Nejste přihlášen/a.
Asi před 2-3 měsíci se mi objevil řez (jako když se třeba říznete nožem) uvnitř nosu na nosní přepážce nebo jak se jmenuje ta kost. Neřešila jsem to, pak jsem to začala mazat a furt to tam je (občas se to zmenší a pak zvětší). Není to nic velkého, úplně malinkate říznutí, ale docela mě to tam už štve, jelikož furt mi teče z nosu (asi 3 roky - je mi 17, z domu neodejdu bez zásoby kapesníků , otec tvrdí že to mám po něm Bechtěreva, ale to je ještě brzy podle mě) a jak si stále utírám nos, štípe to.
Nevíte, co mám dělat s tím říznutim? K lékaři mi přijde zbytečné chodit, přece jenom je to malý boláček, ale už mi to vadí.
Děkuji, Tereza
3x
To je spíš nehojící se prasklinka. Slovo řez bych nepoužila, ten je po něčem ostrém. Krvácení z nosu bývá zpravidla z tzv. Kisselbachova místa, kde je přepážka více prokrvena. Na ORL by Vám to poleptali a tím ty cévky zalepily. Vzhledem k dlouhému trvání potíží bych tam s tím zašla. Měli jsme příbuzného s Bechtěrevem, ale nikdy jsem neviděla, že by krvácel z nosu. Zavolejte na ORL, oni si Vás objednají, abyste tam nemusela sedět.
Když se něco nehojí, tak Vám možná něco v těle chybí / Zn, Mg, vitamíny B,C,... nebo naopak přebývá /např. příliš cukru a průmyslově vyráběných potravin/. Jíte zdravě? Jinak sliznice obecně jsou pod vlivem slinivky. Psychosomatika říká něco o skrytém dlouhodobém trápení a zahrnutí starostmi.
Masti aplikovat čistou rukou, ideálně tyčinkou na čištění uší, když není na tubičce aplikátor. Bez receptu lze koupit velmi příjemný dětský nosní balzám bio Karité - Saloos. Nebo v dm drogerii tubičku Nasen-creme mit Dexpanthenol Das Gesunde PLUS. Obojí není levné, ale funguje a zejména ten první déle vydrží.
Možná by zabral Acyclostad, co je na opary, které mohou být i v nose. Případně krátce a tence Triamcinolon /kortikoid/ . Tyto dvě mastičky jsou ovšem na předpis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.