu "výpadku" bych ředitele neobtěžovala.

A píše se "školy" - škola bez školy, jako žena bez ženy.

Chytrá schoho, chytrá! Ty ses nikdy ve zjevném rozrušení nepřeklikla, že ho napomínáš? Právě taková blbka možná je ta vychovatelka.

emil29
hodnocení

Souhlasím s vámi nepřijde mi to normální pokud paní schoho ano tak lituji její děti , mít za rodiče někoho takového musí být těžké
schoho

Mých dětí litovat nemusíte, děkuji za starost.

Dceři vysvětlete, že učitelka neměla svůj den, že to není její chyba. Ani učitelky se nemusí neustále usmívat. Všichni občas bouchneme. Až teď jsem si všimla, že píšete, že dcera do družiny nechodí, dcera teda nemá důvod se bát, pokud ji tato učitelka jinak neučí. Se dcerkou si promluvte a řešte to "až" při opakovaném konfliktu.

emil29
hodnocení

Já se do vás nesnažím nějak navážet ,pokud to tak vypadá tak se omlouvám ale dcera je citlivá a zjistil jsem že tohle není poprvé ,co to paní udělala a někdo by to řešit měl .
schoho

Samozřejmě, postavte se za svoje dítě, ale kdybyste naběhnul do ředitelny se slovy, že jednou došlo ke konfliktu (navíc s někým, kdo dceru neučí) a dalších x konfliktů znáte z doslechu, je to slovo proti slovu, to jedna paní povídala by působilo směšně a ředitel by předpokládám svoje zaměstnance bránil. Pokud ta učitelka dceru neučí, tak si s dcerkou promluvte, vysvětlete jí, že paní učitelka holt neměla svůj den a život jde dál. Řešte to ve chvíli, kdy by se něco dělo víckrát. Kdyby všichni rodiče běhali do ředitelny kvůli tomu, že učitelka jednou zvedla hlas, tak by se v ředitelně mohly odmontovat dveře, jak by se nestíhaly zavírat. Nechápu, že v tom chcete hledat porušení zákona. Neříkejte, že se vám nikdo nestalo, že by na vás někdo nezvednul hlas.

emil29
hodnocení

Chápu co myslíte a jistě je to pravda ale tady to nebylo zvednutí hlasu, paní nani musela křičet hodně , ještě nikd jsem svoje dítě neviděl takhle brečet

schoho

Chápu, že pro přítelkyni bylo nepříjemné, že viděla dceru brečet, ale pokud byste chtěl, aby na dceru nikdo nikdo nezvedl hlas (a že některé děti brečí i při malinko zvednutém hlasu, kor pokud jsou křehčí), tak byste ji musel mít celý život zavřenou doma. Holt se stalo, přece kvůli tomu nenecháte učitelku vyhodit, nekažte si zbytečně den.

Tak viděl jste svoji dceru brečet vy, nebo její matka? Myslím, že můžete být trochu ovlivněn tím, jak to vaše přítelkyně popsala.

emil29
hodnocení

Brečí pokazdy když se bavíme otom že zítra do školí musí už jsem to nahoře psal , ovlivněn nikým nejsem

idanova*
hodnocení

7x

Zdravím. Nikdo na nikoho nekřičí proto, aby ztratil hlasivky. Já bych spíš radila, nejdřív dcerku doma pořádně vyslechnout, co udělala nebo neudělala, že to vychovatelku tak rozčílilo, až zvýšila hlas. Vy vůbec nepíšete, co přesně se stalo. Jestli dcerka nevěděla, kam má jít a nezeptala se, a místo toho dělala blbosti nebo "ksichty"... Nebo v něčem hned neposlechla, nebo nedávala pozor a přeslechla, když vychovatelka něco požadovala... A v čem přesně vychovatelce lhala. To si dobře doma zjistěte a dcerce poraďte, jak se má příště zachovat, jak a koho se má zeptat, aby se na ni vychovatelka už nikdy nerozčílila. Protože v 6 letech to je už velká holka, žádné batole. A jestli vy si půjdete stěžovat, a ono se ukáže, že si za to dcerka může sama, tak tím akorát všechny naštvete a oni si na holku zasednou. Já bych se spíš zaměřila na dcerku, zjistila, s čím si neví rady a poradila jí, jak má věci řešit a jak se má chovat. Když si uvědomíte, že takových, co nevědí kam mají jít a co mají dělat, má taková vychovatelka cca 20, tak to aby se z nich zbláznila. Ida

