Dobry den, posledni dobou mam problemy s rodicema a ja uz nevim co delat. Nejradsi bych utekla z domu a to myslim vazne. Zkratka je mi uz 14 a chapu jsem jeste dite ale ne mimino aby se ke me tak chovali. Ted myslim treba to ze ve skole jsme meli halloweenskou oslavu a jedna kamoska vymyslela ze u ni muzeme spat. Ja jsem se tesila ale rodice mi to nakonec nedovolili protoze nekam jedou a bracha prej nemuze byt sam doma (je mu 10) nechapu proc. On me doma stejne necgce a jen mi nadava ze jsem vlezka krava co nevyleze z baraku. No takze jsem na prespavacku nemohla. Byli tam jen holky. A to neni jen ted. Pokazde kdyz nekdo vymysli treba ze se u neho muze spat nebo ze pojedeme na bazen do mesta (jsem z vesnice) tak rodice si vzdy vymysli nejakou debilni vymluvu. Treba ze radsi ne abych se neutopila. Je mi 14 ! A jsem v puberte a chci s kamoskama nekam jezdit treba i na nákupy. Vsechny holky ze tridy furt nekam jezdi. A ani moc nechteji dovolovat chodit ven. Treba o prazdninach kdyz bylo svetlo tak jsem musela byt doma uz v 6 a kdyz se zpozdim treba o 4 minuty tak tata hned: tahni se ucit! Furt lítáš venku a necgodis v cas! A porad po me rve. A me to strasne mrzi ze ostatni holky si spolu uzivaji a ja nemuzu. Jeste dodam ze se ucim dobre dostavam 1, 2 a za tenhle rok jen tri 3. A jim se na tom furt neco nelibi. Nebo treba jsem na treninku, vratim se domu a cely den sem nebyla na mobilu tak si ho vezmu a chci konecne odepsat kamoskam a kamosum a tata me serve ze cely den sem na mobilu at ho okamzite zahodim nebo budou facky Ja uz fakt nevim co mam delat. Zivot me kvuli nim nebavi. Ja nic nesmim delat a hlavne ze tata vzdycky leti do hospody a opije se a pak na me strasne rve. A kdyz sem pred brachou rekla: tyjo ja se tesim na stredni a chci byt na intru chci zkusit neco nového tak tatka rekl: delas si ze me prdel?! Na zadnym intrz nebudes a nebudes nikde vymetat. Ja na nej ale pujdu a bude to pro me raj. Nevim za jakym ucelem to sem pisu ale nejak mi dela dobre kdyz se s tim svěřím uplne cizim lidem
Někteří rodiče jsou holt přísnější, možná to maji zase po svých rodičích. Možná ale jinak jsou dobrý, starají se.chteji aby z tebe něco bylo, chtějí tě uchránit od různých nastrah. Prostě rodiče, no. Možná by ti u jinych ani lépe nebylo. Názor svych rodičů nezměnís. Když jim budeš proti jejich vůli, budou mít starost, po krucku se jim může zhoršovat zdraví, jsou různé nemoci. Buď tedy ráda, že je máš zatím zdravé. A kdoví, co jsou to za rodiče těch ostatních tvých kamarádů, že je nechají už ve 14 trajdat venku vecer. Třeba mají divné myšlení ve všem a na tvoje rodiče prostě nemaji. Jinak od 18 už budeš dospela a i tak budeš ráda za různou oporu nebo podporu od táty a mamy.
Poslouchat se musí. Někdo má volnější režim, někdo má přísnější rodiče.
Já to neměla jinak a navíc jsem musela od 13 let pracovat v hospodě, uklízet a mýt sklenice od piva, nádobí, vysypávat popelníky, nosit pivo, po mecheche jsem šla uklízet sál, /WC mě tedy nenechali/ mýt nádobí a pořád jsem slyšela, jak jsem líná. Učila jsem se též na samé 1 a 2.
V tu dobu mě ani nenapadlo přespávat někde jinde. A opíjení otce? I v noci mě někdy vzbudil jeho křik a hádky s matkou. Jednou ji i škrtil, že ji zabije. Přežiješ to, jako ostatní a není nás málo.
bz*
A dneska tu hospodu vlastníš, a na knížce máš tolik, že nemusíš se ničím trápit ... ne?
Tak se nezlob, to byl jen žert. ...
minsk
Opak je pravdou, okamžitě po škole jsem hodila hankrle do ringu a šla dělat jinou práci.
Když jdu okolo hospody, zvedne se mi z toho hospodskýho a pivního pachu žaludek.
Jo. Měl jsem to tak taky. Nikdy nikam nesmím, ani třeba do obchodu pro zmrzlinu. Dopadlo to tak, že jsem neměl žádné kamarády, nikdo mě nikam nezval a v 18 mi začli rodiče nadávat, proč jsem pořád doma. V 19 jsem šel na výšku a vykašlal jsem se na ně. Teď je mi 27 a diví se, proč je nechci u sebe doma. A taky jim říkám na rovinu, že půjdou do domova důchodců, ať ode mně nic nečekaj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.