Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakých nápojů se vyvarovat co škodí zubům

Od: rudis odpovědí: 4 změna:

Chtěl bych se konkrtétně zeptat na tyto dva nápoje černá káva-espresso, černý čaj Ahmed se lžičkou medu, jestli mám tomu rozumět, že barvivo způsobí jen nažloutlé zuby, ale jinak zdravé a po vyčištění zase budou ok. nebo vyloženě způsobují zubní kazy?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Nejvíc škody napácháš když něčím kyselým narušíš Ph v ústech a v záchvatu hrůzy si letíš honem čistit zuby. Po víně, colových nápojích, po cukrech ( včetně toho medu) je potřeba dát slinám šanci aby srovnaly Ph jinak i jemný kartáček narušuje sklovinu.

pb®
hodnocení

2x

Zubům nejvíc škodí, když je jejich majitel neumí dobře vyčistit. Pokud se k tomu ještě přidá popíjení kyselých nápojů a nadměrná konzumace sladkého, je na kaz zaděláno. Leckdo řekne, ale já si zuby čistím 2x denně, nejsem přece prase. Ale ono pouhé přešmrdlání kartáčkem nestačí. Sami zubaři říkají, raději vyčistit jen před spaním ale dokonale, že na zubech nezbyde NIKDE žádný plak, než ledabyle 2-3x denně.

Káva ani čaj zubům neškodí, černý čaj naopak obsahuje fluoridy, které zuby potřebují. Pigmenty odstraní buď na dentální hygieně, nebo si je odstraníte sám. Já také piju kávu a čaj a zuby mám bílé, dle zubařky bych měla jít dělat reklamu na zubní pasty, neb mám zuby přirozeně rovné a zdravé a v reklamách to obvykle nejsou ani přírodní zuby, ale fazety.

Trik je v tom, že si párkrát do týdne na závěrečné dočištění dávám do vody pár kapek peroxidu. Ten se normálně ve stomatologii na bělení používá, ale mnohem koncentrovanější. Zubům neškodí a naopka dělá dobře dásním, bakterie pak nemají šanci tolik růst.

liska5
hodnocení

1x

Nejen co působí na zuby zvenčí, ale i to, co koluje v naší krvi. I setinkový výkyv pH v důsledku mlsání sladkostí a popíjení sladkých nápojů se vymstí. Organismus se snaží vyrovnat homeostázu, a k neutralizaci zakyselení si bere minerály ze zubů a kostí...Z toho je patrné, že musíme mít doststek minerálů / Ca/ ve stravě. A ten se usazuje do kostí a zubů díky D vitamínu..

hodnocení

0x

Po vypití vody s citronem si vždy řádně ústa vypláchnu, aby netrpěla sklovina na zubech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]