Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studená spodní záda

Od: jamall odpovědí: 5 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat na to, co může způsobovat studená, myšleno pocit většího chladu až mrazu, spodní záda a to už třetí týden.
Nic by na tom nebo zajímavého, kdybych nebyl otužilý a teploty do -5c jsou pro mě na krátké tričko a vůbec mě nepřipadá, že bych mohl být nejak nemocný, takže nějaké prochladnutí apod. nehrozí
Aktuálně sedím ve 21 stupních, potím se od toho, jaké je tady horko, ale mrznout mi záda.
Nějaké rady? Doktor zatím nebude třeba.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Prochladnutí hrozí. Ty nejsi žádná vyjímka. Prochladnout může každý. Pouze si budeš muset přiznat že stárneš a budeš muset upravit svoje oblékací návyky.

On je rozdíl jestli v tričku a v kraťasech vyběhneš z domu abys vysypal odpadkový koš a nebo jdeš na hodinovou procházku do lesa při dnešních teplotách.

Já taky dokážu jezdit na kole od března do listopadu v dešti i v mrazech. Ale rozhodně bych na kolo nesedl bez vhodného oblečení, které odpovídá roční době a venkovním teplotám.

Dost dobře není možné se potit při teplotě 21°C a přitom mít zmrzlé záda. Možná kdybys seděl na hliníkové nebo ocelové židli, ale to by ti byla zima do všech partií, které jsou v kontaktu se židlí.

Pokud na řešení nepřijdeš sám, tak doktoru bude potřeba a minimálně se tam zajdi se poradit.

hodnocení

0x

Taky mě studí bederní páteř a řeším to tak, že jsem si koupila ovčí ledvinový pás, který si nasadím a je po problému. Zbytečně se navlékat.

Ale jsem seniorka 71. Nepíšete, kolik je vám let.

dasa*
hodnocení

0x
Spodní záda jsou ledviny a bederní páteř a těm rozhodně chlad nesvědčí. Já to řeším tím, že si kolem pasu uvazu svetr nebo mikinu a hned je to lepší.

hodnocení

0x

Na tohle je ideální ovázat kolem zad šálu nebo šátek z přírodního čistého (podmínka) hedvábí.

jamall
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Je mi 26 takže problém nebude stářím - jak radíte, tak opravdu pomáhá si kolem toho místa na zádech něco uvázat a pocit je pryč.
Celý den přemýšlím co se mi mohlo stát a asi jsem přišel na důvod - proseděl jsem několik hodin na studeném betonu a to už mrzlo. Takže otázkou je, proč tak dlouho a jak se toho zbavit? PCR, teplota apod všechno ok, můzu normálně cvičit a žádná bolest.
Ještě dodám, že nejsem ten typ člověka, co jde s košem v krátkém - už od mala spím v zimě s teplotou v místnosti lehce nad 10c ( záleží jak venku mrzne) a jeden fakt, který jsem zjistil díky korone a měření teploty s tím - v zimních měsících mi teplota nepřesáhne 36c.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]