Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásilkovna - naletěla jsem

Od: ellen* odpovědí: 15 změna:

Nevyznám se ve fungování zásilkovny a nechala jsem se "ukecat" jednou píp k tomu, abych jí zásilku místo na dobírku (pošta je drahá, pomalá a bla bla) poslala Zásilkovnou. Když jsem jí ale říkala, že s ní neumím zacházet, prý žádný problém, ona vše vyplní a jen mi pošle kód, který oznámím v Zásilkovně, balíček předám a je to. Při lepení etikety na balíček jsem zahlédla jen křestní jméno a město, kam balíček poputuje. Všechno tedy ok, až na to, že peníze jak už tušíte, nedorazily. Šlo o malou částku, žádná tragédie, spíš mě neskutečně nas...a ta zlodějská a, její falešné chování a moje důvěřivost a pitomost. Po mailu by se namazala na chleba, dobračka od kosti a přitom je to taková. Mailová adresa už je samozřejmě zrušená. Chtěla jsem se jen zeptat, zda je možné, když pořád mám ten kód, zjistit jméno a adresu té adresátky. Ráda bych jí aspoň něco od plic napsala.Teda úplně nejraději bych jí dala pořádnou jednu zleva i zprava, ale to uznávám, že není reálné. Myslíte, že má smysl do té zásilkovny zajít a na tu adresu se zeptat? Nebo ne a akorát bych se ztrapnila. No, ale v každém případě ať se ta ropucha zlodějská smaží v pekle. *cert*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Přes Zásilkovnu se také dá poslat zboží na dobírku.

tomaso
hodnocení

3x
Tak poslat někomu zboží a nemít za něj zaplaceno je trochu nestandardní.
Každopádně to jmeno o a adresa bude stejně falešné...
Zasilkovn za to samozřejmě nemůže, to stejne by se vám mohlo stát u posty(poslání na poštu, k yzvednuti taky stačí jen kód...)
Podvod se může odehrát i obráceně..Že za něco zaplatíte a on tu věc prostě nepošle..I některé "E-shopy" takto fungují.. Když vás bude někdo chtít podvést,tak to udělá i na dobírku.Pošťák například předá balík až oproti penězům.A jestli v tom pak bude kámen,tak je vymalováno atd..

makk
hodnocení

1x

Můžete to nahlásit na policii, budou na vás asi koukat všelijak (mimochodem si to tak trochu zasloužíte), ale jsou povinni se zabývat i malými částkami. Vypátrat ji asi nebude problém.

Rada pro příště: Do zásilkovny, beze všeho, ale peníze předem.

Když pošlete něco někomu a ani neznáte jeho jméno, je skutečně hloupé si myslet, že vám to zaplatí. Proč si asi vybral zrovna zásilkovnu že?

kami123

Jak by cokoliv mohli zjistit? Jedině, že by na pobočce vyzvednutí měli kameru. Tím se policie u přestupku nebude zabývat. Ztráta času.

makk

Policie se tím zabývat bude protože musí. Dá se očekávat, že na to nenasadí vše co mají, ale něco udělají.

kami123

A co udělají? Maximálně to budou muset zapsat. Plýtvání času jak poškozené, tak policistů.

hodnocení

1x
Jo. Na tu policii zajděte.Zabývají se všelijakými hloupostmi,tak proč ne tímto.Třeba ta potvora neobrala jenom vás,ale dělá to pořád.Když nic jiného,tak ta potvora bude aspoň popotahována na policii.Prachy vám ale NIKDO nevrátí,to je vám doufám jasný..

hm*
hodnocení

1x

Jestli jsi poslala ten balíček na dobírku (v dotazu ani následných reakcích to nevidím), tak se dá zjistit, na čí účet Zásilkovna ty peníze poslala. Ty to samozřejmě zjistit nemůžeš, policie ano, jestli to byl účet v ČR a nebyl využit "bílý kůň".

tabletka*

Neposlala, jak je z textu patrné. Podvodnice ji ošidila, když přišla na to, že tazatelka se v tom nevyzná a neví, že i na zásilkovně lze dobírku zařídit.

Já osobně nepošlu předem peníze nikam včetně osvědčených obchodů, koneckonců jeden z největších eshopů s bílou technikou před časem zkrachoval z hodiny na hodinu...vloni naletěl kolega na předvánoční metodu "zboží došlo a abychom ho mohli přivézt ze zahraničí, výjimečně zaplaťte předem - 28 tisíc za mobil". Pošlu maximálně dvě stovky na Fler za obal na knihu, to by nebyla taková ztráta, ráda používám obchodní servery s jištěním, jako je třeba Trh knih. Tam dostane prodejce peníze až ve chvíli, kdy kupující potvrdí, že zásilku převzal - ale i tam se může stát, že provozovatel to najednou zabalí. Je to riziko pohodlného obchodu, ale vyplatí se vždy si přečíst obchodní podmínky a vždy sledovat na netu informace.

hodnocení

0x

Jak se pozná, že je email zrušen?

Email může být zrušen ale jestli ho máte v historii ve svém mailu, dokáže se trochu znalý člověk ve zdrojovém kódu dostat na IP adresu ze které byl mail odeslaný. No a vzhledem k tomu, že dneska už málo kdo vyřizuje elektronickou komunikaci z knihovny nebo internetové kavárny dal by se najít minimálně poskytovatel internetu odesílatele a oslovit s dotazem jestli osoba jména uvedeného na dodací adrese je skutečně klientem toho providera. Ten by pak po vysvětlení že jde o podvod mohl poskytnout kompletní adresu.
blog.ijacek007.cz/...
tomaso
Tohle platilo tak před XY lety,kdy byl v mode outlook express. Dneska už každý maily posílá přes web nebo z mobilu...

hodnocení

0x

Rozumím Vašemu rozhořčení, ale myslím si, že je lepší to nechat být. I kdybyste ukecala nějakého pracovníka v nějaké pobočce (kde přájímají zásilky firmy Zásilkovna), aby Vám tu adresu sdělil (pokud je to vůbec možné to v systému zjistit z kterékoliv provozovny), tak stejně byste neměla jistotu, že to uvedené jméno je správné popř. že ta adresa je správná. Je potřeba vzít do úvahy, že daná podvodnice může využívat nějakou nepoužívanou schránku, na kterou si nalepila štítek s vymyšleným jménem, popř. že zneužívá schránku nějaké sousedky apod. Kdybyste šla na tu adresu a chtěla někomu něco říct "od plic", tak by mohla vzniknout trapná situace, protože byste si to šla vyřídit s někým, kdo by v tom figuroval nevinně.

Doporučuju, vzít to jakou ponaučení a prevenci v tom smyslu, že příštš nbuete důvěřovat a možná si tak potencionálně zachráníte násobně větší obnos. Já jsem taky jednou naletěl jednomu kolegovi , před lety v jdnom zaměstnání. Tvrdil mně, že potřebuje peníze pro kluka do školy na obědy a přitom to byla jen výmluva. Pak jsem zjistil, že měl půjčeno od víc kolegů v tom zaměstnání a peníze nevrátil asi ani jednomu z nich. V té době bylo dost propuštěných lidí a on byl jeden z nich.

kami123

Podvodnice žádnou fyzickou adresu používat nepotřebuje. Vše potřebné k anonymnímu vyzvednutí už měla.

Email - falešný. Adresa - falešná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]