hodnocení

5x

@emil29 - vychovatelka družiny nani křičela dost hlasitě... dostala vynadáno taky a řekla že malá lže...
Uznávám, že učitelé jsou různé, zvláště pak některé - ale nějak si nedovedu představit, jak strašně by musela řvát, aby se dítě zhroutilo v hysterickém pláči slyšitelném až na ulici, stejně jako to, že "vynadá" dospělé ženě.

Docela by mě zajímala verze druhé strany.

11.11.21 19:15
Mě také!
emil29
hodnocení

Teď vážně nevím co vám na to odepsat , pokud máte děti tak požádejte třeba souseda aby na ně křičel , to jen aby ste měl představu jak to vypadá :) jinak vám to nedokážu popsat , na svoje dítě nekřičím natož na cizé

hodnocení

5x

schoho, píšete, že máte děti...nezdá se ale, že něco víte o dětské psychice. To byste pochopila, že prvňáček má strach do školy jít. A špatý den... pokud vám neodpovědný řidič zabije dítě, měl prostě špatný den! No, nepřál bych vám to ani nikomu jinému, ale stává se to! Takže, špatný den?

hodnocení

5x

Zdravím. Ze strany rodiče Vás chápu. Ale v takovéto situaci je třeba zvážit, zda dítě není přecitlivělé a rodiče také. S dětmi ve školkách se jedná třeba citlivěji, než potom v té škole. Je potřeba vysvětlit i dítěti, že tam ten rozdíl už je, aby si vše tolik nebralo k srdci a nemělo strach do té školy chodit. Dále bych si zjistila nejdříve, jestli už si na tu vychovatelku někdo z rodičů stěžoval. Protože se Vám může stát, že paní ředitelka Vám řekne, že s vychovatelkou nikdy žádný problém nebyl, žádná stížnost atd..a vy, pokud jste ve škole noví, můžete tímto dítěti hodně uškodit. Mohlo by se stát neoblíbené a i ze stran učitelů by se k ní mohl změnit přístup. Asi bych se stížností vyčkala, jestli se situace u mého dítěte bude opakovat a spíše bych zatím dítěti vysvětlovala, že i vychovatelé jsou jen lidé a mají těch dětí prostě hodně najednou a nervy jen jedny. My, rodiče, máme touhu se svých dětí zastávat, aby se jim nedělo žádné příkoří, ale abychom přehnanou péčí třeba děcko fakt nepoškodili. Anebo vychovatele, učitele...Neberte to ve zlém, jen se v klidu ještě nad situací zamyslete, než rozvíříte nějaké nepříjemnosti.

emil29
hodnocení

Děkuji za odpověd , nad tím jsem už přemýšlel , aby na tom ještě nebyla bitá dcera , pokud vím tak to není poprvé co tohle udělala , bohužel nevím jak to řešila paní ředitelka ale někdo by to řešit měl

ika
hodnocení

3x

Také si myslím, že taková baba jaga k dětem nepatří. Měla by tak malé dítě pohladit, poučit, vysvětlit v klidu co je třeba., Řvaním se dítě jen uzavře do sebe., zvláště je-li v novém cizím prostředí. ˇJestli půjdete se stížností za ředitelem,tak to bude určitě řešit i předvoláním paní vychovatelky a měla by tam vše popsat, vysvětlit, pak ředitel posoudí, její chování..

emil29
hodnocení

To mi taky nepřijde normální hlavně některé komentáře tady to je k pláči , Zítra jdeme za paní ředitelkou , a budu požadovat vysvětlení , paní poradím aby změnila obor a šla pracovat jako bachař

A kdo půjde hlídat ty děti?

