Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová přítelkyně nezvládá vidět bývalou

Od: pavel3 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

Před pár měsíci sem si začal psát s jednou holkou od nás z práce. Hodně jsme si sedli a začali se i vídat a poznávat se. První problém mezi námi je ten, že má bohužel přítele, ale nemůže od něho odějít kvůli společným dluhům a zastavě domu rodičů. Neví co by pak následovalo a nechce rodiče připravit o střechu nad hlavou. Ovšem tohle je to nejmenší a nenechal bych jí v tom samotnou. Hlavně nechci být důvodem proč od přítele odešla musí odejít kvůli sobě...
Další problém který nastává spíše z její strany je ten, že jsem se někdy na začátku roku rozešel s přítelkyní a než sem se sní začal více bavit a poznávat se, tak v průběhu roku sem se vídal s jednou holkou taky od nás z práce, ale nic víc kromě sexu a přejití období po rozchodu v tom nebylo... Nevěří mi v tom, že to s ní myslím vážně a chtěl bych budouvat vztah a bojí se aby nebyla jenom další holka z práce.. Bohužel se tyto dvě potkávají skoro denně a hlavně si musejí předávat směnu.. Nějak si s tímto neumím poradit, protože i kvůli tomu že má přítele máme omezené možnosti se vídat a poslední dobou to stroskotavá na tom, že když bysme byli spolu a bylo nám hezky přijde ten moment kdy v práci pak přemýšlí až se potká s tou druhou a bude se cítit na h**no...

Je si vědoma, že i pro mě není lehký to že má přítele, ale já nad tím úplně nepřemýlíš a spíš si užívám ten čas co spolu stravíme a vím, že kdyby to šlo jinak travila by toho času se mnou víc...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Kamaráde, mohu jenom potvrdit, že všechny předchozí odpovědi a doporučení jsou správné. A jen na okraj: existuje dávné přísloví: "Co je v domě, není pro mne". Za ten dům lze považovat i např. společné pracoviště ... a pak se nelze divit následkům. Dřív platívala všestranná zásada, čím jsou si milenci geograficky od sebe dál, tím lépe. Mělo to význam bezpochyby genetický pro plození zdravých a velkých dětí, tak i význam společenský ... nedostali se jen tak do řečí a pomluv. Možná se v popsaném případě projevuje i jakási nechuť poohlédnout se po lepších hruškách jinde než doma. Kde že loňské sněhy jsou, když se jezdilo stopem, vlakem či autobusem za milou dál od domova, nikdo Vás tam neznal, skandály sice také byly, ale ne tak časté.

Apropo, ale ten výrok: "ale nic víc kromě sexu a přejití období po rozchodu v tom nebylo..." není ani "košer", ani společensky únosný pro zveřejňování na internetu. Ach jo.

hodnocení

5x

Nemáte dosud ujasněné životní priority.

Nová dívka není žádný "objev roku." Asi bude finančně negramotná. Dokázala nasekat dluhy, zastavit rodičům dům /dcera k pohledání/ a teď nemůže opustit druha, neboť i on se na tom podílel. Vy píšete: nenechal bych ji v tom samotnou. Ano, podpora je hezká věc, ale nevím, zda by šlo z Vaší strany jen o slovíčka útěchy, či zda byste těm dvěma kujónům pomáhal splácet jejich dluhy. Pokud ano, klobouk dolů! Ale zároveň bych si pomyslela cosi o lidské blbosti.

Jinak jste asi dost citově chladný. Mít rok "přítelkyni" jenom kvůli skotačení a nic k ní necítit, to také není ke chlubení. Není v tom cit, není v tom láska, jako když se potkají na návsi dva psi. Každý vztah by se měl vyvíjet k lepšímu. Jak se vyvíjel ten Váš, který byl založen jenom na tom jednom jediném?

Asi ještě nejste zralý na skutečný kvalitní vztah. Jde Vám jen o to jedno. Zatím bych nehledala, uvažovala, dívala se kolem sebe. Až duševně dozrajete a budete schopen pochopit, že nějakou ženu opravdu chcete mít vedle sebe a proč, teprve pak můžete navazovat vztah.

