Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měsíční plátce DPH - lze měsíc vynechat?

Od: verkam odpovědí: 4 změna:

Chtěla bych poprosit o radu, jestli někdo neví. Máme hlavní účetní na dovolené a jsem tu ohledně fakturací nejblíž. Šéf chce vědět, zda je možné se na měsíc odhlásit z registru plátců DPH a pak po měsíci znovu přihlásit. Jsme měsíční plátci a jde o nějakou větší fakturu, kde by se nám pro tu konkrétní situaci vyplatilo plátcem nebýt.

Děkuji. Věrka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Tak to opravdu nejde ani náhodou. Kdyby to takhle šlo, tak by v tom účetnictví byl nepředstavitelnej bordel*ee*.

cyril*
hodnocení

0x

Pokud je tento dotaz myšlen vážně, pak mi nezbývá, než vyslovit svůj obdiv. Když majitel a personál firmy mají takové znalosti účetnictví, pak je opravdu téměř zázrak dostat se v hospodaření do segmentu plátců DPH s měsíčním cyklem.

verkam
hodnocení

Omlouvám se, jsem tu jako asistentka. Plátci DPH jsme dobrovolně, podle výše obratu tam povinně nespadáme. A byl to jen dotaz šéfa, který je odborník na jiné věci, máme tu od toho účetní, ta je ale na dovolené v zahraničí. Změna by byla jen jednou,ne 10xročně. Takže to nejde? A odhlásit by šlo?

radi*

Odhlásit by to šlo = pozvánka kontroly z FÚ, resp. je to jejcih povinnost. Dobrovolně lze měnit režim plátce/neplátce vždy na celé účetní období.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]