emil29
hodnocení

Myslím že někdo kdo není psychicky narušený?

jenda22

Aha, to je výborné. Nejvíce rad má ten, kdo ve školství nedělá a nabyl dojmu, jak se to má dělat. Proto je školství v takovém rozkladu, když děti mohou vše a pedagogický sbor musí držet zobák, aby si rodiče nestěžovali.

hodnocení

3x

Vaše dcera je tam teprve 4 dny, a už řešíte opakovaný problém ze strany vychovatelky? A to dítě brečelo tak, že to bylo slyšet až mimo zdi školy? Píšete přece, že Vaše přítelkyně slyšela ten pláč, už když přicházela ke škole. Jak mohla vědět, že to brečí ta Vaše dcera? *co* A já bych teda určitě radila,aby Vaše dcera školu navštěvovala, aby na tom byla lépe než Vy.

emil29
hodnocení

Ano 4 den v NOVÉ škole , navštěvovala jinou školu v předchozím bydlišti , a ano pokud jste rodič tak poznáte pláč svého dítěte , šatny jsou hned u vchodových dveří , takze to vážně slyšet je

hodnocení

3x

Pochopila bych, kdyby vychovatelce ujely nervy kvůli dětské rozjívenosti... ale řvát na malé dítě kvůli tomu, že něčemu nerozumí, je trochu moc. Ona si to možná ani neuvědomuje - třeba má obecně takový styl jednání. Ale to neznamená, že je to v pořádku a nic by se s tím nemělo dělat.

----------

Vzpomínám si na jednoho učitele praxe, kterého jsme měli na SŠ. Byl to už starý děda a měl ve zvyku hrozně hulákat (i nadávat) kvůli každé hlouposti. Jinak to byl hodný člověk, ale snad všichni, kromě mě, se ho opravdu báli. Já ne, protože jsem v té době už měla s někým podobným zkušenosti. Nicméně jeho chování bylo opravdu zvláštní a k malým dětem bych ho z tohoto důvodu vůbec nepouštěla. Možná je paní vychovatelka podobný případ.

Hm, možná ta holčina plakala víc proto, že nevěděla, kam má jít.

A možná má vychovatelka silnější hlas - přece jenom jich má na starosti víc a potřebuje, aby ji děti slyšely.

A možná ta vychovatelka nekřičela na tu malou holčičku, ale hubovala někoho, kdo neposlechl.

Nevím, já tam nebyla.

Ten pán s dotazem ano? On tam byl?

Vychovatelka si musí uvědomit, ze jsou to malé děti, ne kadeti (a trochu se mírnit).:-D Jinak já sama jsem znala chlapečka, který v první třídě vyběhl v bačkorách a bez bundy (v zimě) ze třídy na křižovatku a s pláčem se prodíral mezi jedoucími auty. Kvůli ukřičené učitelce (kterou jsem taky znala - nebyla zlá, ale přísná a často zvyšovala hlas). S takto malými dětmi se musí jednat trochu citlivěji.

minsk
hodnocení

2x

Dobře děláte. Jediné možné řešení je stěžovat si ve škole. Pokud Vás bude více, bude evidentní, že vychovatelka svoji práci nezvládá. Žádejte, pokud to bude možné, přeřazení do jiného oddělení. Nenechte si zničit dítě, už takhle toho mají více než dost náročného na psychiku.

Spojte se s jinými rodiči, až se tam rozkoukáte a seznámíte.

emil29
hodnocení

Děkuji za odpověd , určitě to tak nenechám neposílám si do skoli dítě aby mi ho někdo psychicky týral , schoho : tohle bylo vážně důležitý upozornit na pravopisnou chybu :) děkuji , pokud vám přijde normální že vychovatelka rozbrečí deti svým křikem , tak nejste normální a lituji vaše deti pokud nějaké máte.
tabletka*

