Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrbol na čele. Co to je?

Od: agata* odpovědí: 13 změna:

Na hlavě kde se lidem dělají normálně kouty mam takový divny hrbol. Přijde mi že se zvětšuje, ale vubec netušim co to je. Začíná to jít čimdal víc vidět a nevím jestli to prostě tak je nebo je to něco co by se mělo řešit. Kdyby jste o to něco věděli tak mi dejte vědět! Děkuju:)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Nejspíš aterom, tuková boulička. Dělají s často ve vlasaté části hlavy. Chirurg bez problému odstraní.

hodnocení

3x

Manžel takovou měl ve vlasech a jednu na zádech. Došel si na chirurgickou ambulanci a tam mu to při místním umrtvení vyndali. Nestěžoval si, že by ho to bolelo.

hbgds
hodnocení

1x
Pravděpodobně tukova boule - lipom nebo něco takového. Může růst, zejména pokud budete tloustnout. Může být lepší ho vyriznout, poraďte se s lékařem.

hodnocení

1x
Cysta, lipom, aterom...

hodnocení

0x

Příliš se pozoruješ. Když to budeš umět pojmenovat, myslíš, že se ti život zlepší? Neblázni! Vůbec nezáleží na tom, jestrli máš hrbol nebo ne. Na tom šťastný a smysluplný život vůbec nestojí.

agata*
hodnocení

Přijde mi že je to jakoby část lebky. Je to tvrdé a protáhlý normální kužou, nejde vidět přechod, ale druhou půlku čela mam značně jinou. A diky tomuhle muj obličej vypada křivě. :(

Hrbol na čele. Co to je?

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Uchopte ten útvar mezi 3 prsty a zkuste tím zahýbat, abyste poznala, zda je to uložené volně v kůži, nebo to vyrůstá z kosti lebky. Roste li to z lebky, hned k doktorovi. Je-li to pohyblivé pod kůží, bude to, jak píší i ostatní, nejspíš tuková bulka. Ale i tu bych šla ukázat lékaři. Ida

agata*
hodnocení

Řekla bych že je to spíš na lebce, ale je mi teprv 14 a mamce o tom říkat nechci.. nevíte o co by mohlo jít?

hodnocení

0x

Věřím, že to nebude nic hrozného. Ale je to opravdu vidět. Nechápu, že si toho nikdo z rodiny nevšimnul. Rozhodně na to rodiče upozorni a požádej o doprovod k lékaři. Myslím, že malý chirurgický zákrok bude potřeba. Čím dříve, tím menší hrbol, tím menší řez. Jizvy se neboj, ofina to spraví. A s rodiči víc komunikuj. O všem. O svých radostech i trápeních.

kbfsf
hodnocení

0x
A to to doma nikomu není divný? Jdi s tím k obvodní, pošle tě na ultrazvuk a pak na vyriznuti. Nebo rovnou na vyriznuti. Je to dost velký a pravděpodobně to dál poroste. Čím dřív se toho zbavis, tím menší jizva a rychlejší zahojeni.
I lipom může být na kosti tvrdý a nepohyblivy, jeden takový mám na holeni.

agata*
hodnocení

Teďka jsem se divala na svoje starý fotky a mam to tam už od malá, akorát to bylo o trošku menší.

ltz
hodnocení

0x
Možná je to jenom takový tvar lebky, když je to vidět i na fotu, když jste byla mala.

liska5
hodnocení

0x

Měla jsem na škole kamaráda, ten měl od narození trochu deformovanou hlavu od klešťového porodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]