Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko,
když máte z prodeje nemovitosti zisk, musí se zdanit 15% v případě, když ten zisk do roka nenacpete do další nemovitosti. Ale lze nějak legálně obejít tu daň, krom financování další nemovitosti? Například darováním, či něco podobného? Klidně ty prachy daruji, než aby je získal stát.
"Klidně ty prachy daruji, než aby je získal stát"
...a protože takhle uvažuje většina národa, vypadá to v tomhle státě tak, jak to vypadá.
Magdon, já uvažuji jinak. Nepřipadá mi zrovna fér, že já za své vydělané zdaňené peníze koupím byt a když z něj mám zisk, tak mě stát obere o 15%. Kdyby o max 5%, tak ještě uznám, že z něčeho ten stát financován být musí, ale 15% je zlodějna, nehledě na to, že kdybych například PRODĚLAL z této investice, kdo by mi vrátil ty peníze? - bohatým beru, na chudé seru, co? Tak se zkuste zamyslet. A ano, raději ten zisk daruji, sice nevydělám, ale zisk poskytnu raději na lepší účel někomu, kdo to opravdu potřebuje, než špatně hospodařené státní kase, která se o ty potřebné ani nedokáže postarat z našich daní. Takže reaguji, že právě kvůli takovým, jako Vy, ten stát funguje.
Jinak všem děkuji za odpovědi.
Jen dodám, třeba bych to daroval samoživitelkám. Ti, co vydělávají větší peníze, daní větší zisky do státní kasy, a moje známá je sama s dítětem, od chlapa dostává soudně 2500, rodičák ma 10000 a na bydlení dostává 800 + úleva na dítě tuším kolem 1000-2000, takže ony Vám určitě poděkují, takové názory potřebují slyšet - kde jsou teda ty peníze, které lidi daní ze zisků?. Ani prd navíc do státní kasy nedám. Děkujeme za Takové lidi, jako jste Vy.
Jenže ten STÁT tě OKRÁDÁ na všem prostřenictvím (jisté formy obratové daně =) DPH. Cokoli koupíš až na výjimky je na tom nastřeleno 21%, které sežere stát. Na spotřebních věcech je to ještě horší. Kdyby benzín byl zadarmo, s obchodní přirážkou 70halířů pro obchodníka, tak to stojí 16,50 Kč
Zdejší lidé považují stát za něco jiného, než za tlupu darmožroutů , kteří chtějí mít o všem přehled a od každého kasírují výpalné . Když to nejde po dobrým, tak " legálním"násilím . Oni věří, že nákup Pandurů je do nějakého bohulibéko válečného konfliktu a ne proto, až lidem dojde trpělivost s konšely, tak konšelé nevole Pandury potlačí.
Ale můžeš odejít a vrátit občanku . Kdyš se ti nelíbí v půlnočním království , kde je i zpívání zpoplatněno příživníky z OSA. Ano to schválili tví bohulibí konšelé a ústavní soud řekl, že vybírat výpalné z PRÁZDNÉHO CDčka je LEGÁLNÍ
KDE TO ŽIJEM?
gazda souhlas
Pokud jste koupil nemovitost v roce 2021, máte časový test 10 let. Pokud dříve, máte 5 let. Z rozdílu nákupu a prodeje (zisku) zaplatíte těch 15 procent. A uplatnění jako příjem pro další obchody nejsou možné. V daňovém přiznání uvedete zisk z prodeje a také kupní cenu, od toho se vše spočítá. A obejít daně? Bohužel neporadím, možná při darování v příbuzenské linii, ale zjistěte si, nevím přesně.
Mému známému uznali jen půlku nákladů, kterou měl na daňových dokladech z obchodu, vše co bylo ze stavebního bazaru o tom se ani nebavili, žádný náklady na cestu, prodej, koupi neexistovalo, a daň z rozdílu platil, protože nesplnil časový test o půl roku = 4,5 roku. Finanční úřad udělal šetření, kde zjistil, že v byt nesloužil k bydlení a bylo vymalováno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.