Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řez uvnitř nosu

Od: tereza* odpovědí: 7 změna:
Zdravím
Asi před 2-3 měsíci se mi objevil řez (jako když se třeba říznete nožem) uvnitř nosu na nosní přepážce nebo jak se jmenuje ta kost. Neřešila jsem to, pak jsem to začala mazat a furt to tam je (občas se to zmenší a pak zvětší). Není to nic velkého, úplně malinkate říznutí, ale docela mě to tam už štve, jelikož furt mi teče z nosu (asi 3 roky - je mi 17, z domu neodejdu bez zásoby kapesníků , otec tvrdí že to mám po něm Bechtěreva, ale to je ještě brzy podle mě) a jak si stále utírám nos, štípe to.
Nevíte, co mám dělat s tím říznutim? K lékaři mi přijde zbytečné chodit, přece jenom je to malý boláček, ale už mi to vadí.
Děkuji, Tereza

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

To je spíš nehojící se prasklinka. Slovo řez bych nepoužila, ten je po něčem ostrém. Krvácení z nosu bývá zpravidla z tzv. Kisselbachova místa, kde je přepážka více prokrvena. Na ORL by Vám to poleptali a tím ty cévky zalepily. Vzhledem k dlouhému trvání potíží bych tam s tím zašla. Měli jsme příbuzného s Bechtěrevem, ale nikdy jsem neviděla, že by krvácel z nosu. Zavolejte na ORL, oni si Vás objednají, abyste tam nemusela sedět.

tereza*
hodnocení

Děkuji za radu
Ono to nekrvácí, pouze je to ta prasklinka, ale štípe
liska5

Když se něco nehojí, tak Vám možná něco v těle chybí / Zn, Mg, vitamíny B,C,... nebo naopak přebývá /např. příliš cukru a průmyslově vyráběných potravin/. Jíte zdravě? Jinak sliznice obecně jsou pod vlivem slinivky. Psychosomatika říká něco o skrytém dlouhodobém trápení a zahrnutí starostmi.

liska5

Masti aplikovat čistou rukou, ideálně tyčinkou na čištění uší, když není na tubičce aplikátor. Bez receptu lze koupit velmi příjemný dětský nosní balzám bio Karité - Saloos. Nebo v dm drogerii tubičku Nasen-creme mit Dexpanthenol Das Gesunde PLUS. Obojí není levné, ale funguje a zejména ten první déle vydrží.

Možná by zabral Acyclostad, co je na opary, které mohou být i v nose. Případně krátce a tence Triamcinolon /kortikoid/ . Tyto dvě mastičky jsou ovšem na předpis.

hodnocení

1x
Toho Bechtereva si nechte vyšetřit. Z krve u revmatologa nebo na genetice.

hodnocení

0x

Bechtěrev je autoimunitní onemocnění a dědí se. Jak bude v remisi, tak se ti říznutí pravděpodobně zhojí.

Než tam cokoliv patlat, tak bych to spíše řešil, ale chápu, že se ti tam neche. Kór teď.

tereza*
hodnocení

Díky taky za radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]