hele, tazateli- stěžovateli, nebuďte drzej. Chybu tam děláte stále dál, žádné překliknutí, paní to jen velmi slušně zmínila a vy do ní opakovaně vandrujete. Podle vaší agresivity soudím, že celá historka může být také úplně jinak. Normální člověk by v případě, že se něco takového stane šel, vychovatelku seřval a tím by to skončilo. Také jsem to musela udělat, když před lety vychovatelka v družině hodila po mém synovi, tehdy sedmiletém, obří svazek klíčů a poranila ho na hlavě u oka. Sprdla jsem jí tak, že dala výpověď sama, ani jsem s tím nemusela otravovat nějaké ředitele. Ale vy z toho nejspíš uděláte drama na několik let a vaše dítě bude muset nakonec do jiné školy. Takže spíš je k politování vaše dítě než děti paní, která narozdíl od vás do školy chodila zřejmě pilněji.

emil29
hodnocení

To jako vážně? Teď se tu zastáváte dospělého člověka kterej křičí na dítě? , tohle mi nepřijde normální , jakej důvod musíte mít abyste rozbrečela dítě? Můj pravopis není bez chybný ale ten mě neuživý ,
tabletka*

Koho? Co to plácáte? Zastávám se zdejší paní, která vás upozornila na vaši opakovanou, do očí bijící chybu a vy ji za to spíláte. Máte problém nejen s psaním, ale i čtením. Sama vám píšu, že já za podobnou věc vychovatelku seřvala tak, že raději dala výpověď. Nebylo třeba chodit si stěžovat. Ale jistě můžete, tohle si vychovatel nemůže dovolit, ředitel celou věc vyšetří, jak to vše bylo.

emil29
hodnocení

Jak už jsem řekl pravopisem se neživím , řešit to samozřejmě budu , tohle prej není poprvé a takoví člověk by mezi dětmi pracovat neměl

tabletko, s tím vychováváním za pravopis bych trochu brzdil. Mám kamaráda, inženýr, v oboru hodně dobrý, ale to i -y mu občas uletí a on to nevidí, nemůže za to. Zase je dobrý na matiku, která třeba zase mně zase až tak nešla. Takže dehonestovat tady někoho kvůli pravopisu - to jsou tady samé učitelky? Jo a pro vysvětlení - moje máti byla učitelka, takže trochu v obraze, co to obnáší, jsem.

tabletka*

ajvn, to ale nebyla já, jen jsem bránila tu paní, na kterou tazatel velmi hnusně vyjel.

kami123
hodnocení

1x

Mám vyzkoušeno, že když někdo křičí, tak na něj zařvu ještě víc a sklapne.

Některý lidi jsou vychovateli omylem a někdy zas rosiče třeba jen reagují přemrštěně.

Dal bych dceři telefon s panickým tlačítkem pro vyvolání hovoru a pokud bych slyšel, že se vychovatelka chová neadekvátně, jednal bych velmi rázně.

emil29
hodnocení

Možná je to trochu uspěchaný ale budu to řešit hned i za ostatní děti kterým to udělala , před chvíli jsem zjistil že tohle bohužel není poprvé co podobným způsobem rozbrečela dítě

Určitě jste si také zjistil zda a jak to škola řešila. "Božka povídala" argument nebude.

kami123

Emil,

Pokud je jisté, že se takto chová, tak určitě souhlasím.

Problém tu je, že člověk často neví, jak moc je zde tazatel objektivní a zda nepřehání, vymýšlí si nebo překrucuje, tak se některým komentům moc nedivím.

emil29
hodnocení

To chápu ale věřte že nejsem zrovna rád že to musím řešit jsme ve škole noví , nemám důvod si něco vymýšlet :)

jajo
hodnocení

1x
tak dnes na učiteľov a vychovávateľov nie sú žiadne nároky, robí to hocikto a vychovávateľky tiež. Pritom s malými deťmi by mali pracovať najinteligentnejsi ľudia. Ta žena tam nemá čo robiť, nezvláda svoju prácu.

Asi bych to tak nebagatelizoval... Asi je to dost individuální. Ono dneska děti jsou taky hezcí spratci.

prik
hodnocení

0x

Nevěřím tomu, že vychovatelka dokáže překřičet ty hajzlíky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]