Nejste přihlášen/a.
lze požádat o zvýšení úrokové sazby na stavebním spoření u modré pyramidy? Úrokovou sazbu z vkladu mám 0,5% (uzavřeno v době, kdy začla korona), ale nyní nabízí spoření s úrokem 3,79%.
Za dobu 2 let jsem na spoření neposlal ani korunu, ani se státní podporou mi to nestálo za to.
Pokud chcete spořit, určitě né ve stavebním spoření či v bance ( :D ). Nemá to smysl a akorát dlouhodobě budete v mínusu. To samé penzijní spoření, zbytečnost, která vás jen oškube na staré kolena. Všechny tady ty sr*nce zrušit, a začít spořit v něčem, co má smysl a budoucí hodnotu. Např. Bitcoin
Špatně čtete. Cituji ze stánek modré pyramidy:
" Nadstandardní zhodnocení úspor 3,76 % ročně*"
* Uvedené zhodnocení je vypočítáno pro klienta s pravidelnou roční úložkou 20 000 Kč. Výpočet zahrnuje státní podporu i veškeré úhrady klienta (uzavření smlouvy, vedení a správa účtu stavebního spoření, roční výpis). Zhodnocení nezohledňuje 15% zdanění výnosů. Výše státní podpory a podmínky pro její poskytnutí se řídí zákonem o stavebním spoření č. 96/1993 Sb., v platném znění.
Pokud to ale rozkliknete, zjistíte, že:
Tarif smlouvy: ALFA
Úroková sazba p. a.: 0,5 %
Takže úrok je úplně stejný jako ten, co máte.
1. úroky jsou fixní po celou dobu plastnosti smlouvy - proti tomu jsou fixní úroky z případného úvěru,
2. úročení SS 3,79% p.a. je nesmysl. Co se dívám, tak momentálně nejvyšší úroková sazba je 1,3% p.a. (možná to teď po zásahu ČNB poroste). Vámi uváděné procento není úrok, ale celkové zhodnocení po započtení úroků z vkladů, státní podpory, úroků ze státní podpory. Toto % navíc platí pouze do omezené výše vkladů, při vyšších vkladech se skutečné % zhodnocení snižuje,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.