A ty dvě ať se klidně spolu poperou. Když hledáte jen v nejbližším okolí kolem sebe, nic jiného jste ani nakonec čekat nemohl. Nakonec, ta dívka, která nemůže vidět Vaši bývalou, má ovšem současného druha. To jí jaksi nevadí? *ee* Svatá prostoto! Jaga.

pavel3
hodnocení

Nechtěl sem všechno rozepisovat a psát tady slohy...

Dluh se týka hypoteky na stavby vlastního domu v dnešní době je normální, že banky chtějí nějakou zastavu, než bude dům vůbec stát, samoyřejmě že ne všechny, ale nejsem jejich finanční poradce.. Sám bych to dostavět nedokázal, nějak stavby nejsou můj obor a myslím si že asi ani jeden bysme tam žít nechtěli, ale to vařím z vody...

Citové chladný? Neříkám že bych k té předchozí dívce nic necitíl a po vykonaní svých potřeb bysme si řekli "tak zase příště", ale nějaký čas jsme spolu stravili, ale vím že pro mě tahle holka nebyla i když jsme si po téhle stránce rozumnělí..

Některé city úplně vyjadřít nejdou a s touhle holkou se známe dlouho a vždycky jsem respektoval to, že toho přítele má a vlastně by mě ani nenapadlo si s ní psát, ale když jsem něco potřeboval a napsal a ta konverzace se začala rozvíjet a my se začali víc poznávat, věděl jsem že i při našich konverzacíh v práci za ty roky mi její přitomnost vždycky byla přijemná, ale stále tu byl a je ten přítel... Sama ví že tohle správné není, ale můžu jí to nějak vyčítat nebo po ní chtít aby ho opustila?. Na tohle si musí přijít ona sama co chce přece...

hodnocení

3x

Na vasom mieste z toho vycuvam, kym to ide, bude z toho riadny problem vratene roznych tahanic o domy a peniaze.

jirkab*
hodnocení

2x
Pavle, utikej...budes litovat.

hodnocení

2x
Ženský se těžko vysvětluje, že .." S touhle to byl "JENOM"sex a vlastně je ti ukradená a je to minulost"..To se potom nediv, že se bojí,aby nebyla další v pořadí..Ale jinak mají ostatní pravdu.Dokud se nevyřeší její rozchod a majetkové vypořádání,tak bych se docela bál.

liska5
hodnocení

1x

Tak nezbývá, než dát dohromady toho přítele Vaší nové partnerky a tu, cos s ní neměl nic, kromě sexu - a Vy se můžete dál poznávat...

hodnocení

1x

Dobrý den. On se těžko dá budouvat vztah, když je partnerka s jiným partnerem a hledá důvody proč s ním zůstává. Vy se musíte umět vypořádat s její situací a ona by se měla umět vypořádat s tím, že potkává někoho kdo patří do Vaší minulosti. Pokud jí to vadí, tak ať změní zaměstnání. Nebo ať Vás holt bere také se vším co k Vám patří - bývalé přítelkyně. Měla by si udělat pořádek hlavně ve svém životě pokud chce s někým být a budovat s ním vztah.

kow
hodnocení

1x
Podle toho co ona řeší a jaké ma problémy, s ní buďte jen kamarad. Lepší si ale hledat jinou.

10.11.21 23:59
hodnocení

0x

troll *nene*

kami123

Ale neškodný.

bz*
hodnocení

0x

Vždycky je důležitý co chcte VY a zatím běžte. Milujete tuto? Berte ji s dluhama. Je lepší jiná, bežte tam kam vás srdce táhne. Život je moc krátkej na to ho zahodit.

asd1
hodnocení

0x

Zásadní otázka je jestli má přítele nebo spolu jen bydlí jako dva cizí lidi.. Můžou barák prodat a z hypotéky se vyplatit, nebo si barák nechá jeden a potáhne to sám (a vyplatí druhýho)..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]