Nejste přihlášen/a.
Soukromý zubař mi převrtává všechny plomby na bílé a každý měsíc 1x za 14 dní návštěva, požaduje po mne pravidelně 2x 3.300Kč. Nezajímá ho, že na to nemám.Tak si mám někdě půjčit u Provident finance na zuby. Určuje mi on své podmínky.
Není potřeba otevírat pusu a peněženku komukoli. Vyměňování amalgámových výplní je do značné míry obchodní záležitost.
Chudší rodiny s dětmi i bez dětí mají stomatologickou základní péči hrazenou z pojištění, takže proč další připojištění? Jako že bychom za lidi, co si sami nehradí pojištění platili ještě připojištění? To určitě. Dokonce i rovnátka měl syn na pojišťovnu, když jsme byli v chudším období. Tyhle bejkárny, jak zde udělat komunismus "každému podle jeho potřeb" jsou zjevně nesmrtelné.
Chudší rodiny s dětmi i bez dětí mají stomatologickou základní péči hrazenou z pojištění, takže proč další připojištění? Jako že bychom za lidi, co si sami nehradí pojištění platili ještě připojištění? To určitě. Dokonce i rovnátka měl syn na pojišťovnu, když jsme byli v chudším období.
Vítejte v ČR dvacátých let 21. století. Kde jste byla posledních x let? Zubaři "na pokladnu" došli, odešli do důchodu nebo se přizpůsobili nové době. Poslední ránu tomu zasadila koronakrize. Na pokladnu Ván zuby vytrhnou (někde ani to ne) a dají klapačky. Rovnátka pro děti můžete mít hned, ceny jsou lidové, cca 40 tisíc za čelist. K "normálnímu" zubaři se na rovnátka u nás jezdí i 100 km, protože zubaři neberou.
Zajímavé, amper, já mám mladou, českou zubařku ze soukromého střediska, které normálně jede na pokladnu a to, co má platit pojišťovna prostě platí, navíc neplatím za rentgeny a vlastně ani anestezii. Bez protekce, krásná ordinace, moderní přístroje, šikovní lékaři i sestry, objednání na přesnou čtvrthodinu. Před ní jsem jezdila do jiného města, ale úmyslně, protože tamní zubařka byla excelentní - také na pokladnu. Tak vítejte v jednadvacátém století a místo fatalismu se snažte.
Mohu se zeptat, kde je ta země zaslíbená? Ani naše dětská zubařka nám pro holky není schopna sehnat ortodoncii. Naše doktorka odešla do důchodu, jakmile dostaneme tip, voláme a je plno. Zeptejte se za půl roku. Jsou tu šťastlivci, co se vešli ke konkurenci, ale většina jezdí 60 - 100 kilometrů daleko. Zubaře samozřejmě máme, ale nic takového, jako je plomba nebo ošetření zubních kanálků na pokladnu apod. už nikdo nedělá. Kolega sháněl zubaře půl roku (je bez auta, potřebuje zubaře v místě).
Tak to jsme na tom zhruba stejně. Akorát Vy tvrdíte, že je všechno OK, protože Chudší rodiny s dětmi i bez dětí mají stomatologickou základní péči hrazenou z pojištění a já říkám, že právě chudší rodiny mají problém. Protože plomba stojí 1500-2000 Kč a žádný ze tří zubařů, které máme, plombu na pokladnu neudělá. A pak je tu problém nic a nebo všechno, tzn. lepší plombu zaplatíte celou, amalgám Vám nikdo neodečte (to jen pro příklad, tak to funguje se vším). Ošetření zubních kanálků "na pokladnu" a za plnou cenu je tentýž příklad. Existuje "stará" metoda, proplácená v plné výši a nová, placená v plné výši pacientem. Tady vidím zásadní chybu systému. Staré metody existují snad už jen na papíře, ale na novou (bezesporu lepší) Vám nikdo nedá ani korunu... A k tomu dojíždění: Zkuste říct zaměstnavateli, že 2x do měsíce celý den nebudete nebo zubaři, že chcete ošetřit mimo pracovní dobu. Já jezdím 50 km autem a zameškám 3-4 hodiny, vlakem a MHD je to na celý den. Ano. když nemáte problém, stačí návštěva 2x do roka a prevence je zdarma.
A vybírat si rodiče, protože za křivé zuby člověk nemůže a zastavit v dětství získaný zubní kaz je hodně problematické. Ale ne každý má ty informace, stačí ocumlávat dětem dudlík a je vymalováno.
ampere, pořád to zkoušíte? mojezdravi.cz/...
Zkrátka, ty podle vás chudší rodiny (skutečně chudých je v ČR zatraceně málo, možná několik stovek rodin) jsou důvodem, aby se každému platilo všechno, co si zamane v nejlepší kvalitě z veřejného pojištění. OK, ale řekněte mi, platíte vy jen základní výměru pojistného nebo posíláte zdravotní pojišťovně dobrovolně vyšší úhrady, to se týká i daní? Asi ne, že? Mně by se třeba líbily místo pevného můstku implantáty, je to funkčně kvalitnější řešení- nemám na ně, přesto si nemyslím, že by mi je měl platit stát.
No to si asi pořád nerozumíme. Nevolám po tom, aby vzniklo připojištění, pouze po reorganizaci úhrad a také poukazuji na obtížnou dostupnost některých druhů výkonů (samozřejmě těch, které klient nehradí). A ano, chybně jsem z Vašeho příspěvku vybral víc textu, než bylo mým úmyslem připomínkovat, za což se dodatečně omlouvám. Celé se to dá shrnout do věty: K čemu je mi (o mně až tak nejde, fakt si nenechám dělat amalgámové plomby) základní plomba, když už ji žádný zubař nedělá (nějaký možná ano, ale já jo takovém nevím, nemá ho nikdo z širokého okolí, tudíž je tato služba jestli vůbec, pak velmi obtížně, dostupná). A co se týká rovnátek - buďte ráda, že jste je zvládli ve variantě hrazené ze zdravotního pojištění. Ano, my částečně také. Teď je to problém. Kdo to dělá, má plno. Kdo dělá bez smlouvy se z.p. nebo to dělat nechce a dělá jiné druhy aparátů, vezme Vás hned, ale tvrdě zaplatíte. Asi tak. Mmochodem, z těch lidí, co od nás dojíždějí oněch 60-100 km kvůli dětským rovnátkům to ani jeden nedělá kvůli tomu, že onen lékař má tak skvělou pověst, ale proto, že je cenově dostupný. Tedy pokud máte kontakt na nějakého ortodonta třeba v rámci Prahy, který mi vezme dítě a udělá základní rovnátka na pojiš´tovnu, budu za něj rád.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.