Nejste přihlášen/a.
I kdybyste měl 15 nemocí, tak je to k ničemu. Nemoci se nesčítají. ID můžete dostat na jednu z nemocí, která je v tabulkách. Odvolávat se nemá cenu, k řešení to dostane vždy ten, co rozhodoval.
Podejte si novou žádost a musíte přiložit nové lékařské zprávy, ty které nebyly doloženy minule. Je to účinější a rychlejší postup. Žádný právník vám nepřipíše diagnózu, kterou nemáte a na kterou byste dostal ID.
Vždyť vám píši, že nemoci, tedy jejich procenta, se nesčítají. Vyhřehlou ploténku po 50ti letech má dle statisky 39 % obyvatel, nechte se operovat.V odkaze si najděte svou nemoc, která má více jak 30% a pak máte šanci na ID.
Jen pro ukázku - ztráta končetiny v předloktí nebo v bérci = 35%
Pokiaľ váš stav je fakt na ID,tak si dajte na vašu diagnozu spraviť súdnoznalecký posudok. Ak bude vo váš prospech a pri posudzovaním vám bude priznaný ID,tak posudok by mala preplatiť sociálna poisťovňa na vašu žiadosť. Ak posudok nebude vo váš prospech,tak si ho zaplatite, ako aj v prípade,že neuspejete v posudovaní ID v celom kolotoči odvolávania.
Ano něco podobného jsem také řešila před 2 roky, ke komisi se dnes nezve jak píšete vše se odehrává od stolu kde si někdo přečte vaše zprávy a tam se i rozhodne,na rozhodnutí které mi přišo jsem také podávala námitku, musíte popsat vlastními slovy důvody proč s rozhodnutím nesouhlasíte, běh na dlouhou trať po 16 měsících sem měla výsledek. ID dostanete jen na tu nejzávažnější nemoc kterou máte , můj případ 12 diagnoz a na 1 sem dostala ID, diagnozy se nesčítají, je ale ze zákona možné přičíst 10% k bodům u nejtěžší diagnozy za více diagnoz nebo třeba i za další 1. K námitce si sežente případně nové lékařské zprávy pokud se prokáže že diagnoza na nemoc se zhoršuje stejně nebudete mít vyhráno.V mém okolí je člověk který má invalidní vozík nemá obě nohy přesto má ID 1 stupně a chodí na zkrácenou dobu ještě do zaměstnaní.Přeji hodně štěstí.
Proti rozhodnutí komise OSSZ se nedá odvolat. Lze vznést pouze námitky k tomuto rozhodnutí. 15 léků denně není argument proto, abyste dostal invalidní důchod. Vaše choroba Vám musí zhoršit Vaši pracovní schopnost. Pokud ji zhorší o 35-49%, máte nárok na invalidní důchod prvního stupně. Od 50 do 69% Vám dává nárok na invalidní důchod druhého stupně. A teprve snížení Vaší pracovní schopnosti pod 70% Vám dává nárok na invalidní důchod 3. stupně. Bohužel karpály mohou snížit pracovní schopnost manuálně pracujícího více než prostatitida.
akas: a od kterého data se nelze proti rozhodnutí o přiznání ID odvolat? Já jen že mám pod ROZHODNUTÍM a pod odůvodněním o přiznání ID naps,že cituji... Proti tomuto rozhodnutí se můžete odvolat do 15 dnů po jeho doručení . A pak dále blá blá v tom rozhodnutí.Odvolání jsem mohl podat u komise nebo písmo do protokolu.O odvolání potom rozhoduje znovu zase dle lékařské zprávy a kontrole namístě komise.Tak sem nepište hlouposti.Chcete to rozhodnutí naskenovat a poslat?
pro rocky: - žádný právník s tím nepomůže a budou to vyhozené peníze.Přiznání ID dělá lékařská komise a nevěřím tomu,že jste nebyl u lékaře,když berete patnáct léků denně.Nebyl jste u lékaře a ty léky si kupujete sám . I moje matka s cukrovkou na vozíku jich brala méně.Lžete a jste troll.
Češtin by to taky chtělo opravit.
A jen na antirevmatika bys chtěl ID? To se dá léčit i v tom nejhorším případě chirurgicky a potom pacienti normálně pracují.Na tohle se teda ID nedává.Jenom musí dělat lehčí práci.ID kolikrát nedostanou ani lidé bez ruky a na vozíku.
Žádnýho advokáta k sepsání vašeho zdravorního stavu nepotřebujete. Musíte mít lékařské vyšetření a jak píše Id, nemoci a problémy se neslučují, vždy se invalidní důchod přiznává na jednu nemoc, která je taková do té míry, že vás omezuje v práci.
Mluvím ze své zkušenosti, taky jsem si o inv. důchod sama zažádala a dostala jsem plný, protože problém byl velký.
Ale co keců jsem si vyposlechla od posudkové doktorky, jako kdyby to dávala ze svého.
Já bych tedy někoho, kdo umí úřednickou řeč požádala o pomoc. Nechápu ty řeči o cikánech, vy nějakého s karpálem, co má na to ID znáte osobně? Nebo si jen musíte plivnout?
Určitě záleží na tom, jak je co komisi předloženo a jak posudkový lékař pracuje, mně dali 2.st.ID bez problémů, jen to obvoďačka sepsala a já na soc.správě potvrdila nějaké údaje, žádný problém. Nemám sice jen karpál, ale v mé práci mě má nemoc zas tolik neomezuje, ale v podstatě jsme to jen zkusili a vyšlo to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.