Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s rukama

Od: berny odpovědí: 21 změna:
Dobrý den,chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenost a prožil stejný problém, který tràpí mě. Jde o to, že, mě několik měsíců bolí ruce. Zpočátku lehce pàlení prstů. Tyto potíže, přicházely hlavně v nočních hodinách, ale při procvičení se mi ulevilo. Postupně se mi to začalo horšit, v noci mě bolest v podobě mravenčení budila často a musel jsem svěsit ruku z postele nebo si sednout. Nyní je to katastrofa, mravenčení v prstech pociťuji i přes den. V noci skoro nespím a kdyż, tak jako v rakvi, na zádech připažen. Ruce mě bolí až k loktům. Prsty mě mravenčí a od zápěstí mám až do loktům tupou a palčivou bolest. Sednu si a ruce dám podél těla a to mi uleví. Ale nikdy se nevyspím, je to opakované. Ráno nesevřu prsty v pěst jsou otupělé,bolí,ani zubní kartáček a hřeben neudržím.Je to otravné. Prsty mám ráno oteklé a studené. Pak se vždy nějak rozhýbu,ale je to pořád horší. Jsem objednán na neurologii, ale tam až se dostanu za dva měsíce, tak mi ruce asi schromnou. Teď když píši můj dotaz,tak několikrát přerušuji psaní pro nedostatek citu v prstech. Je mi padesàt let a pracuji. Děkuji za každý příspěvek.. Všem přeji zdraví.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mahorgi
hodnocení

1x

Zdravím,

zkuste se poptat v lékarně po hořčíku. Hořčík pomáhá na svalové křeče. Případně lékarníkovi svůj problém popište, určitě se vám pokusí poradit. Píšete, že na neurologii jste objednaný, co obvodní lékař? Zmínil jste se mu?

berny
hodnocení

Děkuji za radu, ano právě obvodní lékař mě poslal na neurologii.

kami123
hodnocení

1x

Hm,

mám obdobný problém, nervy, i když dost odlišné příznaky.

Po čtyřech měsících od počátku problému jsem objednán na konci listopadu na operaci lokte. Podle příznaků si trochu myslím, že mám spíš problém s páteří.

U tebe bych to viděl určitě na tu páteř*. Napiš v jaké poloze spíš a zamysli se nad špatnými návyky.

Teď jsem tu zrovna kvůli tomu založil téma ohledně matrací.

Probouzet se s mrtvou rukou je dost děsivé, natož s oběma. U sebe jsem na vážkách.

Důležité je najít dobrého neurologa, asi bych šel rovnou na neurologii do nemocnice. To co jsem s některými doktory zažil je tragedie.

google.com/...

*Akorát ty otoky s tím nesedí, mohlo by to značit nějakou nemoc..

kami123

Nelze vyloučit i otravu či alergii, i když to není pravděpodobné.

liska5
hodnocení

1x

Možná od krční páteře. Někdy mně na kole takhle mravenčí a brní prsty. Jak procvičím krční páteř, tak to pomine. Ale pomalu a plynule, žádné divoké krajní polohy. Ten hořčíku určitě / kakao, banány, ořechy/.

hodnocení

1x

Stejné příznaky jsem měla u karpálních tunelů. Neurolog poslal na nějaké měření s výsledkem "středně těžký".Při výkonu pravil operatér "velmi těžký"

Po operaci okamžitá úleva. Problém jsou čekací doby na vše *zed*

kami123

I tu bolest až po loket?

já až do ramene *fn*

pac
hodnocení

1x

Přijde mi to podobný na syndrom karpálního tunelu , ale nejsem žádný odborník
Přeji vám zdraví

cikitsaka
hodnocení

1x

Nedávno mi známý popisoval něco podobného. Často bývá problém v páteři. Ale napadá mě další možnost - covid injekce?

hodnocení

0x

Obvoďák udělal laborku? Krev, moč?

kami123

Mě ano.

4,8 litru, mírně slaná.

06.11.21 19:07

Moč?

kami123

4,8 litru krve podle mne není ani málo, ani moč.

Ta moč je prý trochu víc slaná, říkal to doktor i sestra, ale přesnější výsledky dá prý laborka.

Omlouvám se za menší vsuvku pro odlehčení.

berny
hodnocení

Laborku mám z léta, vice cukru a méně draslíku, jinak vše OK.

hodnocení

0x

Tady máte pár dotazů a odpovědí od lékařů:

ulekare.cz/...

Já sama to čas od času mívám od krční páteře, kterou jsem měla zlomenou, do pravé ruky. Taky ji spouštím s potele dolů. Může to být karpální tunel. Akorát ty otoky jsou divné.

Nepíšete, kolik je vám let a jaké máte povolání.

berny
hodnocení

Diky, psal jsem věk a jsem učitel.

Promiňte, přehlídla jsem:)

berny
hodnocení

Kdyż už o Tom píšete, tak I tato možnost mě napadla. Covid jsem prodělal a dvě očkování mám. Musím přiznat, že po očkování mi bylo hodně zle,nejvíce po tom prvním. Pocitově si připadám jiný, už se z života netěším jako dříve.
kami123

Mohu dotaz mimo téma?

Píšeš, že ti bylo po očkování zle. Můžeš to srovnat vůčí stavu kdy jsi měl kovida?

berny
hodnocení

Covid jsem prodělal jako chřipku, jen jsem se abnormálně potil a hodně kašlal. Po očkování jsem špatně spal, budil se a potil se tak, že jsem měl mokré ložní prádlo a byl jsem dlouhodobě ve vnitřním neklidu. Také mě bolela hlava a oční pozadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]